ALT om VM

Fodbold nyheder

Gerard Piqué - salva a España

Af Torsten Brix

Barcelona – Manchester United – Barcelona. Sådan lyder rejse – og karrierebeskrivelsen for forsvarsspilleren med den store kærlighed for Barcelona… og for Spanien.
Article image
Ritzau-Scanpix
Lørdag d. 23. maj 2009. Barcelona har netop modtaget pokalen foran et fyldt Nou Camp. Pokalen, der symboliserer, at de er spanske mestre, bliver løftet mod den catalanske aftenhimmel til stor jubel blandt klubbens spillere og fans. Der er dog en, der skiller sig ud. En der ser ud til at være ekstra glad…


På stadionets storskærm kan man se nærbilleder af Gerard Piqué, der konstant hopper rundt og jubler. Da han modtager mikrofonen for at sige nogle æresord til hjemmepublikummet, kvitterer han med at synge slagsange. Hele Nou Camp er hans kor, ligesom de knap hundredetusinde tilskuere er hans statister, da han bagefter starter en 'tilskuerbølge' rundt på stadion.

Denne majaften i det catalanske er det glemt, at Gerard Piqué skiftede gratis til Manchester United i de tidlige ungdomsår. En ekstraordinær debut-sæson med tre titler giver ham hurtigt en heltestatus i Barcelona, og han betragtes – trods ”utroskaben” - stadig af hjemmepublikummet for at være ”en af deres egne”. Den efterfølgende onsdag sikrede Piqué den sidste tilgivelse. Netop Manchester United bliver besejret i Rom, og Piqué satte ikke et ben forkert gennem hele Champions League-finalen.


En af verdens bedste fodboldspiller – som blev kasseret i United
Piqué skiftede væk fra Manchester United for at få mere spilletid, og pludselig står han knapt et år senere og har slået Sir Alex Fergusons tropper i Champions League-finalen. Skiftet fra Manchester United tilbage til Barcelona blev en realitet, efter Sir Alex Ferguson indså, at Piqué ikke ville udgøre en trussel mod – datidens bedste midterforsvar i verden - Ferdinand/Vidić. Om skiftet har Gerard Piqué tidligere sagt til Independent:

- På det tidspunkt var vi alle enige om, at jeg skulle skifte. Beslutningen blev i ligeså høj grad taget af Sir Alex og Manchester United som af Barcelona og mig selv. Jeg vil ikke sige, at Ferguson tog fejl, han gjorde bare, hvad han troede, var det rigtige på det tidspunkt.


Men Piqué vendte altså hjem – til den klub, hvor han som ungdomsspiller havde spillet på et vanvittigt ungdomshold blandt andet med Cesc Fàbregas og Lionel Messi. Men lang tid før dette havde Gerard Piqué vist et stort potentiale, som gjorde, at han har spillet på samtlige af de spanske ungdomslandshold. Gerard Piqué's tidligere ungdomstræner i FC Barcelona, Rodolf Borrell, har tidligere sagt til klubbens hjemmeside:

- Gerard Piqué er den perfekte forlængelse af træneren på banen. Han har, siden han var helt ung, været i stand til at læse alle spilsituationer godt, siger Borrell, der endvidere kaldte Piqué for ”den fødte leder” med stor intelligens og taktisk kunnen.

Disse færdigheder og kombinationen af at have modtaget den tekniske træning i Barcelona og den mere fysisk hårde træning i Manchester har helt sikkert gavnet den elegante forsvarsspiller i dag.


Piqué salva a España
Til Spaniens åbningskamp til EURO2016 havde favoritter store problemer med at score, men i slutminutter kom hjælpen fra Piqué, der headede kampens eneste mål ind.

Den efterfølgende jubel var ikke så stor, som på den føromtalte majaften i 2009, men i tiden imellem havde Piqué - og Barcelona - vist stor styrke. Blandt andet har matchvinderen opnået det helt uvirkelige at vinde ”The Treble” to gange i periode i Barcelona, og hans præstationer på banen har haft et ualmindelig højt niveau.

Det anerkendte fodboldmagasin - FourFourTwo – lavede en liste sammen med 23 kendte fodbold-journalister over de bedste fodboldspillere. Her var det med Piqué på en ottendeplads, hvilket er unikt for en forsvarsspiller. Derudover udkom der også store analyser fra Castrol, der sendte Piqué helt op på listens sjetteplads over verdens bedste fodbold-spillere – det er altså noget af en bedrift for en forsvarsspiller, som jo ikke kunne bruges i Manchester United. En sympatisk fodboldspiller som kort tid efter kampen imod Tjekkiet af Marca blev tildelt redningsrolle, da til at lave overskriften: - Piqué salva a España.

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik