Jakob Hansen

Matthijs De Ligt - jagtet af storklubber

Matthijs De Ligt har været et af de helt store samtaleemner op til det kommende transfervindue, og vi har kigget nærmere på Ajax-talentet.
Rækken af storklubber som er ude efter Ajax-forsvarsspilleren Matthijs De Ligt er lang. Den tæller bl.a. Manchester City, Juventus, Barcelona, Manchester United, Bayern München og Paris Saint-Germain. Sidstnævnte havde ifølge flere medier allerede underskrevet en kontrakt med den 19-årige hollænder, men det har De Ligt siden været ude og afvise.

Der er en grund til at flere storklubber er ude efter Matthijs De Ligt. Allerede som 16-årig fik midterforsvaren nemlig debut for Ajax (16/17-sæsonen). Efter Davinson Sánchez skiftede til Tottenham inden 17/18 sæsonen, har stortalentet været fast mand i Ajax midterforsvar.

I 16/17-sæsonen blev De Ligt i øvrigt den yngste spiller nogensinde til at deltage i en europæisk finale (17 år og 285 dage), da han spillede i Ajax Europa League-finale mod Manchester United. Han fik derudover også debut på det hollandske landshold i en alder af 17 år, og har siden da spillet 13 landskampe.

De Ligt blev født i 1999 lidt udenfor Amsterdam, og skiftede allerede til Ajax i en alder af ni år, da han byttede hans lokale klub FC Abcoude ud med den hollandske storklub. Herefter blev han en del af Ajax berømte ungdomsakademi, hvor han har fået hele din fodboldopvækst.

Matthijs De Ligt er flere gange blevet beskrevet som den perfekte forsvarsspiller. Det 19-årige stortalent er stor af bygning, men har samtidig et fremragende overblik og fodboldforståelse. I hans unge år har han i flere omgange gjort sig på den centrale midtbane, hvilket fortæller lidt om hans evner med bolden.

De Ligt er det man kalder en moderne forsvarsspiller, som både kan forsvare og deltage i det fremadrettede spil. Samtidig bliver han ofte rost for hans evner i duelspillet, hvor hans stærke fysik og taktiske forståelse virkelig kommer til udtryk.

Ajaxdaily beskriver derudover De Ligt som en ydmyg ung mand, der altid giver sig 100% for sine medspillere. Han beskrives som en ledertype, som både kan heade, sparke med begge ben og score mål. Der er altså ikke noget at sige til, at storklubberne står i kø for en underskrift.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER