ALT om VM

Fodbold nyheder

Sead Kolasinac – kampvognen der forsvarede Özil

Af Torsten Brix

Forsvarsspilleren tøvede ikke, da vennen Mesut Özil blev angrebet. Kolasinac ”forsvarede” så godt, at en flok kriminelle flygtede.
Article image
Ritzau-Scanpix
Torsdag den 25. juli 2019 omkring kl. 17 stormede en bande maskerede mænd en sort Mercedes 4x4 nær den meget trafikerede Golders Green Road i det nordlige London. Bilen tilhørte den blot 179 cm høje og 69 kg tunge Mesut Özil, men med i bilen var også Sead Kolasinac, der er blevet kaldt for ”Den Bosniske Hulk” efter sin store overkrop og fysiske formåen.


Inde i bilen sad Özils kone og hun kunne med sin nye mand ud af vinduerne se, hvordan Sead Kolasinac formåede ene mand at skræmme gerningsmændene væk. Se uddrag fra hændelsen her:
Men hvem er denne Sead Kolasinac? Indkast.dk har kigget nærmere på ”redningsmanden” med det voldsomme udtryk.

Kort tid efter, at Sead Kolasinac var blevet præsenteret som ny Arsenal-spiller, kunne man på det sociale medie - Twitter – se, hvordan London-holdets fans tog imod deres nye forsvarsspiller. For da Arsenal i 2017 startede deres sommertræningslejr, var der en ny dreng i klassen – eller rettere – en ny mand.


Billedet af den nye Arsenal-spiller havde omkring 500 kommentarer, og størstedelen af dem var fans, som udtrykte overraskelse over Kolasinac. Masser af gange blev ordene 'Hulk' og 'Tank' brugt. For Arsenals nye nummer 31 ligner nemlig ikke en typisk Arsenal-spiller på grund af sit muskuløse udseende.


Den Bosniske Hulk
'Seo' er født i Tyskland, nærmere bestemt Karlsruhe, af bosniske forældre. Han havde oprindeligt tysk statsborgerskab, men blev tilbudt et bosnisk et af slagsen i 2013. Han startede sin karriere hos byens hold Karlsruher SC og rykkede efter otte år til 1889 Hoffenheim. Her blev dog kun en enkelt sæson, hvorefter han rykkede til VFB Stuttgart. Hans ophold her blev ligeså kort, da han skiftede til Schalke 04 i Gelsenkirchen den efterfølgende sæson.

Her nåede han kun en enkelt sæson på ungdomsholdet, inden han blev etableret på klubbens andethold - Schalke 04 II. Her blev han hurtigt en vigtig brik og efter kun otte kampe og to mål, blev han rykket op på førsteholdet. Han fik sin debut i Bundesligaen mod Greuther Furth i september 2012 og den efterfølgende sommer valgte han at forlænge sin kontrakt med klubben i Ruhrdistriktet til år 2017. Efter næsten 100 kampe for Schalke besluttede han i maj 2017 ikke at forlænge sin kontrakt. Han blev efterfølgende valgt til årets hold i Bundesligaen for sine bedrifter hos ”de kongeblå”.

Arsenal offentliggjorde Kolasinac som ny spiller den 6. juni 2017 og gav ham nummer 31. Kolasinac er ikke en typisk Arsenal-spiller. Han er brølstærk og kontant i sine tacklinger, men hans ydre snyder. Han er nemlig også lynhurtig, eksplosiv og har det man i fodbold kalder en 'fodboldhjerne' - han er positionsstærk, laver mange boldopsnapninger og står sjældent forkert. Statistikken taler også sit tydelige sprog: I sin sidste sæson i Bundesligaen lavede han i gennemsnit seks defensive aktioner og skabte i alt 23 chancer i 25 kampe – meget højt for en forsvarsspiller.


Arsenal var førstevalget
Selvom bosnieren er en spiller, som er gået under manges radar, så er han bestemt ikke gået klubbernes næse forbi. Han har været en særdeles eftertragtet spiller, hvor især Inter og Manchester United har været efter ham. Kolasinac fortalte i sit første interview som Arsenal-spiller, at han har fulgt klubben tæt siden han var barn. Da Arsenal bankede på døren var der ingen tvivl om, at ”Seo” ville til den røde del af London.

Kolasinac er mest spillet venstre wingback for Arsenal, men han er meget alsidig og hans karrieren hos ”The Gunners” startede også med et brag – han var en af de bedst spillende i Emirates Cup og da Arsenal var bagud i Community Shield imod Chelsea med ti minutter igen, mødte han et indlæg i boksen fra Granit Xhaka og pandede bolden i nettet. Dette blev fuldt op i sæsonens første Premier League opgør imod Leicester City. På trods af hans plads som central forsvarer, dukkede han pludselig op i feltet i et etableret angreb, opsnappede en løs bold, og sendte den på køligste vis på tværs til Welbeck, som skovlede den i kassen til 2-2. Derudover viste han også sin tekniske klasse, da han fuldstændig tørrede Riyad Mahrez med en såkaldt Zidane-finte i de døende minutter. Denne gode åbning er sidenhen blevet fuldt op, selvom han i starten af Arsenal-karrieren har været en del skadet.

Kolasinac kom til Arsenal på en fri transfer og har vist sig at være et rigtig scoop af Arsène Wenger. I den podcast som Arseblog, verdens største Arsenal-blog, laver, sagde forfatter, skaber af bloggen Andrew Mangan følgende:

- Man hører ofte om spillere, som kommer til England og så skal de vænne sig til ligaens tempo, fysik og pres. Jeg tror dog, at det er noget helt andet med Kolasinac. Jeg tror, at ligaen skal vænne sig til ham!

Kolasinac har fundet sig til rette i Premier League, og verdens største turnering har også vænnet sig til ham. I sommerpausen 2019 var der dog en flok maskerede kriminelle, som fik sig en slem overraskelse, da forsvarsspilleren forsvarede Mesut Özil og dennes kone.

Mere om Sead Kolašinac

Mere om Arsenal

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik