Torsten Brix

Daniel James – Den walisiske Usain Bolt

Efter skiftet til Manchester United blev Daniel James sammenlignet med Ryan Giggs. Vildt efter en kometkarriere og på grund af et helt unikt mål imod Thomas Frank samt en meget turbolent og kriseramt periode.
- Der var nogle episoder i kampen, hvor man bare måtte rejse sig og sige ”WOW”…

Sådan var ordene i februar 2019, da Swansea-manageren Graham Potter skulle beskrive, hvordan Daniel James havde spillet i FA Cup-sejren på 4-1 over Brentford. Normalt er Potter en meget afbalanceret mand, som ikke bruge de store beskrivelser, men præstationen han lige havde været vidne til, var noget helt unikt.

Daniel James var nemlig med i alle fire mål, og han var helt ustoppelig for Potters Swansea. Fire gule kort blev givet til Brentford-spillere – blandt andet to til Ezri Konsa – af dommer Stuart Attwell efter tacklinger imod James, og derudover havde han jo også lige lavet ”målet”.

Den unge waliser scorede nemlig til 2-1… efter han helt vanvittigt havde løbet 77 meter på blot 8,48 sekunder – med bolden, og efterladt Brentford-forsvaret og den danske manager Thomas Frank helt måbede. Selvom Liberty Stadium var halvtomt denne søndag, var tilskuerne helt elektriske efter aktionerne af James - især efter målet.

Målet kom, efter han lige udenfor eget målfelt startede en løbetur, der sidenhen har gjort ham til lidt af en helt på Internettet, og som måske også gjorde ham til Manchester United-spiller. Blot tre uger før den berømte kamp var James bare minutter fra at blive udlejet til Championship-klubben Leeds, men sådan gik det ikke, og i stedet blev det Premier League-fodbold på Old Trafford.

James blev slået helt ud, da nyheden om den forliste mulighed for at komme til Leeds ramte ham, eftersom han er født i South Cave i Yorkshire, som er højborgen for Leeds. Fire måneder og en slat senere var den spionramte Marcelo Bielsa skiftet ud med interesse fra Ole Gunnar Solskjær, der betalte 150 millioner kroner for nordmandens første indkøb til Manchester United.

Noget af en prisstigning efter Swansea i 2014 betalte 500.000 kroner til Hull for akademi-spilleren. I det sydlige Wales blev han dog ikke en succes med det samme, at han kom i førsteholdstruppen, og han blev derfor udlånt til Shrewbury i 2017 dog også uden den store succes. Han nåede faktisk aldrig at tilspille sig noget spilletid for League One-klubben… altså mindre end to år før han blev solgt til Manchester United.


Hjerteskærende hilsen til den afdøde far
Den tidligere Manchester United-legende og nuværende walisiske landstræner Ryan Giggs var på stadionet i det sydlige Wales to måneder efter den berømte aktion imod Brentford, og nok engang kunne modstanderne slet ikke stoppe James. Han scorede igen et unikt mål, og to Stoke-spillere blev udvist for frispark på James, imens Giggs rejste sig på tribunen og klappede af James, da han blev udskiftet med få minutter igen. Se her hvad Giggs har sagt om landsmanden:



Efter kampen sagde landsmanden, den tidligere Liverpool-spiller og modstanderen på Stoke-midtbanen Joe Allen, at præstationen af James i den kamp var en af de bedste individuelle præstationer, han havde oplevet på en fodboldbane. Langt det meste af disse anerkendelser kommer, efter James har vist en sjældent set høj fart – også med bolden, men trods dette skal United-fansene nok vente lidt med at sammenligne ham med Ryan Giggs, selvom det er oplagt.

Giggs var mere en dribler og god afslutter, selvom han også havde en høj fart. De to første ting skal James i gang med at forbedre, før han kan vænne sig til Premier League. I sidste sæson lavede han blot seks mål for Swansea i Championship – og det rimer altså ikke på offensiven på Old Trafford. Dette tal kunne sagtens være større, hvis ikke James ved flere lejligheder havde været uskarp foran modstanderens mål. James er jo også kun 23 år, men han er i gang med en rivende udvikling.

Kort tid efter den berømte kamp imod Brentford rejse Daniel James’ forældre – Kevan og Elaine - til Swansea for at takke trænerteamet for deres arbejde med at udvikle sønnens fodboldtalent, men farmand – Kevan – nåede aldrig at opleve det unikke skifte til Manchester United, da han pludseligt døde kort tid forinden.

DJ – som vennerne kalder Daniel James – postede efterfølgende den nedenstående hjerteskære besked på Instagram om sin far. Nu vil fremtiden vise, om han i Manchester United kan gøre faderen ligeså stolt, som hurtigløberen tidligere har gjort…



MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER