Fodbold nyheder

MEXICO - forventningsfulde mexicanere

Af Ryan Svale

Mexico har i de seneste mange slutrunder noget frem til 1/8-finalen ved VM, men i år jagter de kvartfinalen.

Kommentar

Mexico deltager til sommer til VM for 16. gang i historien, og landet klarer sig traditionelt godt til VM, hvor kvartfinalen er nations bedste resultat.

Inden Mexico kunne booke billetterne til VM skulle de dog lige kvalificerer sig først og det gjorde de rimelig suverænt. Den latinamerikanske VM-kvalifikation er delt op i flere kvalifikationer med flere grupper. Først skulle Mexico kvalificerer sig ved at gå videre fra en Gruppe bestående af Honduras, Canada og El Salvador. Her møder man hinanden to gange – ude og hjemme Det blev til 5 sejre og en uafgjort mod Honduras og en point-total på 16, og dermed kunne Mexico sammen med Honduras avancerer til en større gruppe, hvor 10 nationer kæmpede om 3 garanterede VM-pladser og en play-off kamp mod et hold fra den asiatiske VM-kvalifikation. Også her var Mexico suveræne, da det blev det til hele 6 sejre ud af 10 mulige, mens man kun tabte 3-2 til Honduras i den sidste kamp – hvilket faktisk gjorde, at naboerne fra USA ikke kom med til VM. Dermed blev Mexico klar til VM med 21 point i gruppen og en førsteplads for første gang siden VM-kvalifikationen i 1997. Dermed er det et forventningsfyldt Mexicansk-hold, der kommer til Rusland til sommer.

Mexico bedste resultat nogensinde ved VM er nemlig to gange kvartfinale, som man opnåede ved VM på hjemmebane i både 1970 og 1986. Mexicaneren jagter da også VM-succes til sommer, hvor man håber på at kunne komme i kvartfinalen endnu engang.

For ikke siden 1986 er det lykkedes for Mexico at komme i kvartfinale. Faktisk missede man VM i 1990, men har siden VM 1994 i USA deltaget ved samtlige VM, hvor endestationen alle gange har været 1/8-finalen, hvor man har spillet tætte kampe mod store modstandere. Seneste VM mod Holland, hvor man tabte 2-1 i forlænget spilletid. Så et forventningsfuldt Mexicansk-landshold, der kommer til Rusland til sommer og uden tvivl vil jagte kvartfinalen, hvor de ved de kan spille lige op med de store.

Til dette VM er Mexico havnet i gruppe F med Tyskland, Sydkorea og vores Svenske naboer. En gruppe, der bestemt efterlader et håb om videre avancement for mexicanerne, der ikke vil se sig tilfredse med mindre end et videre avancement fra gruppen.


Træneren
Mexicos landstræner hedder Juan Carlos Osorio og er fra Columbia. 56-årige Juan Carlos Osorio har været mexicansk landstræner siden 2015 og har derfor været med igennem hele den succesfulde VM-kvalifikation. Osorio har været manager i flere amerikanske MLS-klubber bl.a. New York Red Bulls, men har også en fortid hos flere mexicanske klubber. Det er disse bedrifter, der gjorde, at han blev mexicansk landstræner. Med en vindingsrate på 66.67 % har Osorio også gjort et fantastisk arbejde som landstræner.

Dog er Osorio ikke særlig populær blandt de mexicanske tilhængere – for det først er han ikke mexicaner og for det andet så er den mexicanske befolkning ikke tilfreds med at Osorio roterer utrolig meget i sin trup og startopstillinger. Dette har blandt andet ført til, at Osorio indtil videre har afslået det mexicanske fodboldforbunds tilbud om en kontraktforlængelse.
Ikke desto mindre har Osorio fået det bedste frem i blandt andre Javier Hernández og Carlos Vela, der sammen med resten af den mexicanske trup udgør en seriøs trussel

Profilen
Mexicos største stjerne er uden tvivl Javier ”Chicharito” Hernández. Den tidligere Manchester United og Real Madrid spiller har måske ikke haft den bedste sæson i engelske West Ham, men på landsholdet, der leverer han altså bare og er konstant en trussel for enhver forsvar.

Chicharito er en stjerne i hjemlandet og har nærmest gude-status. Javier ”Chicharito” Hernández har rundet 100 landskampe for Mexico og har scoret 49 mål, hvilket gør ham til den mest scorende på det mexicanske landshold nogensinde. Skal Mexico håbe på VM-succes til sommer afhænger det i den grad af Chicharito, der altså i gennemsnit scorer i hver anden kamp for det mexicanske landshold.

Bud på idealopstilling:VM-truppen:

Guillermo Ochoa, Standard Liege
Alfredo Talvera, Toluca
Jesus Corona, Cruz Azul

Carlos Salcedo, Frankfurt
Diego Reyes, Porto
Hector Moreno, Sociedad
Hugo Ayala, Tigres
Edison Alvaraz, America
Jesus Gallardo, Pumas
Miguel Layun, Sevilla

Rafael Marquez, Atlas
Hector Herrera, Porto
Jonathan Dos Santos, LA Galaxy
Andres Guardado, Betis
Marco Fabian, Frankfurt
Giovani Dos Santos, LA Galaxy

Javier Hernández, West Ham
Raul Jimenez, Benfica
Oribe Peralta, America
Jesus Manuel Corona, Porto
Carlos Vela, Los Angeles FC
Javier Aquino, Tigres
Hirving Lozano, PSV Eindhoven

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik