ALT om VM

Fodbold nyheder

Kyle Lafferty - out-of-control womaniser

Af Casper Pedersen

Kyle Lafferty er flabet, rapkæftet, målscorer, i unåde hos Zamparini, på forsiderne - med andre ord en type man lægger mærke til.
Article image
Ritzau-Scanpix
Nordirland overraskede alt og alle, da landets bedste fodboldspillere i oktober kunne fejre, at nationen netop havde kvalificeret sig til sommerens EM-slutrunde i Frankrig. En af heltene var angriber Kyle Lafferty, der med sine syv mål blev topscorer i kvalifikationsgruppe F.


Det nordirske fyrtårn af en angriber er i hjemlandet en populær herre. Målnæsen og skarpheden på banen har nu sendt ham på alles læber, men det er ikke første gang, at populære Lafferty har været 'talk of the town'. Kyle Lafferty har således haft en berejst tilværelse, hvor han noget utraditionelt for en britisk fodboldspiller har tørnet ud for eksotiske Palermo, schweiziske FC Sion samt tyrkiske Caykur Rizespor. Laffertys karrieremæssige højdepunkter på klubplanet har han dog indtil videre oplevet med skotske Glarsgow Rangers, som han forlod, da klubben blev tvangsnedrykket til den fjerdebedste række.

I Rangers var Lafferty med 38 mål i 138 kampe en stor del af de tre skotske mesterskaber og yderligere tre pokaltitler, som klubben vandt i hans tid i den skotske storby. 'Laf' viste med sit antrit, fine hovedspil og sine mange mål vejen, men lagde sig dog undervejs også ud med det meste af det skotske ligasystem. I en Premier League kamp røg angriberen således i karambolage med Aberdeens Charlie Mulgrew. I striden faldt nordireren til jorden og tog sig til hovedet, og fingerede at Mulgrew skulle have sendt ham i jorden. Dommeren sendte Aberdeen-angriberen i bad med rødt kort, mens Lafferty kunne spille videre. Efterfølgende viste TV-billeder dog, at berøringen spillerne imellem havde været minimal, og at skuespillet havde været stort fra Rangers-spillerens side. Det resulterede i en ophævelse af Mulgrews karantæne, som i stedet overgik til Lafferty, der samtidigt kunne betale en stor bøde til Rangers, der offentligt udtalte deres skuffelse over spillerens adfærd.

Med Rangers bratte stop i Premier League startede Laffertys mere eksotiske eventyr. Første stop var Schweiz, hvor FC Sion stod klar med en treårig kontrakt. Til trods for en hæderlig start blev matchet aldrig helt godt i alpelandet, hvor det kun blev til en enkelt sæson før, at varmere himmelstrøg ventede. I kulissen stod den spektakulære Palermo-præsident Mauricio Zamparini således klar med en kontrakt, der hentede Kyle Lafferty til Sicilien. Den højtråbende præsident skulle styrke sit nedrykkede mandskab, så returen til Serie A kunne sikres hurtigst muligt.

Lafferty boltrede sig blandt Zamparinis mestendels italienske og sydamerikanske talenter. Både på banen og i de syditalienske brostensbelagte gader blev han en populær skikkelse, ifølge Zamparini en lidt for populær. For til trods for elleve nordirske scoringer og en oprykning i det italienske mente præsidenten ikke, at han kunne styre den rappe angriber, og kaldte ham for en "out-of-control womaniser". Det var således den ekstravagante livsstil der kostede Lafferty det sicilianske eventyr i Serie A, så var det for Zamparini ligegyldigt, at han af fansene var blevet kåret til årets spiller. Den omfavnende livsstil kostede i denne periode også angriberen sit ægteskab til den tidligere Miss Skotland Nicola Mimnagh, ovenpå denne virak vendte angriberen snuden hjem mod de britiske øer.

I England tog Norwich klar med åbne arme for at modtage målscoreren. Planen var den samme som i Italien. Lafferty skulle være med til at bringe holdet op i den bedste række igen. Et enkelt mål var dog, hvad det blev til for den dameglade angriber for 'kanariefuglene', som derfor siden har været udlejet til tyrkiske Caykur Rizespor og nu altså Birmingham City, hvor angriberen ligeledes har haft en vanskelig sæson helt diametralt modsat af succesen på landsholdet. Der er ingen tvivl om, at man i Nordirland krydser fingre for, at nationen har sin kontroversielle angriber klar i den skarpeste forfatning til slutrunden, når landet står overfor den svære gruppe C med Tyskland, Polen og Ukraine.


Der kan dog stilles spørgsmålstegn ved, hvilken form angriberen kommer til slutrunden i, da han for Birmingham har haft en skidt sæson. Endvidere har Lafferty ofte haft det svært ved at præstere imod de større nationer, og angriberens landsholdsmål er således mestendels scoret imod mindre nationer. Lafferty har i den seneste tid været småskadet, men der er ingen tvivl om, at det nordirske håb kan forhøjes gevaldigt, hvis den celebre angriber er med i front. Slutrunden er Laffertys mulighed for at spille sig tilbage på den store scene, som han ikke har været en del af siden sine mesterskaber med Rangers. Det skal blive spændende at følge angriberen der altid er garant for en god historie!

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik