Torsten Brix

Shkodran Mustafi - Özil overbeviste

Arséne Wenger har store forventninger til Mustafi, som håber at indfri dem og blive en meget bedre fodboldspiller i Arsenal.
Rygterne om Shkodran Mustafis skifte til Arsenal startede allerede i slutningen af juli, men London-holdets fans kom til at vente lang tid på, at handlen gik igennem. Først kort før deadline day i slutningen af august blev det offentliggjort, at Mustafi skiftede Valencia ud med Arsenal.

Angiveligt lægger transfersummen på omkring 330 millioner kroner, og det gør Shkodran Mustafi til en af de dyreste forsvarsspillere i verden. Han har skrevet under på en femårig aftale, og han ved godt, at fansene ventede utålmodigt, og det var der en grund til:

- Jeg ved, at for folk som ser og lever fodbold, er det svært at vente på nye spillere. Men der er meget i en transfer, og vi ville gøre det rigtigt, så starten blev god. Så vi tog os god tid, gjorde alt på den bedst mulige måde, så denne del af min karriere starter helt rigtigt, lød det lidt kryptisk fra ham til Arsenal.com, efter skiftet blev officielt.


Özil sagde det rigtige
Mustafi er dog ikke i tvivl om, at skiftet er det helt rigtige, og det var blandt andet på grund af Mesut Özil, at VM-vinderen blev overbevist. De kender hinanden fra det tyske landshold, hvor også Per Mertesacker har spillet.

- Jeg har ikke talt med Per endnu, fordi jeg ikke har set ham i et stykke tid, men jeg talte med Mesut. Han fortalte mig alt, jeg havde brug for at vide om, hvordan klubben er, og hvordan den køres. Alt han sagde var positivt, og jeg var hurtigt overbevist om, at det var en fantastisk klub. fortalte Mustafi til Sky Germany.

Men det var ikke kun på grund af Özil, at Mustafi valgte Arsenal:

- Når en klub som Arsenal viser interesse, føler man speciel. Da jeg hørte om interessen og så, at folk prøvede at få mig hertil, giver det en følelse af, at man er ønsket. Derfor sidder jeg her nu, fortæller han.

Både Özil og Mustafi var med til EM i Frankrig i år, hvor Mustafi scorede i tyskernes første kamp mod Ukraine. Per Mertesacker var dog ikke med - han stoppede på landsholdet efter VM-guldet i 2014, hvor Mustafi og Özil også var på holdet. De tre tyskere har derfor allerede en særlig historie sammen, og Özil var også glad for, at skiftet endeligt gik igennem, skrev han på Twitter, da det var officielt.


Tvingende nødvendigt
Skiftet var også nødvendigt for Arsenal, vil mange nok mene. Forsvaret er hårdt ramt af skader, da både Per Mertesacker, Gabriel og Carl Jenkinson er ude, og spørger man Arséne Wenger, er skader også en af årsagerne til, at Arsenal har hentet Mustafi:

- Vi havde brug for en centreback på grund af de lange skader, vi har. Han har allerede spillet i Italien, Spanien og med det tyske landshold. Han er en meget fokuseret spiler, som også er god med bolden. Det er vigtigt for os, og al den kvalitet gjorde, at jeg besluttede mig for at prøve at få ham. Han ville også gerne hertil, og jeg håber, han vil blive glad her og kan styrke vores hold, sagde Arséne Wenger til Arsenal.com.


Blev voksen i England
Shkodran Mustafi har som sagt spillet i flere lande allerede. Han skiftede til Everton som 17-årig, men slog ikke igennem til førsteholdet. Men det var et vigtigt skifte i Mustafis udvikling.

- Da jeg kom til England, var jeg meget ung. Jeg var kun 17 år, og det er ikke nemt at komme til et nyt land med et nyt sprog, en anden kultur og en anden måde at spille fodbold. Det vigtigste var dog, at jeg blev voksen. Jeg fik fra at være en dreng til en mand. Her bliver der spillet uden undskyldninger, og det fik mig til at blive voksen, fortæller Shkodran Mustafi.

Efter Everton skiftede han til Sampdoria i Italien og siden til spanske Valencia i 2014. Han fortæller, at han har taget noget med fra alle lande:

- Jeg har prøvet at tage lidt med fra alle lande. Lige nu vil jeg sige, at jeg er en aggressiv spiller. Jeg går ind i alting, og det er noget, jeg har lært i England. På den anden side er jeg meget taktisk. Jeg prøver at læse spillet, ligesom man gør i Italien. Når jeg har bolden, prøver jeg at spille og holde på den i stedet for bare at spille den videre med det samme, siger Mustafi.

Og nu glæder den 24-årige tysker med albanske forældre sig til at tage noget med fra Arsenal.

- Jeg tror, at jeg har taget et skridt fremad ved at komme hertil, fordi Arsenal er en stor klub med store spillere og en fantastisk manager. For mig var det vigtigste, om jeg kunne lære noget ved at skifte, og om det var godt for min udvikling, og det tror jeg, det bliver, siger Shkodran Mustafi.


Fakta:
Shkodran Mustafi
Født: 17. april 1992
Nationalitet: Tyskland
Højde: 184 cm
Position: Midterforsvarer
Klubber: Everton, Sampdoria og Valencia