Fodbold nyheder

Hvor ender Bale?

Af Silas Stage

Zinedine Zidane har gjort det klart, at Gareth Bale ikke har en fremtid i Real Madrid, men hvor skal han hen?

Article image
Ritzau-Scanpix

Spekulationer om Gareth Bales fremtid vil ingen ende tage, og der er næsten ikke en klub, der ikke er kædet sammen med den lynhurtige waliser. Men hvis man skal tro en analyse af BBC Sport, er der i virkeligheden ikke særlig mange, der kan hente Gareth Bale.

Det absolut største problem for Zinedine Zidane i missionen for at få Bale væk er det økonomiske. Waliseren er sikret sin nuværende kontrakt frem til 2022, hvilket betyder at den købende klub skal udbetale cirka 500 millioner til fløjspilleren i løbet af de næste tre sæsoner. For at sætte det i perspektiv havde hele Huddersfield Towns lønudgifter en sum på lige under 600 millioner.

Manchester United har længe meldt sig interesseret i Bale, og de må også være de nuværende favoritter til at hente ham. Men det kræver et salg af Alexis Sanchez, der spiller sammen position, og så er spørgsmålet om Ole Gunnar Solskjær ikke hellere vil kigge på et yngre alternativ end den 29-årige waliser.
Der kan også være tvivl om Gareth Bales lyst til at spille i en klub, der ikke har udsigt til Champions League i den kommende sæson. Dog formåede United at hente Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba i 2016, hvor de også missede kvalifikationen til Champions League.

Gareth Bales tidligere klub Tottenham er også nævnt blandt bejlerne, men Mauricio Pochettino er ikke kendt for at hente spillere i slutningen af 20’erne. Faktisk er der blot tre spillere i truppen, der er ældre end Bale og den ene af dem er Toby Alderweireld, der rygtes tilbage til ungdomsklubben Ajax til sommer. Derudover er ejeren Daniel Levy ikke kendt for at give meget økonomisk råderum til Pochettino på trods af Tottenhams kvalifikation til næste sæsons Champions League.

Andre klubber der nævnes, er PSG der dog bliver nødt til at sælge en af stjernerne for at have plads til Bale. Bayern München står også uden bredde på fløjene efter Franck Ribery og Arjen Robben forlader klubben, men de kigger eftersigende mere efter Chelsea-talentet Callum Hudson-Odoi.

Sidst men mest overraskende bliver Wolverhampton nævnt. Klubben har gjort det klart, at de vil i Europa League næste sæson og generelt har store ambitioner, og bestyrelsen derfor giver flere penge, men spørgsmålet er, om det er nok – og om det overhovedet har interesse for den nuværende Real Madrid-spiller.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik