Fodbold nyheder

Top 10: Wengers værste mareridt

Af Mikkel Fuhr

Indkast.dk har kigget på manager Arsène Wengers ti værste øjeblikke i løbet af sine 22 år i Nordlondon.

Article image
Ritzau-Scanpix

10. 2001 FA Cup-finalen
Arsenal var dominerende mod Liverpool i finalen af 2001-udgaven af FA Cuppen. Arsenal tog også føringen efter 72 minutter, da Freddie Ljungberg driblede forbi Liverpools målmand Sander Westerweld, og let kunne prikke bolden i nettet. Ti minutter senere havde Michael Owen udlignet, og kort tid efter satte selvsamme Owen Tony Adams til vægs, hvorefter han kunne score til 2-1, som blev facit for finalen.


- Det var tydeligt, at vi skulle vinde, og vi burde være blevet tildelt et straffespark, sagde Arsène Wenger kort efter kampens afslutning.


9. 10-2 samlet mod Bayern München i 2017
Champions League-deltagelsen var ofte forbundet med store nedture, og årlige nederlag til Barcelona. Den største ydmygelse er dog det sammenlagte 2-10-nederlag til Bayern München.


8. Spillerflugt i håb om succes
I mangel på trofæer og succes begyndte flere af Arsenals største stjerner at skrive under med rigere, større og mere succesfulde klubber. Kolo Touré, Samir Nasri og Gaël Clichy vandt mesterskabet med Manchester City, mens Cesc Fàbregas løftede seks trofæer under sit ophold i Barcelona. Værst var det, da Robin van Persie nærmest egenhændigt sikrede Manchester United deres mesterskab nummer 20 sæsonen efter sit skifte til Old Trafford.7. 1999 FA Cup-semifinalen og Leeds-opgøret
Først tabte Arsenal FA Cup-semifinalen mod Manchester United efter et legendarisk Ryan Giggs-mål. Sejren kunne dog have havnet hos Arsenal, men Peter Schmeichel stod i vejen for Dennis Bergkamps straffesparks forsøg.

Samme år tabte Arsenal Premier League-trofæet med to spillerunder igen, da de efter en ubesejret stime på næsten fem måneder rejste til Leeds, og tabte 0-1 efter et sent Jimmy Floyd Hasselbaink-hovedstød. Manchester United delte i samme spillerunde mod Blackburn, og vandt i den efterfølgende mod Tottenham, hvilket var nok til at sikre dem Premier League-trofæet.


6. 2000 UEFA Cup-finalen
En af de største mangler blandt Arsène Wengers mange meritter er en international titel, og hans største chance glippede i København, da Arsenal og Galatasaray tørnede sammen i finalen i det der i dag hedder Europa League. Ingen af holdene formåede at score i hverken ordinær eller forlænget spilletid, og Arsenal måtte efterfølgende se sig slået i straffesparkskonkurrencen.


5. 2009 Champions League-semifinalen
Arsenal tabte 0-1 til Manchester United på Old Trafford i semifinalen af 2009-udgaven af Champions League, hvilket var et acceptabelt resultat forud for returopgøret hjemme på Emirates Stadium. Arsenal kom dog bagud 0-2 efter blot 11 minutter, og derefter var alt håb ude for Wengers tropper, som endte med at tabe opgøret 1-3.


4. Blev han for længe?
Det er svært at argumentere imod, at Arsène Wengers præstationer i Arsenal har været ekstraordinære. Samtidig har han revolutioneret klubbens spillestil og vision samt store dele af den engelske fodboldfilosofi. Men han burde have indset lidt før, at hans Arsenal-æra var ved vejs ende.


3. 2006 Champions League-finalen
Jens Lehmann blev i finalen af 2006-udgaven af Champions League udvist efter 18 minutter mod et historisk godt Barcelona-mandskab. Alligevel formåede Arsenal at bringe sig i front via et Sol Campell-hovedstød - en føring de fastholdte frem til det 76 minut. Herefter scorede Samuel Eto'o og senere Julian Belletti til slutresultatet 2-1. Mange har siden bebrejdet Lehmann, Henrys anonymitet og Wengers taktik efter det røde kort.


2. 2011 Liga Cup-finalen
Efter en trofæ-tørke på seks år kunne Arsenal sikre sig Liga Cup-trofæet mod undertippede Birmingham. Birmingham åbnede imidlertid ballet, men Robin van Persie udlignede 11 minutter senere den overraskende Birmingham-scoring. Med et minut igen scorede Obafemi Martins dét mål, som sikrede Birmingham trofæet og Arsenal en stor skuffelse.


1. Manchester United 8-2 Arsenal
Den 28. august 2011 er en dag, som alle Arsenal-tilhængere og ikke mindst Arsène Wenger gerne vil glemme. Dagen bød på et 2-8-nederlag til deres mange-årige rivaler Manchester United. Nederlaget fik efterfølgende den daværende Manchester United-manager, Alex Ferguson, til at sympatisere med det slagne Arsenal-mandskab, da han efter kampen indrømmede, at han ønskede, at målscoringen skulle stoppe.

- Selvfølgelig er det ydmygende, når du lukker otte mål ind. Det var en forfærdelig dag, sagde Arsène Wenger efter kampen.

Mere om Arsenal

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik