Fodbold nyheder

NIGERIA - Optimistiske “Super Eagles”

Af Ryan Svale

Nigerias “Super Eagles” er klar til deres tredje VM-slutrunde i streg og det forholdsvis unge landshold blomstrer af optimisme forud for sommerens slutrunde i Rusland.

Kommentar

Nigeria deltager i Rusland til deres tredje VM-slutrunde i streg og deres sjette i alt og vejen til Rusland skulle vise sig at blive forholdsvis overkommelig for de nigerianske superørne.

Nigeria startede deres VM-kvalifikation ved at vinde samlet 2-0 over Swaziland i en anden runde af play-off kampene om at avancere til gruppespillet i den afrikanske VM-kvalifikation CAF. Her blev Nigeria placeret i en forholdsvis svær gruppe med de forsvarende African Cup of Nations-mestre fra Cameroun, 2014 VM-deltagerne fra Algeriet og 2012-mesteren fra African Cup of Nations Zambia. Derfor bragte det stor glæde i Nigeria, da holdet med én kamp tilbage i kvalifikationen sikrede sig billetten til Rusland. Nigeria var nemlig forholdsvis suveræne i gruppen. De vandt fire kampe, spillede én uafgjort, og tabte kun én kamp. Den tabte kamp var et skrivebordsnederlag på 3-0 til Algeriet i den sidste kamp i kvalifikationen, fordi Nigeria i kampen havde brugt en ulovlig spiller. En kamp som oprindeligt endte 1-1. Dermed blev Nigeria klar til deres tredje VM-slutrunde i streg, og det er et optimistisk nigeriansk landshold, der kommer til Rusland til sommer. Det forholdsvise unge hold håber på at kunne tangere og måske endda slå deres bedste VM-resultat.

Nigerias bedste VM-resultat er 3 1/8-finaler. Det opnåede man i henholdsvis 1994, 1998 og ved seneste VM i 2014. I 1994 var Nigeria to minutter fra at gå i kvartfinalen, men så dukkede Roberto Baggios og udlignede for Italien, der i den forlængede spilletid var for stærke for Nigeria. I 1998 kom Nigeria igen i 1/8-finalen, men denne gang blev man kørt ud på røv og albuer af et velspillende dansk landshold, der vandt med 4-1. Ved seneste VM i 2014 i Brasilien kom holdet igen i 1/8-finalen, hvor de dog tabte med 2-0 til Frankrig. Derfor er det et par optimistiske superørne, der kommer til Rusland. Nigeria er radikalt forbedret hold siden seneste VM. Man har tilføjet ungdommens friskhed til et mandskab, der havde brug for det. Nigeria er et nådesløst kontrahold med Arsenals Alex Iwobi og Chelseas Victor Moses som dynamiske kantspillere, der lurer på kontra. Bag dem ligger energiske bolderobrere på midtbanen og den rutinerede John Mikel Obi, der skaber en rolig tilstedeværelse til holdet, der er bygget op om en stærk defensiv. Nigeria har ikke tabt særlig mange kampe siden ansættelsen af Gernot Rohr i 2016, og holdet kommer til Rusland med målet om at gå videre fra gruppen.
Nigeria er ved sommerens slutrunde placeret i gruppe D sammen med Kroatien, Island og Argentina, og især sidstnævnte fra Argentina har en sjov VM-statistik med Nigeria. For Nigeria og Argentina har nemlig været i gruppe med hinanden ved samtlige VM, som Nigeria har deltaget i med undtagelse af VM i Frankrig i 1998, hvor de ikke var placeret i samme gruppe. Nigeria har aldrig vundet over argentinerne i VM-sammenhæng, dog vandt man for nyligt 4-2 over Argentina i en træningskamp efter at have været bagud 2-0. Og netop Comeback-sejren over Argentina har givet holdet en yderligere optimisme i forhold til, hvad ”Super Eagles” kan opnå ved VM.

Træneren

Manden, der skal lede Nigeria til VM-succes, er den 64-årige tysker Gernot Rohr. Rohr blev ansat som træner for det nigerianske landshold i 2016 efter holdet ikke formåede at kvalificere sig til African Cup of Nations for anden gang i træk, og tyskeren fik til opgave at føre holdet frem til VM-slutrunden i Rusland. Det er lykkedes for tyskeren, der har stor opbakning i det nigerianske fodboldforbund, der allerede har forlænget hans kontrakt med yderligere 2 år inden VM-slutrunden. Gernot Rohr har dog også gjort et rigtig godt stykke arbejde med Nigeria. Holdet spiller flot kontra fodbold og har fået en masse unge profiler kørt ind på holdet. Her kan nævnes folk som Arsenals Alex Iwobi og de to Leicester-spillere Kelechi Iheanacho og Wilfred Ndidi, der alle tre er kæmpe profiler på det nigerianske landshold, der siden ansættelsen af Gernot Rohr ikke har tabt mange kampe.

Profilen

På trods af mange store profiler fra Premier League, så er Nigerias største profil uden tvivl deres anfører John Obi Mikel. Den tidligere Premier League og Chelsea-profil spiller nu i kinesiske Tianjin,men er en ufattelig vigtig for set nigerianske landshold. Han styrer og dirigerer holder og sørger for at servicerer de offensive kræfter på holdet. Derudover så har en med 11-års Premier League fodbold og 249 kampe for Chelsea en enorm erfaring og rutine, som der er brug for hos det forholdsvist unge nigerianske landshold. Skal Nigeria have succes ved VM afhænger det i den grad af John Obi Mikel, der er svær at undvære og erstatte for “Super Eagles.”

Bud på idealopstilling
Truppen

Daniel Akpeyi, Chippa United
Ikechukwu Ezenwa, Enyimba
Francis Uzoho, Deportivo Fabril

William Troost-Ekong, Bursaspor
Abdullahi Shehu , Bursaspor
Kenneth Omeruo, Kasimpasa
Elderon Echiejile, Cercle Brugge
Leon Balogun, Mainz
Bryan Idowu, Amkar Perm
Chidizie Awaziem, Nantes
Tyrone Ebuehi, Den Haag

John Obi Mikel, Tianjin Teda
Ogenyi Onazi, Trabzonspor
John Ogu, Hapoel Beer Sheva
Wilfred Ndidi, Leicester
Oghenkaro Etebo, Las Palmas
Joel Obi, Torino

Odion Ighalo, Changchun Yatai
Ahmed Musa, CSKA/Leicester
Victor Moses, Chelsea
Alex Iwobi, Arsenal
Kelechi Iheanacho, Leicester
Simeon Nwankwo, Crotone

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik