Fodbold nyheder

- Jeg besluttede mig efter drømmemålet

Af Silas Stage

Vincent Kompany har valgt at forlade Manchester City efter 11 sæsoner i klubben.

Kort efter at Manchester City sikrede sig Premier League-titlen for andet år i træk, meldte holdets belgiske anfører Vincent Kompany ud, at han vil skifte tilværelsen som forsvarsklippe i den blå del af Manchester ud med en rolle som spillende træner i barndomsklubben Anderlecht.

Meldingen kommer som noget af et chok for Manchester City-fansene, og det er da heller ikke en beslutning der har siddet fast i belgiske Vincent Kompanys hoved særlig længe.

- Øjeblikket den bold mod Leicester ramte nettet, vidste jeg, at jeg var færdig, fortalte Kompany til Sky Sports.

Kompanys eneste mål i denne sæson faldt mod Leicester i næstsidste spillerunde, hvor City ellers var bragt lidt i knæ og stod med udsigten til et 0-0 resultat og en overlevering af Premier League-trofæet til Liverpool. Men med tyve minutter igen trådte kaptajnen frem og hamrede bolden ind bag Kasper Schmeichel og sikrede sit hold de tre vitale point. Hvis man skal tro belgieren selv, er der ikke mere at give fra hans side.

- Det her hold er klar til at opnå så meget meget mere. Jeg har gjort alt hvad jeg kunne. Givet alt hvad jeg havde; jeg har intet tilbage. Det er jeg stolt af.

Selvom Vincent Kompany tager turen tilbage til sit belgiske hjemland, afviser Manchester City nuværende manager, Pep Guardiola, ikke, at Kompany kan vende tilbage til ”The Citizens” på et tidspunkt i fremtiden.

- Jeg tror, at vi vil savne Vincent meget. Han kommer tilbage på et tidspunkt i fremtiden i en eller anden rolle. Det er en fantastisk måde at slutte sæsonen på, fortalte den spanske titel-mager.

Manchester City har i denne sæson skrevet historie med sikringen af en ”domestic treble” som kræver sejr i både Carabao Cup’en, FA Cup’en og i Premier League. FA Cup’en var sidste forhindring på vejen til den historiske sæson, hvor de bankede Watford med tenniscifrene 6-0 i finalen.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik