Fodbold nyheder

FCK fik point i rodet nullert

Af Tobias Tange

FCK fik ikke kreeret meget, men til gengæld fik hjemmeholdet heller ikke scoret.

Efter et 0-1 nederlag hjemme i Parken var FCK pisket til et godt resultat ude mod Slavia Prague. Det startede dog ikke godt ud for løverne, da hjemmeholdet hurtigt satte sig på kampen.

Meget sigende var det, at Dame N'Doye gang på gang blev overmatchet fysisk af det stærke stopperpar.

De fysisk stærke tjekker fik presset danskerne i bund i starten af kampen, selvom de dog ikke kom frem til de helt store chancer.

Det var ved at blive tæt på en stor chance, da Peter Ankersen nemt blev overspillet efter et indkast. Men heldigvis for ham, blev den flade bold tilbage skråt i feltet clearet lige for næsen af en rød-hvid trøje.

Kort tid efter det kom der også to gode situationer for værterne, som begge gange havde gode afslutninger ude fra.

Først var det Miroslav Stoch, der sendte et knækkende spark af sted, som Stefan Andersen dog nemt kunne klare.

Herefter var det højre backen, Michal Frydrych, der trykkede af fra distancen. Via en Carlos Zeca-afretning tog bolden stolpen, men det lignede dog også, at Stephan Andersen fulgte den helt til dørs og havde styr på den.

Efterfølgende begyndte københavnerne at komme mere med i kampen, og de havde da også enkelte gode optræk til chancer, uden der dog rigtigt kom noget ud af det.

Værterne kunne heller ikke få skabt det helt store, og derfor kunne de to hold gå til pausen med 0-0.

Efter pausen forsatte tjekkerne med at dominere spillet, selvom de havde svært ved at spille sig igennem til de helt store chancer.

Ofte blev det til halvfesne afslutninger fra distancen, som kun sjældent udfordrede Stefan Andersen i København-buret. Især var det Miroslav Stoch, der forsøgte sig, men den tidligere slovakiske landsholdsspiller havde ikke fået indstillet sigtekornet korrekt.

FCK havde derimod utroligt store problemer med at finde hinanden, og især den tilbagevendte Carlos Zeca mistede bolden mange gange på midten af banen. Selvom det offensive spil ikke var kønt, fortsatte Ståle Solbakkens tropper dog med at kæmpe det bedste de har lært.

Kommentator Zak Egholm opsummerede egentligt kampen meget godt midt i anden halvleg, da han sagde:

- Hvis man ser bort fra, at det er FC København, og det er dansk fodbold, der er repræsenteret, må man sige, at den her kamp er noget af en rodebutik.

Rodebutikken på grønsværen fortsatte, men ingen af holdende kunne finde de helt store chancer frem fra hylderne, selvom Slavia, og især Stoch, forsøgte sig flere gange i løbet af halvlegen.

FCK kunne altså gå fra banen med et hårdt tilkæmpet point i bagagen.

Slavia Prague – FC København: 0-0 (0-0)

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik