Fodbold nyheder

Optakt: Juventus - Atlético Madrid

Af Daniel Frimor

Ryger Ronaldo og co. ud af Europas fornemmeste klubturnering tirsdag aften?

Kommentar:

Et af de mest interessante match-ups i 1/8-finalerne er nu kommet til returkampen, hvor Juventus skal forsøge at tage revanche for det 0-2-nederlag de led på Wanda Metropolitano i det første opgør.

Den famøse og nu nærmest ikoniske 'nosse-jubel' som Atlético Madrid-træner, Diego Simeone, lavede i 2-0-sejren, siger alt om bedriften og den udfordring som Juventus står overfor nu. Atlético var ganske enkelt bundsolide i deres defensiv og kyniske i deres offensiv, og det var imponerende, at man formåede at holde et af de stærkeste Juventus-mandskaber i nyere tid fra at score.

Og det kan således også blive ganske svært tirsdag aften, selvom Juventus har hjemmebanefordelen. Atlético har vundet alle deres kampe siden 1-3-nederlaget til Real Madrid d. 9. februar, og endnu mere imponerende, så har Simeones tropper ikke lukket ét eneste mål ind i disse kampe. Omvendt har offensiven ikke sprudlet, men det har været nok til at tage et par komfortable 1-0- og 2-0-sejre i La Liga.

Det er med al sandsynlighed det samme udtryk som gæsterne vil komme med på Juventus Stadium til opgøret, og derfor kan hjemmeholdet glæde sig over, at man er i fin målscoringsform for tiden.

Senest blev det til 4-1-sejr over Udinese, hvor man endda sparede flere profiler, og der er ingen tvivl om, at Juventus vil lægge et tungt pres på Atlético fra start for at forsøge at skabe usikkerhed med en hurtig scoring.

Derudover har man naturligvis også en vis X-factor i Cristiano Ronaldo. Den portugisiske målmaskine kan afgøre kampe på egen hånd, og han plejer at være hård ved Atlético, når han spiller mod dem - Han vil formentlig være opsat på at bevise, at den dårlige kamp fra det første opgør blot var en enlig svale.

Nøjagtigt som i det første opgør er der lagt op til en intens og taktisk duel, hvor det skal blive spændende at se om Juventus kan vende det hele på hovedet, eller om de løber ind i Atleticos betondefensiv og kontrakniv.

Karantæner og skader:

Juventus må fortsat undvære Juan Cuadrado, Douglas Costa og Sami Khedira. Alex Sandro er i karantæne til dette opgør.

Atletico Madrid må se bort fra Lucas Hernández og Filipe Luis, mens forsvarskæmpen Diego Godin er tvivlsom. Derudover er Diego Costa og Thomas i karantæne til dette opgør.

Forventede startopstillinger:

Juventus (4-3-3):Atlético Madrid (4-4-2):Bud på kampens profil:

Det er altid svært at komme udenom Cristiano Ronaldo til denne slags kampe. Portugiseren har scoret intet mindre end 22 (!) gange mod Atlético Madrid i sin karriere, og han kan få en hovedrolle tirsdag aften.

Og hold så i øvrigt øje med gæsternes Antoine Griezmann. Den franske verdensmester er giftig i kontrafasen og skal som regel kun bruge én chance for at komme på måltavlen. Han kan blive kampafgørende, hvis han formår at hive et udebanemål hjem til Atlético Madrid.

Bud på kampens resultat:

Juventus kommer blæsende imod en, muligvis, svækket Atletico-defensiv. Det offensive spil giver dog plads til gæsternes kontrafase.

3-1 til Juventus, og Atlético Madrid går videre på reglen om udebanemål.

Formkurve:
Juventus:U-V-V-T-V
Atlético Madrid:U-V-V-V-V

Seneste kampe Juventus:
2019-03-08JuventusUdinese -
2019-03-03NapoliJuventus1 - 2
2019-02-23BolognaJuventus0 - 1
2019-02-20Atlético MadridJuventus2 - 0
2019-02-15JuventusFrosinone3 - 0

Seneste kampe Atlético Madrid:
2019-03-10Atlético MadridLeganés -
2019-03-03Real SociedadAtlético Madrid0 - 2
2019-02-24Atlético MadridVillarreal2 - 0
2019-02-20Atlético MadridJuventus2 - 0
2019-02-17Rayo VallecanoAtlético Madrid0 - 1

Seneste interne opgør:
2019-02-20Atlético MadridJuventus2 - 0
2014-12-09JuventusAtlético Madrid0 - 0
2014-10-01Atlético MadridJuventus1 - 0

Kampen spilles tirsdag d. 12/3 klokken 21.00 og kan følges på TV3 +.
Kampens dommer er Björn Kuipers (Holland).

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik