Fodbold nyheder

Optakt: Tottenham - Liverpool

Af Selver Elezovic

Lørdag aften brager Tottenham og Liverpool sammen i dette års Champions League-finale, der spilles på Wanda Metropolitano i Madrid.

Kommentar:
Dette års Champions League-finale byder for blot anden gang i historien på et opgør mellem to engelske hold i form af Tottenham og Liverpool.

Kampen er af især de engelske medier blevet udråbt til en kamp mellem Tottenham-manager Mauricio Pochettino og Liverpool-manager Jürgen Klopp. En kamp mellem to managere, der begge har rykket deres respektive klubber langt, siden dengang de blev ansat. Men også en kamp mellem to managere, der begge mangler at have noget sølvtøj at vise for deres store arbejde og succes i de to klubber.

Liverpool har ikke vundet en titel siden 2012, hvor de sikrede sig den engelske ligacup, mens at Tottenham må helt tilbage til 2008 for at finde deres sidste triumf, som også var i den engelske ligacup, som betegnes som værende den mindste af de to pokalturneringer i England.

Det bliver derfor to sultne hold, som lørdag aften træder ind på Wanda Metropolitano. To hold, der altid leverer fantastisk underholdning, når de brager sammen med deres offensive og aggresive spillestile.

Bookmakerne har længe udpeget Liverpool som favorit til opgøret. En favoritrolle, som manager Jürgen Klopp afviste ved pressemødet forud for kampem ved at sige, at Premier League-tabellen ikke tæller i Champions League, og at det derfor er en 50-50-kamp.


Karantæner og skader:
Tottenham råder over alle deres spillere til opgøret. Det er dog fortsat tvivlsomt, om hvorvidt Harry Kane er klar til at starte inde.

Liverpool må se bort fra skadede Naby Keita, mens Roberto Firmino er tvivlsom som starter.


Forventede startopstillinger:
Tottenham (4-3-1-2):

Lloris
Trippier - Alderweireld - Vertonghen - Rose
Sissoko - Wanyama - Alli
Eriksen
Lucas - Son

Liverpool (4-3-3):

Allison
Alexander-Arnold - Matip - van Dijk - Robertson
Henderson - Fabinho - Wijnaldum
Salah - Firmino - Mané


Bud på kampens profil:
I en kamp som denne er der mange om buddet. Med danske briller kan man ikke komme udenom Christian Eriksen, der bliver den første dansker i en Champions League-finale siden 2007. Vi tror på, at kampen på midtbanen skal vindes, hvis trofæet med de store ører skal hæves. Derfor kan Eriksen spille en stor rolle i, hvorvidt trofæet havner i det nordlige London eller på Merseyside.


Bud på kampens resultat:
Tottenham og Liverpool skuffer sjældent, når de tørner sammen. Vi tør derfor godt tro på en meget underholdende og målrig finale. Vi holder os ikke tilbage i vores forudsigelse, og derfor lyder vores bud på en 3-2-sejr til Liverpool efter forlænget spilletid.


Seneste interne opgør:
31/3-2019 Liverpool - Tottenham 2-1
15/9-2018 Tottenham - Liverpool 1-2
4/2-2018 Liverpool - Tottenham 2-2
22/10-2017 Tottenham - Liverpool 4-1
11/2-2017 Liverpool - Tottenham 2-0


Kampen spilles lørdag den 1/6 med kampstart klokken 21.00 og kan følges på TV3+ og Viaplay.dk.
Kampens dommer er slovenske Damir Skomina.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik