Torsten Brix

Bernd Leno – i klub med Lehmann og Čech

Er han den nye nummer 1 eller en back-up for Petr Cech? Spørgsmålet er stadig åbent, men Leno har vist gode takter og håber at være med til at bringe London-klubben tilbage i toppen af europæisk fodbold.
I midten af juni 2018 brugte Arsenal omkring 200 millioner på at hente Bernd Leno til klubben. Tyskeren kom fra Bayer Leverkusen, hvor han har spillet i syv år og med mere end 230 kampe for klubben, er han trods de 26 år allerede en erfaren målmand. Det fremhævede cheftræner Unai Emery også i forbindelse med skiftet:

- Vi er meget glade for, at Bernd Leno skifter til os. Han er en målmand med høj kvalitet og erfaring. Han har præsteret på højeste niveau og har været en fast mand i målet hos Leverkusen i Bundesligaen i de seneste syv år. Vi er meget glade for, at Bernd har valgt Arsenal, og vi ser frem til at arbejde med ham i pre-season, sagde han til Arsenal.com.


Et nyt kapitel
For Bernd Leno var skiftet på alle måder et nyt kapitel. Både for ham selv og for klubben med Unai Emery ved roret. De to talte sammen inden skiftet, hvor Emery gjorde det klart, at han synes, tyskeren er dygtig, og Leno er stolt over skiftet.

- For mig er det en drøm at spille i Arsenal. Det er klubbens historie, fansene og kvaliteten af holdet og klubben, som gjorde, at jeg gerne ville skifte. Jeg vil hjælpe holdet med at komme tilbage til Champions League og vinde trofæer. Arsenal hører til i Champions League, sagde den tyske målmand i forbindelse med skiftet.

Indtil videre trives han også godt i klubben. Det fortalte han til Arsenal.com i august:

- Det er rigtig godt. Jeg er stolt af at være en del af Arsenal, og holdet er meget søde, trænerne er gode, og det er sjovt at være her. Vi er som en familie. Vi har store spillere med store personligheder, men jeg synes, at atmosfæren er god. Det har faktisk overrasket mig lidt, hvor nemt det har været at komme ind på holdet.


Blev målmand ved et tilfælde
Bernd Leno er vokset op i Stuttgart og husker sin første kamp på stadion, hvor Stuttgart spillede mod Bremen. Han var med sine forældre og bror inde og se kampen, og her startede drømmen om at blive professionel fodboldspiller, og som han siger:

- 15 år efter har jeg skrevet under med Arsenal. Jeg udlever min drøm.

Som barn var hans forbilleder Iker Casillas, og i Stuttgart begejstrede Timo Hildebrand og Jens Lehmann ham.

- Jeg så mange af Jens Lehmanns træningssessioner for at lære fra ham. Jeg havde nogle træninger med ham, da jeg var 16-17 år. Han var meget koncentreret og professionel, og det er den mentalitet, man skal have som professionel målmand, fortæller Bernd Leno.

Det var først, da han var 9-10 år, at han vidste, han skulle være målmand. Indtil da havde Bernd Leno spillet på midtbanen, og det var lidt et tilfælde, han endte i målet:

- Der var en målmand fra klubben, som ikke kom til en kamp, og jeg stod derfor på mål. Jeg var god og har ikke været ude af målet siden, fortæller han til Arsenal.com.

Da Bernd Leno var 19 år gammel fik han Champions League-debut for Bayer Leverkusen. Her stod han overfor Petr Čech, som nu er hans holdkammerat i Arsenal.

- Efter kampen sagde han til mig, at det havde været en god kamp for mig, og han var glad på mine vegne. Det er syv år siden, og nu er vi holdkammerater – det er vildt!


Fakta:
Bernd Leno
Født: 4. marts 1992
Højde: 190 cm
Nationalitet: Tyskland
Position: Målmand
Tidligere klubber: Stuttgart og Bayer Leverkusen

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER