ALT om VM

Fodbold nyheder

Shkodran Mustafi - Özil overbeviste

Af Torsten Brix

Arséne Wenger har store forventninger til Mustafi, som håber at indfri dem og blive en meget bedre fodboldspiller i Arsenal.
Article image
Ritzau-Scanpix
Rygterne om Shkodran Mustafis skifte til Arsenal startede allerede i slutningen af juli, men London-holdets fans kom til at vente lang tid på, at handlen gik igennem. Først kort før deadline day i slutningen af august blev det offentliggjort, at Mustafi skiftede Valencia ud med Arsenal.


Angiveligt lægger transfersummen på omkring 330 millioner kroner, og det gør Shkodran Mustafi til en af de dyreste forsvarsspillere i verden. Han har skrevet under på en femårig aftale, og han ved godt, at fansene ventede utålmodigt, og det var der en grund til:

- Jeg ved, at for folk som ser og lever fodbold, er det svært at vente på nye spillere. Men der er meget i en transfer, og vi ville gøre det rigtigt, så starten blev god. Så vi tog os god tid, gjorde alt på den bedst mulige måde, så denne del af min karriere starter helt rigtigt, lød det lidt kryptisk fra ham til Arsenal.com, efter skiftet blev officielt.


Özil sagde det rigtige
Mustafi er dog ikke i tvivl om, at skiftet er det helt rigtige, og det var blandt andet på grund af Mesut Özil, at VM-vinderen blev overbevist. De kender hinanden fra det tyske landshold, hvor også Per Mertesacker har spillet.

- Jeg har ikke talt med Per endnu, fordi jeg ikke har set ham i et stykke tid, men jeg talte med Mesut. Han fortalte mig alt, jeg havde brug for at vide om, hvordan klubben er, og hvordan den køres. Alt han sagde var positivt, og jeg var hurtigt overbevist om, at det var en fantastisk klub. fortalte Mustafi til Sky Germany.


Men det var ikke kun på grund af Özil, at Mustafi valgte Arsenal:

- Når en klub som Arsenal viser interesse, føler man speciel. Da jeg hørte om interessen og så, at folk prøvede at få mig hertil, giver det en følelse af, at man er ønsket. Derfor sidder jeg her nu, fortæller han.

Både Özil og Mustafi var med til EM i Frankrig i år, hvor Mustafi scorede i tyskernes første kamp mod Ukraine. Per Mertesacker var dog ikke med - han stoppede på landsholdet efter VM-guldet i 2014, hvor Mustafi og Özil også var på holdet. De tre tyskere har derfor allerede en særlig historie sammen, og Özil var også glad for, at skiftet endeligt gik igennem, skrev han på Twitter, da det var officielt.


Tvingende nødvendigt
Skiftet var også nødvendigt for Arsenal, vil mange nok mene. Forsvaret er hårdt ramt af skader, da både Per Mertesacker, Gabriel og Carl Jenkinson er ude, og spørger man Arséne Wenger, er skader også en af årsagerne til, at Arsenal har hentet Mustafi:

- Vi havde brug for en centreback på grund af de lange skader, vi har. Han har allerede spillet i Italien, Spanien og med det tyske landshold. Han er en meget fokuseret spiler, som også er god med bolden. Det er vigtigt for os, og al den kvalitet gjorde, at jeg besluttede mig for at prøve at få ham. Han ville også gerne hertil, og jeg håber, han vil blive glad her og kan styrke vores hold, sagde Arséne Wenger til Arsenal.com.


Blev voksen i England
Shkodran Mustafi har som sagt spillet i flere lande allerede. Han skiftede til Everton som 17-årig, men slog ikke igennem til førsteholdet. Men det var et vigtigt skifte i Mustafis udvikling.

- Da jeg kom til England, var jeg meget ung. Jeg var kun 17 år, og det er ikke nemt at komme til et nyt land med et nyt sprog, en anden kultur og en anden måde at spille fodbold. Det vigtigste var dog, at jeg blev voksen. Jeg fik fra at være en dreng til en mand. Her bliver der spillet uden undskyldninger, og det fik mig til at blive voksen, fortæller Shkodran Mustafi.

Efter Everton skiftede han til Sampdoria i Italien og siden til spanske Valencia i 2014. Han fortæller, at han har taget noget med fra alle lande:

- Jeg har prøvet at tage lidt med fra alle lande. Lige nu vil jeg sige, at jeg er en aggressiv spiller. Jeg går ind i alting, og det er noget, jeg har lært i England. På den anden side er jeg meget taktisk. Jeg prøver at læse spillet, ligesom man gør i Italien. Når jeg har bolden, prøver jeg at spille og holde på den i stedet for bare at spille den videre med det samme, siger Mustafi.

Og nu glæder den 24-årige tysker med albanske forældre sig til at tage noget med fra Arsenal.

- Jeg tror, at jeg har taget et skridt fremad ved at komme hertil, fordi Arsenal er en stor klub med store spillere og en fantastisk manager. For mig var det vigtigste, om jeg kunne lære noget ved at skifte, og om det var godt for min udvikling, og det tror jeg, det bliver, siger Shkodran Mustafi.


Fakta:
Shkodran Mustafi
Født: 17. april 1992
Nationalitet: Tyskland
Højde: 184 cm
Position: Midterforsvarer
Klubber: Everton, Sampdoria og Valencia

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik