ALT om VM

Fodbold nyheder

Radja Nainggolan – Hårdtarbejdende Ninja

Af Torsten Brix

Nainggolan er blevet en publikumsyndling i Roma. Indkast.dk tager et nærmere kig på den hårdtarbejdende belgier.
Article image
Ritzau-Scanpix
Radja Nainggolan leverede et formidabelt langskud, som via venstre stolpe røg i netmaskerne bag Loris Karius. Radja Nainggolan fandt endnu en gang vej til netmaskerne i dommerens tillægstid – denne gang fra 11-meter-pletten.


Sådan skrev indkast.dk i kampreferatet fra Romas 4-2-sejr over Liverpool efter Champions League-semifinalen 2018, men hvem er den kontroversielle belgier?


Belgier i Italien
Radja Nainggolan, som har en belgisk mor og en indonesisk far, skiftede tidligt i karrieren de vante rammer i Belgien ud med varmere himmelstrøg i Italien. Han skiftede Germinaal Berschoot ud med italienske Piacenza i en alder af 16 år, og efter to år på klubbens ungdomshold bed han sig fast på førsteholdet, som holdt til i den næstbedste række. Han nåede halvanden sæson som fast mand på holdet, før Cagliari fra Serie A lejede den arbejdsivrige midtbanespiller.

Cagliari kunne lide, hvad de så, og derfor udnyttede de købsoptionen. Nainggolan var fast starter, og han missede stort set aldrig en eneste kamp og præstede godt. Derfor viste det sig også hurtigt, at Cagliari ikke var stor nok for ham. Men det var ikke ham selv, der følte det – det var klubbens daværende præsident, Massimo Cellino.

I 2013 tilbød Zenit 225 millioner for Nainggolans kvaliteter, mens Juventus var klar til at smide 150 millioner på bordet. Det var et fristende bud for Cagliari, men hovedpersonen selv troppede op på kontoret dagen efter, og her satte han sin underskrift på en ny kontrakt. Alligevel ville Cagliari ikke holde på deres stjerne.For god til Cagliari
Massimo Cellino var nemlig stadig af den opfattelse, at Nainggolan snart skulle videre i karrieren for at fortsætte sin udvikling. Han afviste interessen fra både PSG og Manchester City, og i stedet forhandlede han en lejeaftale på plads med Roma, som betalte omkring 20 millioner for at leje ham i anden halvdel af 2013/14-sæsonen. Cellino fortalte i den forbindelse, at han havde givet Roma en gave ved at acceptere handelen, og dermed blev den farvestålende belgier i Italien.

Der gik ikke længe, før han var fast mand i hovedstadsklubben, og derfor udnyttede Roma muligheden for at købe 50 procent af deres nye midtbaneslider. Mens klubkarrieren udviklede sig perfekt, var præstationerne endnu ikke nok til, at han var fast mand på det belgiske landshold.

Derfor måtte han se sig slået af spillere som Axel Witsel, Kevin De Bruyne, Marouane Fellaini, Steven Defour og Moussa Dembélé, da Marc Wilmots skulle udtage sin trup til VM i 2014.


Årets spiller og landsholdsgennembrud
Kasseringen motiverede midtbaneslideren måske endnu mere. I hvert fald spillede han sit livs sæson i den efterfølgende sæson. Han gjorde det så godt, at fansene ikke var i tvivl, da de skulle stemme på årets spiller i Roma. Med 52 procent af stemmerne blev han kåret til årets spiller foran Alessandro Florenzi og Francesco Totti.

Nainggolan spillede 46 kampe i alle turneringer – 35 i Serie A med fem mål til følge. Han havde 81 skud på mål og lavede 88 tacklinger. Det er flere end nogen anden Roma-spiller. Han erobrede 208 bolde, hvilket ligeledes er flest i truppen. Derfor var det intet chok, at Roma valgte at betale 70 millioner til Cagliari, så klubben dermed havde fuldt ejerskab, men de følte sig formentligt også presset af andre storklubber. For Nainggolan har været sat i forbindelse med at hav af forskellige klubber, og han blev især nævnt som en løsning på Manchester Uniteds midtbaneproblem.

Ikke nok med at karrieren i Roma nåede himmelhøjder – han slog også sit navn fast i landsholdsregi. Han har været fast mand på det stærke landshold og i EM-kvalifikationskampe i 2015 scorede han et yderst flot langskudsmål i den underholdende 4-3-sejr over Frankrig. Belgien har en helt unik landsholdstrup for tiden, men den hårdtarbejdende Nainggolan skal nok kommer med til Rusland og måske bliver det også til en plads i idealopstillingen.

Nainggolan kan nemlig lidt af det hele, og han giver sig altid 100 procent i duellerne. Det elsker fansene ham for, og derfor er han også lynhurtigt blevet en publikumsyndling i AS Roma, som han også er meget loyal overfor.

- Jeg kunne være taget til Chelsea, eller andre klubber. Men som 28- eller 29-årige er det ikke noget for mig at tage et sted hen med en ny kultur og en anden livsstil. Jeg foretrækker at blive her, hvor jeg er glad. Hvis penge var min motivation, ville jeg have skiftet klub flere gange. Min løn ville være steget flere gange. Min hovedmotivation er at have et godt liv, har belgieren sagt til SportMagazine.

Det virker til, at Nainggolan har fået et godt liv i Rom, hvor hovedstadsfansene nyder at se den hårdtarbejdende Ninja - med den farvestrålende frisure.

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik