Tim Larsen

Vitolo – nu spansk landsholdsspiller

Indkast stiller i dag skarpt på Sevillas angrebs-komet Victor Machin Pérez, bedre kendt som "Vitolo".
Sevillas 25-årige angrebskant Vitolo har oplevet noget af kometkarriere de seneste to år. Det hele startede på Gran Canaria, hvor han fik sin fodboldopdragelse i ferieparadiset Las Palmas. Som 23-årig skiftede han i 2013 til de forsvarende Europa League-mestre fra Sevilla, og siden hen er det kun gået en vej for Vitolo.

I denne sæson har venstrekanten nydt godt af Unai Emerys tillid, hvor han er den kantspiller med flest minutter i benene i La Liga. Han har spillet 31 kampe og tilsammen 2366 minutter. Dette er overgået af nyindkøbet Aleix Vidal, men det skal siges, at Vidal har spillet mange kampe som højre back.

Vitolos sæson kulminerede i de seneste måneder, hvor han har vist sin klasse med vigtige Europa League-scoringer mod både tyske Gladbach og ligakonkurrenterne fra Villarreal. Indtil videre er det blevet til otte scoringer for spanieren, hvilket er den samme total som sidste sæson. Han ser dermed ud til at forbedre den statistik.

Indkaldelse til det spanske landshold
De mange gode præstationer endte med en landsholdsudtagelse i denne uge. Spanien skal i EM-kvalen op imod Ukraine – en kamp som spilles på Vitolos hjemmebane Estadio Ramón Sánchez Pizjúan. Hovedpersonen selv glæder sig til at repræsentere hjemlandet.

- Det er en drengedrøm at spille for Spanien med hele landets store stjerner. Jeg er lykkelig, men ved godt at det fortsat kræver hårdt arbejde. Det krævede hårdt arbejde at komme hertil.

Omkring den mulige landsholdsdebut på hjemmebane siger Vitolo:

- Det ville være det største (at debutere, red.), og jeg håber, at det kommer til at ske. Først og fremmest skal jeg dog vise landstræneren, at jeg er værdig, og det kan føre til flere landskampe i fremtiden.

Den spanske landstræner Vicente Del Bosque udtog Vitolo til fredagens pressemøde. Sevilla-kanten udgør en offensiv sammen med Pedro, Morata og Diego Costa, og landstræneren satte et par ord på valget af Vitolo.

- På grund af hans seneste form er han den type kantspiller, vi meget vel kan få brug for i de kommende kampe.

En atypisk spansk kantspiller
Vitolo er med sine 1,84 cm i højden den højeste kantspiller i Sevilla. Det er en del højere end både Vidal, Suarez, Deulofeu og Reyes, og også meget højere end Pedro, Navas, Iniesta og Silva.

Hans forcer ligger i det gennembrudsstærke og energiske spil, hvilket differentierer sig fra små de små teknikere som Silva, Iniesta og Pedro. Disse tre spanske stjerner har større styrker i pasningsspillet, mens Vitolo kommer med styrke og gennembrudskraft. Hans måde at spille på bringer minder tilbage til Sevillas tidligere venstrekant Diego Perotti, som havde de samme styrker. Skader ødelagde den spanske karriere for Perotti, som ellers havde et enormt potentiale. Han spiller nu i italienske Genoa.

Vitolo blev kendt verden over, da han i sidste uge scorede det hurtigste mål i Europa League-historien. Det skete efter blot 13 sekunder i kampen mod Villarreal.

Fremtiden ser spændende ud for den formstærke landsholdsspiller, og med hans styrker kan han sagtens blive attraktiv i andre store ligaer. Indtil videre lever han livet i Sevilla, hvor hans nuværende kontrakt udløber i juni 2017.