Fodbold nyheder

Top 5:
Bedste Barcelona-produkter

Af Jakob Hansen

Barcelona er kendte for deres talentarbejde, hvor den spanske storklub har udviklet mange store spillere gennem tiderne. Vi har samlet de fem bedste.

Article image

Sammen med Ajax er Barcelonas talentakademi måske det bedste i Europa over de seneste 30 år. Her har spanierne været eminente til at udvikle spillere, som passer til klubbens egen fodboldfilosofi, og efterfølgende har spillet mange år i klubben. Vi har lavet en top 5-liste over de største spillere, som er opfostret i Barcelonas ungdomsafdeling. Spillerne på listen skal have spillet professionelle kampe fra år 2000 og frem.


5. Carles Puyol
Carles Puyol er en legende i Barcelona. I sine unge år havde Puyol spillet på de offensive positioner, men i 1995 skiftede han til Barcelona, hvor han hurtigt blev omskolet til den defensive del af banen. Spanieren fik sin førsteholdsdebut for Barcelona i 1999, og blev hurtigt kendt som en fighter og en sand "ledertype". Derfor blev han også udnævnt som klubbens anfører i 2004, hvilket han var i mange år efter. Puyol nåede blandt andet at vinde tre Champions League og seks spanske mesterskaber med Barcelona, inden han i 2014 stoppede karrieren.


4. Sergio Busquets
Hadet af mange, men uden tvivl en af mest undervurderede midtbanespillere i verden over de seneste 10 år. Sergio Busquets skiftede til Barcelonas ungdomsafdeling i 2005, og fik tre år senere debut på førsteholdet under Pep Guardiola. Siden har han været fast mand på Barcelonas midtbane, hvor 30-årige Busquets de første mange år udgjorde en verdensklasse-midtbane sammen med Xavi og Iniesta. Midtbanespilleren har spillet hele hans karriere i Barcelona, hvor det er blevet til tre Champions League-titler, otte spanske mesterskabet samt seks pokal-triumfer.


3. Xavi
Endnu en Barcelona-legende. Xavi spillede på Barcelonas førstehold i 17 år, hvor det blev til mere end 700 kampe for klubben. Xavi kom allerede til Barcelona i en alder af 11 år, og fik syv år senere debut på førsteholdet. Her blev han hurtigt ankermand på Barcelonas centrale midtbane, hvor han havde stor andel i Barcelonas succes med tiki-taka-spillestilen. Han vandt blandt andet fire Champions League-titler med klubben, inden han i 2015 skiftede til Al Saad i Qatar. Selvom han betegnes som en af de bedste spanske spillere i historien, så vandt Xavi aldrig Ballon d´Or. Her blev det dog til to trejdepladser i 2010 og 2011.


2. Andres Iniesta
I tæt kapløb med Xavi løber Andres Iniesta med andenpladsen. Iniesta skiftede til Barcelonas ungdomsafdeling som 12-årig, og var herefter en del af klubben helt indtil 2018. Han fik sin førsteholdsdebut som 18-årig i 2002, og derefter blev det til over 600 kampe med holdet. I hans lange karriere hos Barcelona står Iniesta noteret for intet mindre end 34 trofæer, hvilket blandt andet tæller fire Champions League-trofæer samt ni spanske mesterskaber. Ligesom Xavi nåede Iniesta aldrig at vinde Ballon d´Or, men blev til gengæld nummer to i 2010 og nummer tre i 2012.


1. Lionel Messi
Det er nok ikke overraskende at Lionel Messi løber med førstepladsen på denne liste. Messi havde i ung alder problemer med han udvikling af kroppen, men Barcelona så alligevel muligheder, da de i 2013 fik tilknyttet argentineren til deres ungdomsakademi. Hurtigt blev dig dog også klart, at Messi kunne noget udover det sædvanlige, og han fik allerede debut på førsteholdet som 17-årig. Siden har Messi vundet alt der kan vindes og slået stort set alle rekorder der kan slåes, og er på mange måder indbegrebet af Barcelona i nyere tid. Den lille troldmand har spillet i Barcelona hele karrieren, hvor han blandt andet har vundet fem Ballon d´Or, 10 spanske mesterskaber samt 4 Champions League-titler.

Mere om Barcelona

Optakter

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Napoli - BarcelonaChampions League - Lyon - JuventusChampions League - Real Madrid - Manchester C