Fodbold nyheder

Optakt: Tottenham – Ajax

Af Bertram Christensen

Der venter et spændende opgør mellem årets to store overraskelser.

Kommentar:
Det var nok de færreste, som før sæsonen havde forudset, at Tottenham og Ajax skulle mødes i årets første Champions League-semifinale. Det er dog de to hold, som i tirsdagens Champions League-opgør kommer til at stå overfor hinanden.

Tottenham besejrede i kvartfinalen Manchester City, som ellers har være forrygende i denne sæson i både Champions League og i Premier League. Takket været en annulleret scoring i overtiden var det dog London-holdet, som trak det længste strå.

Generelt har sæsonen været en del op og ned for Tottenham i denne sæson, hvor det i Premier League ligner en 3.-plads. Holdet må dog undvære to af de helt store stjerner, da topscoreren Harry Kane er skadet og hans afløser, Son Heung-Min, har karantæne.

Gæsterne fra Ajax har været sæsonens helt store overraskelse. Med sprudlende hollandsk totalfodbold har Amsterdam-holdet spillet sig forbi storhold som Real Madrid og Juventus på vejen til semifinalen.

Også i den hjemlige liga har Ajax gjort det godt, hvor det efter 32 runder er blevet til 26 sejre og hele 111 mål. Ajax har dog, ligesom Tottenham, stadig noget at spille om derhjemme, hvor Ajax og PSV begge ligger på 80 før de to sidste runder.

Der bør altså være lagt i ovnen til et offensivt opgør mellem to hold, som har de fleste af deres profiler på de offensive pladser. Uanset hvem der går videre, må det siges at være en overraskende finaledeltager i årets Champions League-finale.


Karantæner og skader:
Tottenham må med sikkerhed undvære topscoreren Harry Kane og midtbanespilleren Moussa Sissoko, mens Serge Aurier og Harry Winks er usikre. Desuden sidder sydkoreaneren Son Heung-Min ude med karantæne. For gæsternes vedkomne er midtbanespilleren Carel Eiting ude, mens angriberen Hassane Bandé er mere usikker.


Forventede startopstillinger:
Tottenham (4-3-3):


Ajax (4-3-3):Bud på kampens profil:
Frenkie de Jongs tid i Ajax er snart færdig, da han allerede har skrevet under på en kontrakt med Barcelona fra efter sommerpausen. Det er der en ganske god grund til, for den 21-årige midtbanespiller er en virkeligt dygtig fodboldspiller. Den unge mand styrede midtbanen mod både Real Madrid og Juventus, og hvis Ajax skal gøre det umulige og gå hele vejen til finalen, skal den unge hollænder igen vise sig frem fra sin bedste side.


Bud på kampens resultat:
1-2. Ajax har imponeret alt og alle i denne sæson i Champions League. Det unge hollandske mandskab har slået både Real Madrid og Juventus ud, og derfor burde det være realistisk at hente en sejr over Tottenham, som må undvære både Harry Kane og Son Heung-Min til kampen. Resultater kan du spille på HER.


Kampen spilles tirsdag klokken 21.00 på Tottenham Hotspur Stadium og kan ses på TV3 Sport.

Kampens dommer er Antonio Mateu Lahoz.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik