Fodbold nyheder

SAUDI-ARABIEN - 'Three and out'

Af Jacob Bøgen Clausen

Kan Saudi-Arabien tage sin første VM-sejr siden 1994?

Kommentar
Saudi-Arabien er efter fravær i de seneste to slutrunder med igen, når bolden ruller i Rusland. Kvalifikationen i AFC (Asien, red.) er en længere proces, hvor saudierne først gik videre fra én gruppe foran De Forenede Arabiske Emirater.

Derefter endte landet i en anden, og afgørende pulje, hvor modstanderne blandt andet var Japan og Australien. De to øverste hold ville tage den direkte plads til VM, og her blev Saudi-Arabien nummer to med en bedre målscore end den danske gruppemodstander, Australien.

Saudi-Arabien deltager ved sin femte VM-slutrunde, hvoraf de første fire kom i træk fra årene 1994-2006. Det bedste resultat kom i debut-slutrunden i 1994, da man nåede videre fra gruppen, og røg ud til de senere bronzevindere fra Sverige i 1/8-finalen. Ellers er det kun blevet til 'tre-og-ud' for araberne, der kun har to uafgjorte resultater at bryste sig af siden de to sejre i '94.

Spanske Juan Antonio Pizzi er cheftræner for holdet, og ud af de 28 spillere han har udtaget til sin bruttotrup, spiller 25 af dem i Saudi Arabien. Det er kun Salem Al-Dawasari, Yehya Al-Shehri og Fahad Al-Muwallad, der spiller udenlands – alle tre i Spanien, dog uden at være fast spillende.

20 af spillerne har sin daglige gang i enten mesterholdet, Al-Hilal, eller vicemestrene, Al-Ahli. Det er derfor en trup, som kender hinanden ganske godt. Om det er nok i en gruppe med Rusland, Egypten og Uruguay må tiden vise, men vi har nok ikke taget munden for fuld, hvis vi påstår, at VM-åbningskampen mod Rusland nok bliver Saudi-Arabiens højdepunkt i turneringen.

Træneren
Juan Antonio Pizzi har været landstræner siden november 2017, og har derfor kun stået i spidsen for landet i syv kampe. Her er det blevet til tre sejre og tre nederlag, hvilket må siges at være godkendt for et land som Saudi-Arabien. Spanieren har tidligere stået i spidsen for Valencia og Chile, men det har dog begge været bekendtskaber, der kun har varet i et lille halvt år.

Profilen
Al-Hilal-midtbanen, Nawaf Al-Abed, der scorede fem mål for Saudi-Arabien i kvalifikationen, bliver ikke klar. Derfor er det op til Mohammad Al-Sahlawi at lave saudiernes mål. Den 31-årige angriber har nettet 28 gange i 38 kampe for sit land, mens hans på klubplan scorede 11 mål i 20 kampe Al-Nasr.

Bud på idealopstillingTruppen til VM

Assaf Al-Qarny, Al-Ittihad
Mohammed Al-Owais, Al-Ahli
Yasser Al-Musailem, Al-Ahli

Mansoor Al-Harbi, Al-Ahli
Yasser Al-Shahrani, Al-Hilal
Mohammed Al-Breik, Al-Hilal
Motaz Hawsawi, Al-Ahli
Osama Hawsawi, Al-Hilal
Omar Hawsawi, Al-Nassr
Ali Al-Bulaihi, A-Hilal

Abdullah Al-Khaibari, Al-Shabab
Abdulmalek Al-Khaibri, Al-Hilal
Abdullah Otayf, Al-Hilal
Taiseer Al-Jassim, Al-Ahli
Houssain Al-Mogahwi, A-Ahli
Salman Al-Faraj, A-Hilal
Mohamed Kanno, Al-Hilal
Hattan Bahebri, Al-Shabab
Salem Al-Dawsari, Villarreal
Yehya Al-Shehri, Leganes

Fahad Al-Muwallad, Levante
Mohammad Al-Sahlawi, Al-Nassr
Muhannad Assiri, Al-Ahli

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik