Stefan Lindahl

Er Gattuso på vej ud?

Efter AC Milans nederlag til Inter søndag er Milan-træner Gennaro Gattusos fremtid blevet diskuteret voldsomt i de italienske medier.
Søndag tabte AC Milan ”Derby della Madonnina” til Inter 0-1. I dagene efter nederlaget er Gennaro Gattusos fremtid, som træner, i klubben blevet diskuteret i flere italienske medier, hvor flere af dem mener, at den tidligere midtbane-profil i klubben kan være fortid indenfor den nærmeste fremtid. I går skrev mediet Gazzetta dello Sport, at de kommende kampe bliver afgørende for Gattusos fremtid. Et andet medie, Mediaset, fortæller, at klubben forventer tre sejre i de kommende tre kampe mod Real Betis i Europa League, Sampdoria i Serie A og Genoa i Serie A.

To eksperter fra henholdsvis SportItalia og Corriere dello Sport mener, at Milano-klubbens sportslige ansvarlige, Leonardo, har haft samtaler med en mulig afløser for italieneren mandag aften og, at en af klubbens spillere har været involveret i samtalerne med den mulige afløser.

Det er især tilhængerne af AC Milan der skriger efter en ny træner. Indkast skrev mandag, hvordan Curva Sud-lederen Luca Lucci i samarbejde med andre af de mest dedikerede tilhængere, tilknyttet klubben, ytrede sig på det sociale medie Instagram ovenpå nederlaget, hvor man især langede ud efter spillere og træneren. Især indstillingen til kampen og det faktum, at tilhængerne mener, at AC Milan lignede et hold, der kom for et point, gjorde ondt på selvforståelsen og på den status, som klubben har i Italien. Også på Twitter har især siden ”Rossoneri News” kogt siden søndag aften. På Twitter-profilen falder især et tweet i øjnene:

- Denne sæsons top tre hold i Italien bliver Juve(Juventus, red.)-Napoli-Inter, nummer fire bliver mellem Lazio og Milan. Roma er et dårligt hold denne sæson, og jeg tror ikke de ender i top fire. Med Gattuso har Lazio store chancer for at ende i top fire, men hvis vi henter Conte, (Antonio Conte, red.) tror jeg, at vi kan gøre det.

Netop Antonio Conte, der senest var ansat i Chelsea, er blevet nævnt som en mulig løsning, hvis Gattuso skulle fejle i starten af sæsonen. At Gattuso skal fejle skulle eftersigende ifølge Alfredo Pedullà fra Corriere dello Sport ikke være uventet. Han beretter om, hvorledes den sportslige ansvarlige i klubben Leonardo, efter sin ansættelse i sommer, slet ikke ønskede Gennaro Gattuso som træner men, at et andet bestyrelsesmedlem, Paolo Maldini, overbeviste brasilianeren om, at italieneren var en god løsning for klubben.

Udover Antonio Conte er også den nu tidligere Arsenal-manager Arsène Wenger blevet nævnt sammen med andre store navne som den tidligere AC Milan-spiller Roberto Donadoni, der har været arbejdsløs efter sit kontraktudløb i Serie A-klubben Bologna i sommer, og Cesare Prandelli, som før har træner blandt andre Fiorentina, Atalanta og Roma i Serie A og havde fire år som italiensk landstræner i perioden 2010-2014. Twitter-siden mener, at Donadoni skal hentes ind som en midlertidig løsning, indtil Conte og Chelsea har løst de interne problemer mellem parterne efter bruddet i sommer da en anden italiener, Maurizio Sarri, overtog Contes manager-gerning i Chelsea.

Ifølge SportItalia og Corriere dello Sport er det netop Roberto Donadoni, som Leonardo har haft møder med sammen med den aldrende italienske midtbanespiller i klubben, Riccardo Montolivo. Midtbanespilleren har under Gattuso ikke været brugt meget, og slet ikke som den profil han førhen har været for milaneserne.

Sidste sæson fyrede AC Milan daværende træner Vincenzo Montella efter dårlige resultater den 27. november. Det er derfor under et år siden, at Gattuso satte sig i trænersædet på San Siro. Siden sin ankomst har Gattuso med klubben prøvet at være i Coppa Italia-finalen i foråret, hvor man tabte 4-0, røget ud af Europa Leagues ottendedels-finalen til Arsenal, og slutte som nummer seks i Serie A, otte point fra Champions League-billetterne og rivalerne Inter. 40-årige Gattuso har med AC Milan, som træner, spillet 44 kampe. I 22 kampe er det blevet til en AC Milan-sejr, 12 uafgjorte og ti nederlag. Målscoren siger 70-51 og en gennemsnitlig point-høst på 1,77 point pr. kamp.

Nu er spørgsmålet så, om Gattuso skal blive den første Milan-træner til at nå 100 kampe i klubben siden Massimiliano Allegri, der er nuværende Juventus-træner, som blev fyret tilbage i januar 2014. Et andet billede på træner-svingdøren i den italienske storklub er, at Gattuso er træner nummer syv efter Allegri, der virker som den seneste stabile løsning i traditionsklubben. Siden Allegri er Mauro Tassotti, Clarence Seedorf, Filippo Inzaghi, Siniša Mihajlović, Christian Brocchi og Vincenzo Montella blevet ansat og senere røget ud igen. En potentiel fyring af Gattuso vil derfor være ottende trænerfyring i AC Milan på fire og et halvt år.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER