Fodbold nyheder

Overblik: Midtugens fem brag

Af Stefan Lindahl

I midtugen forkæler enkelte af de store europæiske ligaer os med en spillerunde. Derfor giver Indkast dig her et overblik over midtugens fem brag.

Montpellier – LOSC Lille
Der er topkamp i vente i den franske Ligue 1 i midtugen. Hjemme tager ligaens nummer to mod nummer fire i en direkte duel om top-placeringerne og adgang til næste sæsons Champions League. Hjemmeholdet, Montpellier, er to point foran Lille før opgøret. Begge hold er godt repræsenteret på Ligue 1-topscorelisten, hvor to spillere fra hvert hold gør sig gældende. Montpellier er langt fra ligaens bedste hjemmehold, mens Lille er endnu længere fra at være det bedste udehold. I snit samler den nordfranske klub kun et point i snit pr. udekamp. Montpellier vandt i sidste runde 2-1 ude over kriseramte Monaco. Lille fik 2-2 hjemme mod en anden Champions League-aspirant, Lyon. Lille, der kom forrygende fra start i denne sæson, har ikke vundet en fodboldkamp i over en måned. Sidste sejr finder vi den 27. oktober, hvor Lille hjemme slog Caen, der pt. slås for at undgå nedrykning, 1-0. Kun to gange i denne sæson er det lykkedes Lille at vinde på udebane. Det er sket mod bundpropperne Dijon og Amiens. De sidste fem indbyrdes opgør har givet to sejre til hvert mandskab og en enkel uafgjort. Det er kun sket i fire ud af de seneste 20 opgør, at udeholdet er løbet med sejren. Tre gangene er det dog Lille, der har trukket det længste strå. Sidste opgør mellem de to endte 1-1 på Lilles hjemmebane. De seneste fem opgør på Montpelliers hjemmebane har givet tre Lille-sejre og to Montpellier-sejre. De seneste tre opgør er endt 3-0 til vinderen. Kun tre gange siden 2002 er det sket, at begge mandskaber har scoret, når de har mødt hinanden i Montpellier, og kun to gange i samme periode er der ikke blevet fundet en vinder.

Kampen spilles tirsdag klokken 21:00, og kan ses på TV3 Sport og ViaPlay.

Wolverhapton – Chelsea
London-klubben Chelsea skal et smut til Wolverhampton i midtugens Premier League-runde. Chelsea er pt. placeret på Premier Leagues tredjeplads, hvor Liverpool og Manchester City er stukket af, og Chelsea er blevet en del af forfølgergruppen. Wolves er placeret midt i tabellen, hvor holdet er ligeså langt fra nedrykningsstregen som fra top seks. I sidste runde tabte Wolves ude til Cardiff 1-2, hvilket var klubbens sjette pointtab i streg. Vi skal helt tilbage til primo oktober for at finde seneste Wolves-triumf. Chelsea vandt senest 2-0 over bundproppen, en anden oprykker, Fulham. London-klubben var ubesejret i alle turneringer, som eneste hold i Europa, indtil Premier League-nederlaget til Tottenham i ultimo november. De seneste fem indbyrdes opgør har kastet fire Chelsea-sejre og en enkel til Wolves af sig. Kun fem gange har de to mødtes på Wolverhamptons hjemmebane, og kun en gang er det lykkedes hjemmeholdet at sejre. Det skete i 2011, da et Bosingwa-selvmål gav holdet fra midtengland en 1-0-sejr. Det er kun sket en gang, at begge hold har scoret når de har mødtes på banen. Største Chelsea-sejr på banen finder vi i 2003, hvor Chelsea sejrede 5-0. I den kamp startede danske Jesper Grønkjær for den senere toer i Premier League.

Kampen spilles onsdag klokken 20:45.

Manchester United – Arsenal
På Old Trafford i Manchester mødes de to traditionsklubber Manchester United og Arsenal. United har brug for point for ikke at tabe mere terræn til top fire-mandskaberne. Lige nu sidder kampens gæster på fjerdepladsen. Allerede efter 14 ligakampe skiller otte point de to mastodonter. Hvis hjemmeholdet taber vil Arsenal derfor være elleve point foran i tabellen. I sidste spillerunde måtte United nøjes med et point ude mod Southampton efter at have været bagud 0-2. Det var tredje pointtab for United i streg i ligaen. Pointtab og mangel på point kan man bestemt ikke snakke om hos Arsenal. I Weekenden vandt holdet ”North London-Derbyet” over Tottenham med 4-2. London-klubben har ikke tabt en fodboldkamp siden 18. august, hvor Chelsea besejrede den øjeblikkelige nummer fire i tabellen. 15 sejre og fire uafgjorte er det siden blevet til. De sidste fem indbyrdes opgør har givet tre United-sejre og en enkel Arsenal-sejr. Seneste ligasejr til Arsenal på Old Trafford finder vi tilbage i 2006, hvor Arsenal-angriberen Emmanuel Adebayor blev matchvinder kort før lukketid. Seneste opgør på banen gav en 2-1-sejr til hjemmeholdet efter en Fellaini-scoring i overtiden. I de seneste fem opgør mellem de to storklubber på Old Trafford har kastet scoringer til begge mandskaber af sig. To af gangene er det endt uafgjort 1-1.

Kampen spilles onsdag klokken 21:00, og kan ses på TV3+, ViaPlay og EuroSportPlayer.

Real Sociedad – Celta Vigo (Copa del Rey)
Et enkelt pokal-opgør har sneget sig med på listen denne gang. Basker-klubben Sociedad tager hjemme i San Sebastian mod Celta Vigo fra det vestlige Spanien. De to klubbers første opgør i 1/16-dels-finalerne endte 1-1 i Galicien. I seneste spillerunde tabte Sociedad ude til Betis 0-1, mens Vigo vandt hjemme 2-0 over Huesca. Begge mandskaber er i ligaen placeret lige udenfor de sjove pladser på niende- og tiende-pladsen á point. Der er dog i tabellen blot to point op til Europa-pladserne. De seneste fem opgør mellem de to har blot kastet en enkel hjemmesejr af sig. Det var i forrige weekend, hvor Sociedad slog Vigo på samme bane, som der i Copa del Rey-kampen skal spilles på. Det var samtidig første Sociedad-sejr på hjemmebane siden 12. maj i en betydningsfuld kamp. Celtas udebane-statistik er dog ikke meget pænere. I ultimo august vandt Galicien-klubben ude over Levante, før den sejr skal vi helt tilbage til januar for at finde en udesejr i en betydende kamp. De seneste fem indbyrdes opgør på Sociedad-hjemmebanen mellem de to har givet to sejre til hver og en uafgjort. Syv af de seneste 18 opgør på banen er endt uafgjort.

Kampen spilles onsdag klokken 20:30.

Junior – Atlético Paranaense
Finalen i den sydamerikanske Copa Sudamericana-turnering spilles i midtugen. Turneringen er den sydamerikanske pendant til Europa League. I dette års finale møder den colombianske klub Junior den brasilianske klub Atlético Paranaense. Det er for begge hold en finale-debut i turneringen. Kampene spilles, ligesom i storebror-turneringen Copa Libertadores, over to kampe med en hjemmekamp til hvert hold. Det er første gang nogensinde, at de to mandskaber mødes. Junior slog de tidligere vindere og landsmænd Santa Fe ud i semifinalen. Atlético PR tog ligeledes en sejr over en national modstander i semifinalen. Fluminense, der ligesom Santa Fe er tidligere finalist, måtte se Atlético nuppe finalepladsen. Columbianerne går ind til finalen med semifinale-sejren i frisk erindring. Kampen er nemlig klubbens seneste kamp. Brasilianerne slog i weekenden Flamengo 2-1 på udebane. Det var for Atlético ikke nok til at sikre sig adgang til Copa Libertadores-kvalifikationskampene. Et andet Atletico-mandskab, Atlético Mineiro, løb med den kvalifikationsgivende plads, da holdet slog Botafogo i sidste spillerunde. Junior har kun tabt en hjemmekamp siden 15. maj. Brasilianerne har vundet de seneste tre ligakampe. I 14 af de seneste 20 udekampe er det dog ikke lykkedes for Atlético at snuppe sejren. Senest et colombiansk mandskab var i finalen, var i 2016. Atlético Nacional skulle møde brasilianske Chapecoense. Finale-kampene blev dog aflyst efter det tragiske flystyrt, hvor mange fra det brasilianske mandskab omkom. Flyet skulle fragte spillerne til den første finale-kamp i Columbia. Senere blev Chapecoense hædret som vindere af turneringen af CONMEBOL på opfordring af den colombianske modstander.

Kampen spilles torsdag klokken 01:45 dansk tid.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik