Fodbold nyheder

Real Madrid vs. Liverpool - Analyse

Af Torsten Brix

Hør om finalen fra to fans… en fra Liverpool og en fra Real Madrid.

Lavet i samarbejde med Bettingfamily


UEFA Champions League finalen anno 2018 finder sted d. 26/5 kl. 20.45, hvor spanske Real Madrid og engelske Liverpool tørner sammen. Real Madrid er på forhånd udnævnt som storfavorit, men tiden vil vise, om de kan leve op til deres favoritværdighed. Som optakt til årets største fodboldkamp kommer her to analyser – fra en Real Madrid-fan og en Liverpool-fan.


Analyse fra en Real Madrid-fan
Fodbold er følelser. For folk som mig er fodbold større end ting som religion. Champions League er det helligste, Champions League bringer alle følelser. De seneste fem år har budt på mange grædeture, senest da Ronaldo scorer syv minutter inde i overtiden mod Juventus. Det er mit Madrid - det Madrid hold jeg har været forelsket i - i mange årtier.

Jeg tillader mig at sige mit og vi, da jeg bærer klubben overalt i form af en tattoo. Forinden gik 14 år uden et CL-trofæ - 14 år med skuffelse, men Real Madrid er atter på tronen og Europas supermagt. Tillad mig at forsøge at tage de ekstremt subjektive og hvide briller af. Jeg vil forsøge at bage op til den 26 maj. Først og fremmest også tillykke til Liverpool. Der var ingen, der havde set dem komme så langt, særligt ikke da de trak City.

Men lad os se lidt på Liverpools vej til finalen. Gruppespillet bød på Maribor, Sevilla og Spartak Moskva. Det må siges at være en let pulje. Derfra slår man Porto ud, ikke noget overraskende og en let modstander. Så får man City og leverer et voldsomt flot resultat på hjemmebane, ude er man heldige. City bliver i den grad snydt, og der mister kampen sin glød. Liverpool kører den stille og roligt hjem.

Roma trækker man så i semifinalen. Roma ville alle gerne have trukket. 5-0 hjemme ligner det, men i løbet af få minutter lukker man to mål ind, og der er atter liv i kampen. 4-2 bliver det så til Roma, og det vidner jo om, at noget stadig er galt i Liverpool. Lad os kigge lidt på de to hold, og hvor jeg tror, at det her bliver afgjort.


Målmænd
Liverpool har jo været forfærdelige på det defensive plan. De har endelig fundet deres faste keeper, men det er absolut ikke en fra øverste hylde. I Madrid vil Navas altid være udskældt. Han laver nogle mærkelige fejl indimellem, men for mig er han grunden til, at Real står i finalen. Han har både i München og i Madrid lavet flere verdensklasse-redninger.

Forsvaret
Her vinder Real rigtig stort. Midteraksen hos Madrid er klart stærkest. Van Dijk er dygtig, men ved siden af ham er Liverpool sårbare. På backen hedder det Arnold vs. Carvajal og Robertson vs. Marcelo. Her vil jeg ikke engang forsøge at argumentere for, at Liverpool vinder kampen.

Midtbanen
Først og fremmest, så tror jeg, at det er her, kampen bliver afgjort. Liverpool bliver Milner-Henderson-Wijnaldum. Reals midtbane er lidt mere tvivlsom. Jeg tror, at det bliver Casemiro-Kroos-Modrić-Asensio. Med bolden kommer Modrić og Kroos til at slå Liverpool-spillerne med stort. Casemiro får den defensive rolle, og hans indsats over for Liverpool tre forreste bliver helt afgørende for kampen. Jeg har svært ved at se Liverpools midtbane følge med her.

Angrebet
Mané-Firmino-Salah. De er uden tvivl årets trio - en helt fantastisk sæson for dem alle tre. Vi så i Liverpool-Roma (5-2) kampen, hvordan de offensivt kan sætte samtlige forsvarer. Vi så også i Roma-Liverpool (4-2) kampen, hvordan Salah kan blive helt anonym og ikke præstere noget som helst i løbet af 90 minutter. Real Madrid bliver formentlig Benzema-Ronaldo. Sidstnævnte har været on-fire i foråret, og alle vil være opsat til en CL-finale, men Ronaldo er bare anderledes. Han kan afgøre alle kampe, og det kan han på egen hånd. I angrebet bliver det til en fordel til Liverpool. For Real bliver det altafgørende, at forsvaret får hjælp af Casemiro.


Oddset
Real sejr: 2,25 - Uafgjort: 3,60 - Liverpool: 3,00

Jeg havde maksimalt forventet 1,80 på Real-sejr. Jeg er med på, at mine briller er en anelse farvede, og en CL finale lever sit eget liv. Men Real har stået her nu fire gange i løbet af de sidste fem år, og Real Madrid taber aldrig finaler - sådan er det bare. Liverpool er dygtige offensivt, men defensivt er de for mig at se ikke bedre end et hold som Everton. I mine hvide og blå øjne er Real Madrid storfavorit her, men husk nu, at mine briller er farvede, og selvom det her er et forsøg på en objektiv analyse, så er dette mine holdninger til kampen den 26. maj. I er alle mere end velkomne til at diskutere videre på opslaget.


Spil det på Betfair og få 100 % velkomstbonus her


Analyse fra en Liverpool-fan
Jeg starter lige med at sige, at jeg er Liverpool-fan helt ind til benet, og derfor vil denne analyse nok også være lidt farvet. Jeg forventer en yderst spændende kamp. Jeg havde personligt håbet på Bayern i finalen, da jeg føler, at de ligger mere til vores spillestil end Real gør. Dog viste Bayern i semifinalen, at Reals forsvar også kan komme på glatis, hvis man spiller hurtigt og direkte, og dette taler jo for, at Liverpool har muligheder i denne kamp - større muligheder end jeg troede inden den afgørende semifinale i Madrid.

Der er håb trods defensive problemer
Liverpool har defensive problemer. Dog føler jeg også, at vi var uheldige i de to semifinaler mod Roma. Vi får et straffespark mod os på Anfield, som kan gå begge veje (ingen sure miner over det blev dømt). I Rom er vi yderst uheldige med Milners selvmål. Og det straffespark som bliver dømt 2-3 minutter inde i overtiden kunne også have gået begge veje. Så med lidt mere held kunne vi godt havde vundet samlet 7-3 over Roma, og så tror jeg ikke, at folk havde haft nær så meget fokus på vores defensive problemer.

Mit bud på startopstillingen
Jeg tror, at Liverpool kommer til at stille med præcis samme hold i finalen, som de stillede senest mod Roma.

Karius
Arnold – Lovren - Van Dijk - Robertson
Milner – Wijnaldum - Henderson
Salah – Firmino - Mané

Vi har en midtbane, som er yderst arbejdsom - både offensivt og defensivt. Vi har et angreb, som er farlige mod alle.


Liverpool har en god chance
Jeg tror på, at Liverpool har en chance i finalen - en god chance endda. Men alt afhænger af, hvordan Ronaldo, Casemiro, Ramos og Navas spiller. Real er favoritter i mine øjne, men jeg tror på, at vi kan tage trofæet med hjem, hvis det bare går en lille smule vores vej.

Yderligere vil jeg sige, at kampen også kommer meget an på Real Madrids spændingsniveau til kampen. Vi har før set, at Ramos kan være overgearet til sådan nogle opgør, og jeg tror, at det vil hæmme Real meget, hvis han og Casemiro får et gult kort inden for de første 10-15 minutter.

Spil på kampen på Betfair og få 100 % velkomstbonus her

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik