Torsten Brix

Vidste du om… Luis Suárez

Pudsigheder, statistik og komiske historier om den kontroversielle angriber.
- at angriberen blot er en af 14 personer, der har scoret over 100 mål for Ajax.

- at hans fodboldnavnebror, Luís Suárez, er fra Spanien. Han spillede for Inter, og i 1960'erne vandt han to europæiske turneringer.

- at mens den ”farlige” angriber spillede for Groningen, lavede han i januar 2007 fire mål i fem kampe, men i de samme kampe fik han også tre gule kort og et rødt.

- at Branislav Ivanovic' arm er ikke den eneste, som Suárez har bidt i. I november 2010 bed han også PSV's Otmar Bakkal.

- at Suárez' håndboldspil på stregen imod Ghana til VM2010 gjorde, at Uruguay kom i semifinalen. Til VM2022 betalte Ghana tilbage... da de slog Uruguay ud af tuneringen og Suárez forlod banen grædende.

- at da Ajax solgte Thomas Vermaelen til Arsenal, blev Suárez ny anfører i Amsterdam.

- at Suárez blot var 15 år, da han fik et rødt kort for at give en skalle til en dommer.

- at Suárez er den yngste landsholdsspiller, der har scoret 35 mål for Uruguay.

- at Suárez faktisk skulle betale 350.000 kroner i bøde for at komme med racistiske udtalelser imod Patrice Evra. Udtalelser som Suárez har benægtet…

- at Suárez har seks brødre.

- at i 2012/13-sæsonen havde Suárez 263 boldberøringer i modstanderens målfelt, hvilket var 140 mere end nr. 2 på listen.

- at sydamerikanerens øgenavn er ”El Pisolero”, som betyder revolvermanden.

- at talentspejdere fra Groningen fandt ham ved et tilfælde, da de skulle besigtige en anden spiller.

- at hans mor arbejder ved kassen hos en bager. En butik som sønnen senere købte.

- at da Suárez spillede for Groningen, blev han sur, da han i en kamp blev udskiftet. Hans træner blev tosset over Suárez' reaktion, og han endte med at kaste en paraply efter angriberen. Weekenden efter lavede Suárez to mål, og efter det sene sejrsmål til 4-3 stjal Suárez en paraply fra en tilskuer og løb hen og gav den til træneren.

- at i 2020 blev der forsøgt at snyde med et italiensk statsborgerskab til Suárez. Det blev opdaget og derfor skiftede han fra Barcelona og til Atletico Madrid - og ikke til italienske Juventus...