Fodbold nyheder

- Mkhitaryan kan føle sig helt sikker

Af Silas Stage

Henrikh Mkhitaryan kan føle sig tryg, når Europa League-finalen spilles i Aserbajdsjan.

Der er masser af politik i fodbold om man vil det eller ej, men det forsikrer Aserbajdsjans engelske ambassadør Tahir Taghizadeh, ikke vil blive tilfældet, når Europa League-finalen spilles den 29. maj i Aserbajdsjans hovedstad Baku.

- Hvad jeg kan garantere er, at den aserbajdsjanske regering vil gøre alt hvad de kan for at udbrede sikkerhed for alle fans, spillere og personale forud for den her kamp, siger den engelske ambassadør.

Hele den politiske humle bunder i en konflikt mellem Aserbajdsjan og Mkhitaryans hjemland Armenien omkring et stykke land ved navn Artsakh, der ligger mellem de to lande. Et område som begge lande meget gerne vil gøre krav på, hvilket også har udmøntet sig i fredforhandlinger i de seneste 25 år. Men Tahir Taghizadeh beder Mkhitaryan om bare at bekymre sig om fodbolden og ikke politikken.

- Dette er top-arrangement. Hvis vores formål er at spille politiske spil omkring kampen, er det noget andet. Du bliver betalt som fodboldspiller, ikke politiker. Så lad os klare de andre problemer.

Uroen mellem de to lande førte også til at Mkhitaryan blev udeladt af Arsenals trup i gruppekampen mod den aserbajdsjanske klub Qarabag FK, men hvis man skal tro ambassadøren har Mkhitaryan heller ikke gjort noget godt for situationen.

- Hans problem er, at han har besøgt et militært optaget område af Aserbajdsjan uden nogen tilladelse fra den aserbajdsjanske regering.

Europa League-finalen spilles den 29. maj i Baku. Trofæet ryger til London uanset hvad, men det bliver Chelsea og Arsenal, der skal kæmpe om hæderen, stoltheden og håneretten.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik