Simon Henneberg

Mike Jensen – Kongen af Rosenborg

Brøndby-drengen Mike Jensen kunne efter sigende ikke nå til enighed med vestegnsklubben om nullerne på en ny kontrakt, og derfor skiftede han i begyndelsen af 2013 til de 24-dobbelte norske mestre fra Rosenborg BK, hvor han nyder stor succes.
De tidlige år
Den danske midtbanespiller Mike Jensen trådte sine spæde fodboldskridt i BK Rødovre. Sønnen af den tidligere professionelle fodbold- og landsholdspiller Henrik Jensen var blot fem år på det tidspunkt. Turen herfra bragte først Mike Jensen til Brøndbys ungdomsafdeling og sidenhen andetholdet i 2005, hvor den energiske midtbanespiller var blevet 17 år.

Allerede året efter blev Mike Jensen en del af førsteholdstruppen i Brøndby, og han fik en perfekt europæisk debut, da han i UEFA Cuppens anden kvalifikationsrunde scorede i 4-0-sejren over estiske Flora Tallinn i efteråret 2006. Målet og sejren betød dog ikke, at Mike Jensen havde skudt hul i sit store seniorgennembrud. Det lod vente på sig indtil 2009/2010-sæsonen, hvor holdet blev nummer tre. Den dengang 22-årige midtbanemand spillede fuldtid i næsten alle kampene og bidrog desuden med to mål og fire assists.

Herefter bed Mike Jensen sig mere og mere fast på holdet i de kommende sæsoner og blev en af profilerne på et Brøndby-hold, der var i krise og tilmed var tættere på en nedrykning, end klubben nogensinde har været det før. På rygtebasis hed det sig, at den energiske Duracell-kanin med det ærkedanske efternavn ikke var tilfreds med Brøndbys kontraktudspil, og at det var derfor, han i februar 2013 skiftede til det norske storhold Rosenborg BK. Hovedpersonen selv udlægger dog bevæggrunden noget anderledes.

- Det var også en del af grunden til at komme herop (at han fik bedre muligheder for at udvikle sig, red.). Til sidst i Brøndby var der ikke længere plads til at fokusere på din egen udvikling. Alt handlede om overlevelse og de næste tre point. Og det var selvfølgelig fair nok, når vi stod i den situation, som vi gjorde, udtalte Mike Jensen i februar 2013 til tv2.dk.

Hertil pointerede Mike Jensen også, at udsigten til at vinde trofæer og spille europæisk fodbold havde en stor betydning for hans skifte, da han havde en drøm om at prøve sig af på højeste niveau. Og man må sige, at det er blevet til specielt pokaler, men også europæisk fodbold for Brøndby-drengen og Rosenborg.

Trofæer og Europa League
I de hidtidige fire år i Norges mest vindende klub er det blevet til to 2.-pladser (2013 og 2014) og to mesterskaber (2015 og 2016). Samtidig med det har klubben været i pokalfinalen i tre ud af fire år, hvoraf de hvidklædte har løftet trofæet i de seneste to sæsoner.

Det er blevet til tre mislykkedes europæiske kvalifikationer, mens det én gang er lykkedes at komme igennem nåleøjet. Det var i fjor (15/16-sæsonen), hvor Rosenborg kom i Europa League-gruppespillet mod franske St. Étienne, ukrainske Dnipro og italienske Lazio. Holdet røg dog ud med et mindre brag, da det kun blev til to point og en samlet sidsteplads.

Årets Bedste Spiller
Mike Jensen har været fast mand på Rosenborg-holdet lige siden ankomsten i 2013, og fra januar 2016 blev han tilmed gjort til anfører for de 24-dobbelte norske mestre. Om anførerbindet havde en indvirkning på midtbanespillerens spil skal være usagt, men faktum er, at Mike Jensen blev hædret med to personlige priser efter 2016-sæsonen, hvor Rosenborg som bekendt både blev liga- og pokalmestre. Således modtog danskeren både prisen for Årets Spiller i Tippeligaen samt hæderen for Den Bedste Midtbanespiller.

Der er da heller ingen tvivl om, at Rosenborg-anføreren har en stor stjerne i Norge og norsk fodbold generelt. Efter en knallkamp mod Sandefjord i 2015 stod både tidligere og nuværende trænere samt holdkammerater i kø for at rose danskeren.

- Det, han gør lige op til scoringerne (Mike Jensen havde lige lavet tre assists i en kamp, red.), er ekstremt godt. Jeg kender den danske landstræner, Morten Olsen, og han må så sandelig have mange gode spillere i Danmark, hvis han ikke har plads til Mike (Jensen, red.). Jeg siger ikke mere, udtalte Nils Arne Eggen, tidligere træner for Rosenborg i sammenlagt næsten 20 år, tilbage i 2015 til vg.no.

Den både daværende og nuværende Rosenborg-træner, Kåre Ingebrigtsen, fulgte trop:

- Hvis danskerne har 20-30 spillere, som er bedre end Mike (Jensen, red.), så er jeg bange for, at de vinder EM (i 2016, red.).

Alexander Søderlund, tidligere holdkammerat og Tippeliga-topscorer, ville også være med på galejen:

- Mike var konge i dag. Det er fedt at spille sammen med ham, og vi er heldige med at have ham på holdet. Man kan kun gisne om, hvor længe det varer (inden Mike Jensen ikke er i klubben længere, red.), hvis han fortsætter sådan her.

”Jeg hader FCK”
Det er ingen hemmelighed, at forholdet mellem Brøndby og FC København ikke just er det bedste. Som en dreng med Brøndby helt tæt på hjertet er Mike Jensen ikke den, der bryder denne tendens. Faktisk har midtbaneterrieren ikke det store tilovers for ”Løverne.”

- Jeg hader FCK, selvfølgelig gør jeg det. Sådan har det altid været, og kampene mellem FCK og Brøndby er jo de største i Danmark. Samtidig er FCK som klub arrogante og overlegne. Klubben har høje tanker om sig selv, sagde Mike Jensen tilbage i 2013 til den norske avis Adressa lige inden en træningskamp mellem netop FCK og Rosenborg.

På trods af hadet til FC København så var Mike Jensen faktisk idémanden bag Nicklas Bendtners, tidligere KB'er og erklæret FCK-mand, store og overraskende skifte til netop Rosenborg fra Nottingham Forest. Mike Jensen havde i halv spøg og halv alvor sagt til Rosenborg-træneren, Kåre Ingebrigtsen, at de skulle prøve at få fat på Bendtner. Herefter tog det ene skridt det andet, og det varede ikke længe, før Bendtner-skiftet blev en realitet. Dermed råder Rosenborg og Trondheim p.t. både over en konge og en Lord – indtil videre er der næppe nogen tvivl om, at det er kongen, der bestemmer mest.

Fremtiden
Selvom Rosenborg-anføreren har præsteret og opnået de mange gode præstationer, trofæer og hæderspriser, så er der ikke et overvæld af rygter florerende omkring et forestående klubskifte for Mike Jensen, der i dag er blevet 29 år gammel og dermed er i sin bedste fodboldalder. Som anfører i Rosenborg, målfarlig og med et godt blik for assists samt et stort fighterhjerte, så kan man med rette spørge sig selv, om ikke Mike Jensen fortjener chancen i en større liga end den norske – og hvem ved, måske også en rolle på landsholdet.

Hovedpersonen selv udtalte dog i september 2016, efter han havde forlænget sin kontrakt med Trondheim-klubben, til BT, at han ikke har travlt med at finde en ny klub.

- Der kan jo altid komme et monsterbud, men så skal det være Rosenborg, der kommer og siger, at de har fået så mange penge, at de vil have, at jeg smutter. Jeg tror først, jeg forlader Rosenborg den dag, de beder mig om det.

Det kunne dermed godt tyde på et langt og lykkeligt ægteskab mellem Mike Jensen og Rosenborg. Skulle det dog en dag blive til en skifte, så er de bedste ligaer i Belgien og Holland samt Tysklands to øverste rækker oplagte bud på en ny destination for RBK-anføreren. Herudover kan en tilbagevenden til Superligaen og Brøndby vel heller ikke udelukkes. Men indtil videre er der stille omkring Mike Jensens fremtid – han forbliver kongen af Rosenborg lidt endnu.

Statistik for Mike Jensen per 28/03/2017:

Brøndby IF: 151 kampe – 14 mål og 12 assists

Rosenborg BK: 157 kampe – 34 mål og 30 assists

Landsholdet: 4 kampe – 0 mål og 0 assists