Fodbold nyheder

AaB vandt slaget om Nordjylland

Af Bertram Christensen

Kasper Risgaard blev matchvinder, da AaB besejrede lokalrivalerne fra Vendsyssel.

Article image

Der var lagt op til et brag af en kamp i Hjørring, da Vendsyssel FF tog imod lokalrivalerne fra AaB. Kampen levede langt hen ad vejen op til forventningerne. Der blev gået til den i duellerne, og der var masser af chancer til begge hold. Det var ikke altid lige kønt, men der var flere farlige omstillinger.

Efter fem minutters spil var bolden så i nettet for første gang. Det skete, da Kasper Kusk sender en bold i feltet, som via Jakob Blåbjergs hoved ramte Jores Okore ved bagstolpen. Okore tog dog hånden til hjælp, og scoring blev korrekt underkendt.

Der var flere gode chancer for begge hold i første halvleg. Vendsyssel-forsvarsspilleren Andreas Kaltoft havde to store hovedstødschancer på fem minutter i sin Superliga-debut, hvor det bedste af dem ramte overlæggeren. AaB skulle have bragt sig foran 1-0, da Jannick Pohl var alene igennem med Vendsyssel-målmanden, men han sparkede bolden langt over mål.

De to nordjyske mandskaber gik derfor til pause med 0-0. AaB var mest spilstyrende i store dele af halvlegen, men det virkede til, at Vendsyssel havde nemmest ved at skabe chancer.

Anden halvleg mindede på mange måde om første. Der var højt tempo fra start, og især Vendsyssel kom til mange gode omstillinger. Den største chance kom efter 58 minutter. Det var nærmest en tro kopi af Pohl-chancen fra første halvleg. Denne gang var det dog Vendsyssels Lucas Jensen som kom igennem i venstre side, men heller ikke han kunne få scoret kampens første mål.

Efter 78 minutters spil kom så første scoring. Naturligvis kom scoringen på en omstilling. AaBs Kasper Kusk blev sendt afsted på højrekanten. Her ventede han lige på, at holdkammeraterne skulle komme med, og så fandt han Kasper Risgaard på kanten af feltet. Risgaard satte en rolig inderside på, og lagde den helt over i fjerneste side af målet. 1-0 til AaB.

Vendsyssel jagtede en scoring til sidst, hvilket betød, at forsvarsspilleren Andreas Kaltoft blev smidt frem. Det gav plads bagtil, som den 17-årige debutant Mikkel Kaufmann udnyttede til allersidst. Han blev dog stoppet på ulovligvis af Daniel Christensen, som fik sit andet gule kort, og dermed rødt.

AaB endte dermed med at vinde kampen 1-0. Men Vendsyssel kan bestemt være stolte over deres præstation. Ikke at de kan bruge det til meget lige nu.

Vendsyssel – AaB 0-1 (0-0)
0-1: Kasper Risgaard (78)
Rødt: Daniel Christensen (90)

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik