Fodbold nyheder

Vidste du om… Olivier Giroud

Af Torsten Brix

Pudsigheder, statistikker og andet om den franske angriber.
Article image
- at ligesom Didier Drogba har Giroud spillet flere sæsoner i de lavere franske rækker, inden han er slået igennem på den internationale scene. I 2007/08 var Giroud udlejet til Istres i den tredjebedste række.


- at han er bare én af seks spillere, der har været topscorer i både Frankrigs bedste og næstbedste liga.

- at i 2011/12-sæsonern kom angriberen til 161 afslutninger. Flest i Ligue 1. Samme sæson vandt Giroud flest luftdueller i ligaen. 3,7 per kamp.

- at med 21 mål blev Giroud den første Montpellier-spiller, der blev topscorer i Frankrig.

- at første store gennembrud kom, da han scorede 21 mål for Tours i den næstbedste række. I øvrigt sammen med efterfølgende Arsenal-holdkammeraten Laurent Koscielny. I samme periode blev han kåret til ”Årets bedste spiller i Frankrig”.

- at han spillede sammen med ”Nr. 10” Younes Belhanda, der har kaldt den tidligere holdkammerat for ”Den bedste spiller nogensinde i Frankrig – med hovedet”.


- at den meget tatoverede angriber er blevet kåret til den mest sexede spiller i Ligue 1.

- at hans storebror Romain spillede ungdomsfodbold med Thierry Henry, men han endte med karriere som rugby-spiller.

- at i december 2020 blev Giroud den ældste spiller (34 år, 2 måneder og 2 dage) til at lave et hattrick i Champions League.

- at i sommeren 2021 blev han udlånt til AC Milan, selvom han kort tid forinden havde underskrevet en ny kontrakt med Chelsea.

- at i starten af 2022 lavede han to mål i "Derby di Milano", da Inter blev besejret 2-1.

- at han også lavede to mål i sidste spillerunde af 2021/22-sæsonen, som gjorde at AC Milan blev mester for første gang i 11 år.

- at da han til VM2022 scorede imod Polen lavede hans sit landskampmål nr. 52 for Frankrig og dermed tog han rekorden som Thierry Henry havde.


Mere om Olivier Giroud

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik