Torsten Brix

Kevin-Prince Boateng – Prins for Suárez

Er der kommer styr på ballademageren, der mens han var i Tottenham købte tre biler, 2000 kasketter, 160 par sko og 20 læderjakker. I nærmeste fremtid skal han shoppe og spille fodbold i Barcelona…
Kevin-Prince Boateng kom til verdenen 6. marts 1987 i Berlin, som søn af en tysk mor og en ghanesisk far. Han startede sin fodboldkarriere i en lokal klub, inden han som syvårig blev hentet til Hertha Berlin. Tingene så lyse ud for den talentfulde midtbanespiller, der repræsenterede alle tyske ungdomslandshold, og som fik Bundesliga-debut som blot 18-årig. Efter en sæson som fast mand i Berlin, hentede Martin Jol ham til Tottenham, men her begyndte tingene imidlertid at gå skævt.

Det startede ellers lovende i London, men ret hurtigt ventede først bænken og senere blot reserverne for Boateng. Allerede inden han rykkede til Tottenham, havde der været historier om manglende disciplin. Han smækkede grundigt med døren i Hertha, og samtidigt var der snak i den tyske presse om, at han ikke længere ville blive udtaget til U21-landsholdet på grund af disciplinære problemer.


Problemer med ballade på
Boateng har senere erkendt, at han ikke håndterede livet som stjerne ret godt - eller rettere – de mange penge som fulgte med den professionelle fodboldkarriere. I London brugte afrikaneren således mere tid på natklubber og shopping – end på træningsbanen. Blandt andet skulle han i London have købt tre biler, 2000 kasketter, 160 par sko og 20 læderjakker.

Det kaotiske liv og reserve-tjansen fik Boateng til i 2009 at skifte London ud med den engelske sydkyst, hvor Portsmouth blev arbejdsgiveren. Her kom karrieren tilbage på rette spor, og Boateng var fast mand gennem hele sæsonen, der godt nok førte til en nedrykning, men som også bød på en FA Cup-finale.

Samtidigt var det dog ikke uden problemer, da Boateng igen centrum for kontrovers, da han først skadede Michael Ballack, så det kostede stjernes VM-deltagelse, og senere brændte et straffespark. Efter kampen, var der snak om at Boatengs tackling var hævn for et tidligere sammenstød med Ballack, men det har han efterfølgende afvist.

Til VM-2010 var der også mange historier om Boateng, da han blandt andet spillede mod sit andet hjemland - Tyskland, og som den første nogensinde overfor sin egen bror Jerome Boateng. Han fik også scoret sit første mål for Ghana, og de var meget tæt på at nå blandt de sidste fire hold ved VM, som det første afrikanske hold nogensinde. Præstationerne på Ghanas midtbane til den slutrunde gjorde, at Boateng blev en eftertragtet spiller, hvilket åbnede op for et skifte til Milan.

I Milano fik Boateng “10-tallet” på ryggen, og han levede op til tilliden, som da han i oktober 2011 blev indskiftet i pausen, og lavede et hattrick i de sidste 45 minutter, så Milan vandt med 4-3. Boateng blev dermed blot den anden spiller i Serie A-historien, der kom ind og scorede et hattrick, men i “Støvle-landet” blev det også til mange røde kort. Således var det Boateng, der i sæsonen 2012-13 havde fået flest røde kort i de store europæiske turneringer, og måske derfor valgte økonomisk-pressede Milan i august 2013 at sælge Boateng til Schalke04.


Fra Las Palmas, Eintracht Frankfurt og Sassuolo til Camp Nou
Opholdet i Schalke04 blev en middelmådig oplevelse og samtidig også starten på en karrierenedgang, der startede til VM-2014. Her blev Boateng, efter han nok engang havde stået overfor sin bror i en VM-kamp, sendt hjem sammen med Sulley Muntari, efter de havde været i et voldsomt skænderi med træner James Kwesi Appiah kort ind inden den altafgørende puljekamp imod Portugal.

Lidt herefter fik han også en karantæne fra Schalke04 for ”dårlig opførelse”, og de to episoder satte gang i en nedadgående karriere. Det bragte Boateng til klubber som Las Palmas, Eintracht Frankfurt og Sassuolo, inden afrikaneren – en smule overraskende – slog fast overfor til Sky Sport:

- Jeg skal til Barcelona!

Ved samme lejlighed var Boateng ikke meget for at tale om sin forkærlighed til Real Madrid, som han tidligere har ytret, at han var fan af.

- I skal ikke stille mig spørgsmål om Real Madrid. Det hører fortiden til, og nu vil jeg være fokuseret på fremtiden i Barcelona. Jeg håber at komme til at score på Bernabéu i det næste ”El Clasico”.

FC Barcelona har lejet Boateng hos Sassuolo med en købsoption på den 31-årige på omkring 60 millioner kroner, og skiftet til den catalonske storklub kommer, efter den offensive spiller i de sidste 3½ sæson, siden han forlod Schalke04, blot har lavet 21 mål.

Forsiden af Barcelona-avisen Mundo havde teksten ”Sorpresa”, som kan oversættes med ”Stor overraskelse”. En af årsagerne til dette overraskende klubskifte kan være, at Barcelona har vurderet, at den 31-årige Luis Suárez skal have nok en afløser. Forinden havde Barça forsøgt at få Álvaro Morata og Carlos Vela, men da det ikke lykkedes fandt de en uventet afløser til den ”skjulte 9'er”.

Klubskiftet kommer ikke mindst, fordi Barcelona solgte Munir til Sevilla og i sommer solgte spillere som Paco Alcacer, Paulinho og Gerard Deulofeu – samt at Andrea Iniesta forlod klubben. Dette banede vejen for Kevin-Prince Boateng – som skal være prins for en af Camp Nou-kongerne… Luis Suárez.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER