Fodbold nyheder

Hvor imponerende var Manchester Citys treble?

Af Mikkel Overgaard

De engelske mestre, Manchester City, skrev historie med deres treble.

Article image
Ritzau-Scanpix

Manchester City seneste FA Cup-triumf over Watford betyder, at Manchester City er det første engelske hold til at vinde en domestic treble, endnu en rekord til historiebøgerne for Manchester City og Pep Guardiola. Dette betyder også, at Manchester City har vundet fem ud af seks mulige store indenlandske titler i England de seneste to sæsoner. Regnes Community Shield også med i denne ligning, så har Pep Guardiola vundet seks ud af syv mulige titler i England.

Ses der dog på lignende engelske trebles, så er det relevant at nævne både Manchester United og Liverpool. Manchester Uniteds stjernespækkede hold i sæsonen 1998/1999 under Sir Alex Ferguson vandt nemlig Premier League, FA Cuppen og Champions League. De måtte dog se sig slået af Tottenham i liga-cuppen, hvilket gjorde de måtte ”nøjes” med tre titler.

Blot to år efter, sæson 2000/2001, kunne Liverpool også kalde sig for treble-vinder for anden gang, da de vandt FA Cuppen, liga-cuppen og så UEFA Cuppen. I ligaen havde de dog ikke en chance, hvor Manchester United endnu engang løb med titlen.

Manchester City er blot den ottende klub til at vinde FA Cup og Premier League i samme sæson. Yderligere er de kun den fjerde klub til at vinde liga-cuppen samt FA Cuppen på samme sæson. Manchester City har for to år i træk dermed også vundet både Premier League og liga-cuppen, hvilket kun før er gjort af Liverpool i perioden 1981-1984.

Den indenlandske treble som Pep Guardiola og Manchester City dermed sidder på har sikret dem en særlig plads i historiebøgerne blandt nogle af de allerbedste hold, der har spillet i Premier League.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik