Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Sead Kolasinac – kampvognen der forsvarede Özil

Forsvarsspilleren tøvede ikke, da vennen Mesut Özil blev angrebet. Kolasinac ”forsvarede” så godt, at en flok kriminelle flygtede.
Torsdag den 25. juli 2019 omkring kl. 17 stormede en bande maskerede mænd en sort Mercedes 4x4 nær den meget trafikerede Golders Green Road i det nordlige London. Bilen tilhørte den blot 179 cm høje og 69 kg tunge Mesut Özil, men med i bilen var også Sead Kolasinac, der er blevet kaldt for ”Den Bosniske Hulk” efter sin store overkrop og fysiske formåen.

Inde i bilen sad Özils kone og hun kunne med sin nye mand ud af vinduerne se, hvordan Sead Kolasinac formåede ene mand at skræmme gerningsmændene væk. Se uddrag fra hændelsen her:
Men hvem er denne Sead Kolasinac? Indkast.dk har kigget nærmere på ”redningsmanden” med det voldsomme udtryk.

Kort tid efter, at Sead Kolasinac var blevet præsenteret som ny Arsenal-spiller, kunne man på det sociale medie - Twitter – se, hvordan London-holdets fans tog imod deres nye forsvarsspiller. For da Arsenal i 2017 startede deres sommertræningslejr, var der en ny dreng i klassen – eller rettere – en ny mand.

Billedet af den nye Arsenal-spiller havde omkring 500 kommentarer, og størstedelen af dem var fans, som udtrykte overraskelse over Kolasinac. Masser af gange blev ordene 'Hulk' og 'Tank' brugt. For Arsenals nye nummer 31 ligner nemlig ikke en typisk Arsenal-spiller på grund af sit muskuløse udseende.


Den Bosniske Hulk
'Seo' er født i Tyskland, nærmere bestemt Karlsruhe, af bosniske forældre. Han havde oprindeligt tysk statsborgerskab, men blev tilbudt et bosnisk et af slagsen i 2013. Han startede sin karriere hos byens hold Karlsruher SC og rykkede efter otte år til 1889 Hoffenheim. Her blev dog kun en enkelt sæson, hvorefter han rykkede til VFB Stuttgart. Hans ophold her blev ligeså kort, da han skiftede til Schalke 04 i Gelsenkirchen den efterfølgende sæson.

Her nåede han kun en enkelt sæson på ungdomsholdet, inden han blev etableret på klubbens andethold - Schalke 04 II. Her blev han hurtigt en vigtig brik og efter kun otte kampe og to mål, blev han rykket op på førsteholdet. Han fik sin debut i Bundesligaen mod Greuther Furth i september 2012 og den efterfølgende sommer valgte han at forlænge sin kontrakt med klubben i Ruhrdistriktet til år 2017. Efter næsten 100 kampe for Schalke besluttede han i maj 2017 ikke at forlænge sin kontrakt. Han blev efterfølgende valgt til årets hold i Bundesligaen for sine bedrifter hos ”de kongeblå”.

Arsenal offentliggjorde Kolasinac som ny spiller den 6. juni 2017 og gav ham nummer 31. Kolasinac er ikke en typisk Arsenal-spiller. Han er brølstærk og kontant i sine tacklinger, men hans ydre snyder. Han er nemlig også lynhurtig, eksplosiv og har det man i fodbold kalder en 'fodboldhjerne' - han er positionsstærk, laver mange boldopsnapninger og står sjældent forkert. Statistikken taler også sit tydelige sprog: I sin sidste sæson i Bundesligaen lavede han i gennemsnit seks defensive aktioner og skabte i alt 23 chancer i 25 kampe – meget højt for en forsvarsspiller.


Arsenal var førstevalget
Selvom bosnieren er en spiller, som er gået under manges radar, så er han bestemt ikke gået klubbernes næse forbi. Han har været en særdeles eftertragtet spiller, hvor især Inter og Manchester United har været efter ham. Kolasinac fortalte i sit første interview som Arsenal-spiller, at han har fulgt klubben tæt siden han var barn. Da Arsenal bankede på døren var der ingen tvivl om, at ”Seo” ville til den røde del af London.

Kolasinac er mest spillet venstre wingback for Arsenal, men han er meget alsidig og hans karrieren hos ”The Gunners” startede også med et brag – han var en af de bedst spillende i Emirates Cup og da Arsenal var bagud i Community Shield imod Chelsea med ti minutter igen, mødte han et indlæg i boksen fra Granit Xhaka og pandede bolden i nettet. Dette blev fuldt op i sæsonens første Premier League opgør imod Leicester City. På trods af hans plads som central forsvarer, dukkede han pludselig op i feltet i et etableret angreb, opsnappede en løs bold, og sendte den på køligste vis på tværs til Welbeck, som skovlede den i kassen til 2-2. Derudover viste han også sin tekniske klasse, da han fuldstændig tørrede Riyad Mahrez med en såkaldt Zidane-finte i de døende minutter. Denne gode åbning er sidenhen blevet fuldt op, selvom han i starten af Arsenal-karrieren har været en del skadet.

Kolasinac kom til Arsenal på en fri transfer og har vist sig at være et rigtig scoop af Arsène Wenger. I den podcast som Arseblog, verdens største Arsenal-blog, laver, sagde forfatter, skaber af bloggen Andrew Mangan følgende:

- Man hører ofte om spillere, som kommer til England og så skal de vænne sig til ligaens tempo, fysik og pres. Jeg tror dog, at det er noget helt andet med Kolasinac. Jeg tror, at ligaen skal vænne sig til ham!

Kolasinac har fundet sig til rette i Premier League, og verdens største turnering har også vænnet sig til ham. I sommerpausen 2019 var der dog en flok maskerede kriminelle, som fik sig en slem overraskelse, da forsvarsspilleren forsvarede Mesut Özil og dennes kone.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER