Fodbold nyheder

FCM er pokalmestre efter intens finale

Af Selver Elezovic

120 minutter og en straffesparkskonkurrence skulle der til, før at FC Midtjylland sikrede sejren i årets pokalfinale mod Brøndby IF.

Article image
Ritzau-Scanpix

Parken var fyldt godt op med fans, der havde trodset det regnfulde vejr for at overvære årets pokalfinale mellem FC Midtjylland og Brøndby IF.

Blot seks minutter inde i kampen bragte midtjyderne sig foran på et mål af forsvarsspilleren Kian Hansen, hvis afslutning blev rettet af Brøndbys Kamil Wilczek.

Et kvarter senere kom de blågule så på tavlen, da en flot kontra endte i fødderne på tyske Dominik Kaiser, som udlignede ved at flugte bolden op i hjørnet af målet. Midtjyderne var kort forinden tæt på at fordoble deres føring via et hovedstød fra Paul Onuachu.

Første halvleg var ligesom det meste af kampen en intens affære. På trods af det, faldt der dog ikke flere mål i kampen første 45 minutter.

I anden halvlegs begyndelse tilspillede både Paul Onuachu og Kamil Wilczek sig store muligheder. De to angribere forblev dog målløse.

Efter lidt over 70 minutters spil fangede Brøndby-målmand Marvin Schwäbe de sortklædte med et langt udspark, der sendte Simon Hedlund afsted i en duel med FCM-keeperen Jesper Hansen. Hedlund spillede bolden på tværs til indskiftede Nikolai Laursen, der gled i forsøget på at drible udenom målmanden. Det lykkedes derfor FC Midtjylland af ekspedere bolden ud af feltet til Brøndbys store ærgrelse.

Med blot få minutter igen var FCMs norske Gustav Wikheim på spil i Brøndbys straffesparksfelt, da han med højrebenet smækkede bolden på overliggeren. Det blev den sidste store mulighed i kampens ordinære spilletid.

Den forlængede spilletid sluttede målløst på trods af chancer til BIFs kroatiske midtbanespiller Josip Radosevic og FC Midtjyllands Mads Døhr Thychosen i de sidste 15 minutter. Pokalvinderen skulle derfor findes i en straffesparkskonkurrence.

Mads Døhr Thychosen missede et straffespark for midtjyderne, men kunne glæde sig over, at Dominik Kaiser og Josip Radosevic begge brændte for de forsvarende pokalvindere. Alexander Scholz sikrede, med pokalfinalens sidste spark, FC Midtjylland deres første pokaltitel nogensinde på denne våde Store Bededag.

FC Midtjylland - Brøndby IF 1-1 (1-1) - 5-4 efter straffesparkskonkurrence
1-0: Kian Hansen (6')
1-1: Kamil Wilczek (21')

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik