Fodbold nyheder

Top 5: Bedste Barcelona-produkter

Af Jakob Hansen

Barcelona er kendte for deres talentarbejde, hvor den spanske storklub har udviklet mange store spillere gennem tiderne. Vi har samlet de fem bedste.

Article image
Ritzau-Scanpix

Sammen med Ajax er Barcelonas talentakademi måske det bedste i Europa over de seneste 30 år. Her har spanierne været eminente til at udvikle spillere, som passer til klubbens egen fodboldfilosofi, og efterfølgende har spillet mange år i klubben. Vi har lavet en top 5-liste over de største spillere, som er opfostret i Barcelonas ungdomsafdeling. Spillerne på listen skal have spillet professionelle kampe fra år 2000 og frem.5. Carles Puyol
Carles Puyol er en legende i Barcelona. I sine unge år havde Puyol spillet på de offensive positioner, men i 1995 skiftede han til Barcelona, hvor han hurtigt blev omskolet til den defensive del af banen. Spanieren fik sin førsteholdsdebut for Barcelona i 1999, og blev hurtigt kendt som en fighter og en sand "ledertype". Derfor blev han også udnævnt som klubbens anfører i 2004, hvilket han var i mange år efter. Puyol nåede blandt andet at vinde tre Champions League og seks spanske mesterskaber med Barcelona, inden han i 2014 stoppede karrieren.


4. Sergio Busquets
Hadet af mange, men uden tvivl en af mest undervurderede midtbanespillere i verden over de seneste 10 år. Sergio Busquets skiftede til Barcelonas ungdomsafdeling i 2005, og fik tre år senere debut på førsteholdet under Pep Guardiola. Siden har han været fast mand på Barcelonas midtbane, hvor 30-årige Busquets de første mange år udgjorde en verdensklasse-midtbane sammen med Xavi og Iniesta. Midtbanespilleren har spillet hele hans karriere i Barcelona, hvor det er blevet til tre Champions League-titler, otte spanske mesterskabet samt seks pokal-triumfer.


3. Xavi
Endnu en Barcelona-legende. Xavi spillede på Barcelonas førstehold i 17 år, hvor det blev til mere end 700 kampe for klubben. Xavi kom allerede til Barcelona i en alder af 11 år, og fik syv år senere debut på førsteholdet. Her blev han hurtigt ankermand på Barcelonas centrale midtbane, hvor han havde stor andel i Barcelonas succes med tiki-taka-spillestilen. Han vandt blandt andet fire Champions League-titler med klubben, inden han i 2015 skiftede til Al Saad i Qatar. Selvom han betegnes som en af de bedste spanske spillere i historien, så vandt Xavi aldrig Ballon d´Or. Her blev det dog til to trejdepladser i 2010 og 2011.


2. Andres Iniesta
I tæt kapløb med Xavi løber Andres Iniesta med andenpladsen. Iniesta skiftede til Barcelonas ungdomsafdeling som 12-årig, og var herefter en del af klubben helt indtil 2018. Han fik sin førsteholdsdebut som 18-årig i 2002, og derefter blev det til over 600 kampe med holdet. I hans lange karriere hos Barcelona står Iniesta noteret for intet mindre end 34 trofæer, hvilket blandt andet tæller fire Champions League-trofæer samt ni spanske mesterskaber. Ligesom Xavi nåede Iniesta aldrig at vinde Ballon d´Or, men blev til gengæld nummer to i 2010 og nummer tre i 2012.


1. Lionel Messi
Det er nok ikke overraskende at Lionel Messi løber med førstepladsen på denne liste. Messi havde i ung alder problemer med han udvikling af kroppen, men Barcelona så alligevel muligheder, da de i 2013 fik tilknyttet argentineren til deres ungdomsakademi. Hurtigt blev dig dog også klart, at Messi kunne noget udover det sædvanlige, og han fik allerede debut på førsteholdet som 17-årig. Siden har Messi vundet alt der kan vindes og slået stort set alle rekorder der kan slåes, og er på mange måder indbegrebet af Barcelona i nyere tid. Den lille troldmand har spillet i Barcelona hele karrieren, hvor han blandt andet har vundet fem Ballon d´Or, 10 spanske mesterskaber samt 4 Champions League-titler.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik