Fodbold nyheder

ENGLAND - De sultne unge løver

Af Selver Elezovic

England kommer til Rusland med en ung, uerfaren, men også sulten trup. Er det mon det, der skal til for at bryde den engelske slutrundeforbandelse?

Kommentar
'The Three Lions' kommer til sommerens VM-slutrunde i Rusland med en masse unge spillere. Unge spillere uden den store landsholdserfaring. De engelske medier har i flere år bedt om en ung og frisk trup, som den Southgate har udtaget til sommerens slutrunde i Rusland. Alligevel har nogle engelske fodboldeksperter kritiseret Southgate for hans fravalg af blandt andet Joe Hart og Jack Wilshere.

Med hensyn til fravalget af Joe Hart, har kritikerne lagt fokus på den manglende landsholdserfaring hos Southgates tre foretrukne målmænd. Til sammen har de ni landskampe på cv'et, hvor Stoke-keeper Jack Butland står for syv af dem. Samtidig har ingen af dem nogensinde været med til en slutrunde. Joe Hart, Fraser Forster og Tom Heaton var med ved EM-slutrunden i Frankrig for to år siden. Hart og Forster har begge været helt ved siden af dem selv siden slutrunden dengang, mens Tom Heaton har været ude med en skade det meste af denne sæson, hvor han samtidig er blevet slået af holdet af Nick Pope, som er en af Southgates udvalgte.

Disse diskussioner, om hvem der burde udtages, og hvem der ikke burde, vil der altid være lige meget hvor og hvornår. Der burde i stedet diskuteres om, hvad vi kan forvente af dem, som nu er udtaget. Her bliver det interessant at se om et ungt og uerfarent hold kan bryde den engelske slutrundeforbandelse. Englænderne har ikke vundet en knockout-kamp til en slutrunde, siden de tilbage i 2006 slog Ecuador i ottendedelsfinalen til VM i Tyskland. Kigger man yderligere nogle år tilbage, så har England kun vundet to knockout-kampe, siden de selv var værter til EM i 1996. Den statistik har fået Manchester Citys højreback, Kyle Walker, til at udtale, at forventningerne til de engelske drenge i Rusland skal dæmpes lidt med sådan en historie bag dem.

Hvad så med de mørke skyer udenfor banen?

Spillet på banen er ikke det eneste, der tales om, når man retter fokus mod England. Det er kun de færreste, der glemmer, hvad der skete til EM-slutrunden i Frankrig for to år siden, da engelske og russiske hooligans bragede sammen udenfor banen på gader og stræder. En ballade, der resulterede i flere sårede og massivt mange anholdelser.

'Den engelske syge' bedre kendt som hooliganismen er blevet en voksende subkultur i Østeuropa, hvor den især har ramt Rusland. Flere russiske hooligangrupper har på internettet og sociale medier gjort det klart, at de venter englænderne med knytnæven først. Der kan derfor forventes massivt tilstedeværelse af politi og sikkerhedsstyrker, hvis slutrunden skal forløbe fredeligt hyggeligt, som de fleste af os håber på.

Træneren
Da kvalifikationen til sommerens VM-slutrunde i Rusland startede tilbage i efteråret 2016, var Sam Allardyce manden, man regnede med at skulle føre englænderne til VM-succes i Rusland. Det blev dog blot til en enkelt kamp for 'Big Sam', som blev fyret som engelsk landstræner, da han af en journalist i undercover blev afsløret i at rådgive om ulovlig transferageren.

Det blev den daværende engelske U21-landstræner, Gareth Southgate, der blev udnævnt som afløseren. En beslutning både medier og fans var skeptiske omkring grundet Southgates manglende erfaring på allerøverste niveau.

VM-slutrunden i Rusland bliver 47-årige Southgates første som engelsk landstræner, men ikke hans første i karrieren. Som landsholdsspiller nåede han at optræde til tre slutrunder, herunder VM-slutrunden i 1998, der blev spillet i Frankrig. Han har dog også slutrundeerfaring som træner, da han for tre år siden stod i spidsen for det engelske U21-landshold ved EM i Tjekkiet. En slutrunde, hvor Southgate og hans U21-drenge sluttede sidst i deres gruppe.

Profilen
'The Three Lions' råder over en masse spændende spillere i deres 23-mandstrup. 41 mål i 48 kampe taler dog for sig selv, når man skal udpege den største profil på det engelske landshold. Manden bag disse tal er som bekendt Tottenham-topscorer Harry Kane, der i flere sæsoner har markeret sig som den bedste angriber i Premier League. Forud for turneringen har landstræner Southgate besluttet, at den snart 25-årige Harry Kane skal føre de engelske herrer mod succes i Rusland som holdkaptajn.

En ting er dog sikkert. Hvis England skal have succes til VM, så skal Harry Kane ramme sit topniveau, for at det skal lykkes.

Bud på idealopstilling:Truppen til VM:
Jack Butland (Stoke City)
Jordan Pickford (Everton)
Nick Pope (Burnley)

Trent Alexander-Arnold (Liverpool)
Gary Cahill (Chelsea)
Phil Jones (Manchester United)
Harry Maguire (Leicester City)
Danny Rose (Tottenham)
John Stones (Manchester City)
Kieran Trippier (Tottenham)
Kyle Walker (Manchester City)
Ashley Young (Manchester United)

Eric Dier (Tottenham)
Dele Alli (Tottenham)
Jordan Henderson (Liverpool)
Fabian Delph (Manchester City)
Jesse Lingard (Manchester United)
Ruben Loftus-Cheek (Chelsea)

Harry Kane (Tottenham)
Marcus Rashford (Manchester United)
Raheem Sterling (Manchester City)
Danny Welbeck (Arsenal)
Jamie Vardy (Leicester City)

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik