Fodbold nyheder

Syv RB-startere var med til oprykning

Af Bertram Christensen

Flere af Leipzigs stamspillere var med til oprykningen for tre år siden.

RB Leipzig ligger med fire runder tilbage nummer tre i Bundesligaen efter Dortmund og Bayern München. Selvom det er klubbens bare tredje sæson siden oprykningen i 2016, er det faktisk ikke den bedste placering. Det var derimod i debutsæsonen, hvor det blev til en 2.-plads.

Det bliver det næppe til i denne sæson, men stadig en imponerende præstation af holdet, som faktisk kun kom nummer to i 2. Bundesliga efter Freiburg, som lige nu indtager 13.-pladsen i Bundesligaen.

Hvad der måske er endnu mere imponerende er, at udskiftningen på holdet ikke har været stor siden tiden i 2. Bundesliga. I den seneste kamp, en 3-1-sejr over HSV i pokalsemifinalen, var der hele syv mand i startopstillingen fra oprykningssæsonen i 2015/2016.

Kun den 19-årige forsvarsspiller Ibrahim Konaté, de to midtbanespillere Konrad Laimer og Kevin Kampl samt angriberen Timo Werner var ikke med i 2. Bundesliga.

I slutningen af kampen kom Diego Demme desuden på banen. Han har været en del af Leipzig-holdet siden deres tid i 3. Bundesliga, da han kom til klubben i 2014.

Leipzig stillede med følgende startopstilling mod HSV:

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik