Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Kasper Duelund Jensen

Paolo Rossi - Skød Italien til guldet

Paolo Rossi gik fra at være udskældt til at blive VM-helt. Indkast.dk tager dig med tæt på den italienske VM-legende, der døde forleden!
Italien har vundet intet mindre end fire verdensmesterskaber. Den tredje af disse kom i hus i 1982, da Paolo Rossi tog alle med storm i Spanien. Det lå dog ikke ligefrem i kortene, at det var Rossi, der skulle guide Italien til VM-guld. Juventus-angriberen havde forud for slutrunden brugt tiden på at afsone en karantæne på to år efter en større bestikkelsesskandale. Rossi var endnu ikke helt tilgivet for sine handlinger, men han var alligevel fast besluttet på at vaske tavlen ren ved at levere en mindeværdig slutrunde.

Rossi lykkedes som bekendt med sin mission. Det var dog ikke før en legendarisk 3-2-sejr over et stjernespækket brasiliansk landshold, at han fik sit længe ventede gennembrud. Rossi havde i fire kampe forinden måtte forlade grønsværen uden at score, men i kampen mod Brasilien gik alt op i en højere enhed. Den lille angriber formåede hele tre gange at udplacere Waldir Peres i det brasilianske mål, hvilket sikrede Italien et semifinalebrag imod Polen. Også her var Rossi i et strålende spillehumør, da han med to scoringer slukkede det polske VM-håb.

I finalen, som var Italiens første siden 1970, stod Vesttyskland og ventede. Kampen var i lang tid en lige affære, men i det 56. minut åbnede Rossi op for sluserne, da han med sit sjette mål i slutrunden lagde fundamentet til en i sidste ende fortjent 3-1-sejr til Italien.

I dag bliver Rossi stadig hyldet for sine præstationer ved VM i 1982 – ikke bare i Italien, men i hele fodboldverdenen. Han vil på den baggrund for evigt blive husket som en sand VM-legende.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER