ALT om VM

Fodbold nyheder

Youngster - Gianluca Gaudino

Af Rune Gjerulff Petersen

Indkast.dk sætter fokus på 18-årige Gianluca Gaudino, der er gået fra en ungdomskontrakt med en løn på blot 1900 kroner om ugen til en professionel kontrakt og spilletid i Bayern München.
Article image
Ritzau-Scanpix
Tilbage i august måned sidste år blev der løftet en del øjenbryn, da startopstillingerne til den tyske Super Cup-finale mellem Bayern München og Borussia Dortmund blev offentliggjort. Bayern München-træneren Pep Guardiola havde nemlig den dengang bare 17-årige Gianluca Gaudino med fra start.


Stortalentet, der er søn af den tidligere tyske landsholdsspiller Maurizio Gaudino, havde fået lov til at træne og spille med førsteholdet op til sæsonen. Her imponerede midtbanespilleren Guardiola i en sådan grad, at han fik chancen i Super Cup-finalen, da skaderne hobede sig op hos den tyske storklub.

- Normalt spiller han U19-fodbold, men træningen med Philipp (Lahm red.), "Basti" (Schweinsteiger red.) og de andre er bedst for hans udvikling. Han er hurtigere oppe i hovedet end de andre spillere, sagde Guardiola dengang til Sportal.de.

Trods et Bayern-nederlag på 0-2 viste Gaudino lovende takter, og han var igen at finde i startopstillingen, da Bayern München senere på måneden åbnede Bundesliga-sæsonen med en 2-1-sejr over Wolfsburg. Da profilerne på Bayerns midtbane begyndte at vende tilbage fra skader, gled Gaudino ud af startopstillingen, men han endte alligevel med at få spilletid i 11 kampe for de tyske mestre i løbet af sæsonen 2014/15. Ikke dårligt for en ung spiller, der startede sæsonen med en ungdomskontrakt og en løn på godt 1900 danske kroner om ugen.

Evnen til at spille god fodbold
Guardiola har primært brugt Gaudino på den centrale midtbane for at udnytte det unge talents pasningsevner og allerede veludviklede spilintelligens. 18-årige Gaudino er hverken fysisk stærk eller god i luften, men han passer som fod i hose med Guardiolas filosofi, fordi han er en dygtig pasningsspiller, der er god til at læse spillet, og som meget sjældent taber bolden. Som Bayern Münchens sportsdirektør, Matthias Sammer, siger, er det Gaudinos største force, at han er i stand til at spille god fodbold.

- Han er ikke en sprinter, han er ikke stærk i luften og ikke en brutal tackler, men han har noget, som er svært at lære, nemlig evnen til at spille rigtig god fodbold. Hans udvikling har været utrolig og så meget desto mere på grund af hans navn. Det giver et ekstra pres, siger Sammer ifølge World Soccer.


Det store pres
Det er naturligt, at Gaudino vil blive sammenlignet med sin far, og som Sammer siger, øger det presset på det unge talents skuldre endnu mere. Maurizio Gaudino har udtalt til Bild, at det er vigtigt for sønnike at finde sin egen vej, og det lader til, at han er på rette spor. Umiddelbart er Gianluca Gaudino i hvert fald på flere måder meget anderledes end sin far.

Gennem karrieren blev Maurizio Gaudino, en flamboyant dribler for Stuttgart, Frankfurt og Tyskland, notorisk kendt for sine eskapader udenfor banen. Blandt andet havde Gaudino senior en forkærlighed for hurtige biler og natklubber, mens han var involveret i en strejke i Frankfurt og fik en dom for forsikringssvindel. Gianluca Gaudino, der har spillet for Bayern, siden han var otte, er meget mere holdorienteret og disciplineret. Det bare 18-årige talent har kæmpet sig fra akademiet til spilletid på førsteholdet i en af verdens største klubber, og det kræver hårdt arbejde. I december måned sidste år underskrev Gaudino sin første professionelle kontrakt, der løber frem til 2018.

Man kan vist roligt sige, at den forgangne sæson har budt på en eventyrlig udvikling for 18-årige Gaudino. Indtil videre har den unge komet fået masser af tillid fra Guardiola, og det skulle undre, om vi ikke kommer til at se meget mere til den intelligente pasningsspiller med det velkendte efternavn i de kommende år.

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik