Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Kasper Duelund Jensen

Danny Welbeck – En genfødt angriber

Indkast.dk har i samarbejde med FourFourTwo valgt at sætte fokus på Danny Welbeck. Her følger et portræt af Arsenals nye håb i angrebet.
Drømmedebut som 17-årig
- It is a beauty...... Not all Manchester United-stars cost millions. Some they bring through their academy.

Sådan lød den berømte sætning fra Guy Mowbray, da han i sin tid kommenterede Danny Welbecks seniordebut.

Historien om Welbeck finder sin begyndelse den 15. november 2008. Manchester United mødte Stoke City i Premier League og førte lidt inde i anden halvleg komfortabelt med 3-0 på mål af Cristiano Ronaldo, Michael Carrick og Dimitar Berbatov. Stillingen gav manager Sir Alex Ferguson mod på, at sende en dengang blot 17-årige Welbeck på banen. Teenageren havde inden kampen gjort sig fortjent til en plads i førsteholds-truppen på baggrund af en imponerende form på akademiet. Trods manglende seniorerfaring lod den unge angriber sig dog ikke kyse foran 76.000 forventelige United-tilhængere, da han midt i anden halvleg erstattede Carlos Tévez. I kampens resterende minutter spillede Welbeck således med intelligens, gode løbemønstre og en fin spilforståelse, men den unge englænder gemte det bedste øjeblik til sidst.

Welbeck fuldendte sin fine indsats med et sandt perlemål af et langskud, da han fra 25 meters afstand modtog en aflevering fra Berbatov, vendte med bolden i samme bevægelse og derefter konsekvent huggede et dommedags-spark op i trekanten uden chance for en prisgivet Thomas Sørensen.

United endte med at vinde kampen 5-0 og trods to kasser fra Cristiano Ronaldo, så blev portugiseren for en gang skyld overgået i avisernes overskrifter dagen derpå. Engelsk fodbold havde fundet sit nye store angriber-håb i Manchester. Danny Welbeck var på alles læber.

Manglende gennembrud på Old Trafford - Hvor blev det af?
En drømmedebut er en ting. Noget andet er at kunne slå igennem på den lange bane – noget som Welbeck fandt umådeligt svært gennem sin tid i United. Lejeophold og manglende tillid fra managers har været de overskyggende årsager, når man skal finde frem til, hvorfor Welbeck aldrig nåede at udfolde sit åbenlyse potentiale på Old Trafford. Ganske vidst fik han i 2011-2012-sæsonen igen vist udmærkede prøver på sit angribertalent, da han under et misundelsesværdigt partnerskab med Wayne Rooney kom op på i alt 12 mål i alle turneringer. Welbecks indsats i daværende sæson fik ham fortjent placeret blandt de officielle kandidater til Premier Leagues PFA Young Player of the Year Award – en pris som i sidste ende dog blev vundet af Kyle Walker fra Tottenham Hotspur.

Efter en på mange måder imponerende kampagne forventede de fleste så, at de kommende år ville stå i Welbecks tegn. United-fansene var enige om, at den unge englænder nu var klar til at repræsentere ”The Red Devils” i en position som retmæssig arvtager for store navne som Eric Cantona, Andrew Cole og Rud van Nistelrooy. Welbecks endelige gennembrud dukkede dog aldrig op. Kulminationen på dette kom under sommerens transfervindue, da Louis van Gaal indkaldte Welbeck til et privat møde for at informere angriberen om hans endeligt som United-spiller.

Hjertet sagde United, men hjernen valgte Arsenal
Old Trafford har altid haft en særlig plads i Welbecks hjerte. Som barn voksede han op i Manchester med en ubeskrivelig kærlighed for United, hvilken han tit og ofte har formået at erklære til de offentlige medier. Der er på mange måder tale om en ægte Manchester-dreng, men selvom hjertets aldrig har været i tvivl om sin placering, så var kærligheden i sidste ende ikke nok til at holde Welbeck i United. Signalet fra van Gaal og co. var simpelthen ikke til at tage fejl af. United arbejdede således hårdt i de sidste timer af sommerens transfervindue på at hente Radamel Falcao til klubben via en lejeaftale, og med denne viden i baghovedet besluttede Welbeck sig for at træffe livets måske sværeste, men også mest nødvendige afgørelse til dato. Resultatet indtraf i form af en kontrakt med Premier League-rivalerne fra Arsenal.

Selvtilliden bobler – Laver Welbeck en ”Sturridge”?
Efter flere års oplæring i Manchester United nyder Welbeck nu godt af en fin åbning på karrieren i Arsenal. London-klubben har skrevet en fem-årig kontrakt med den 23-årige landsholdsspiller, og selvom det umiddelbart lyder af meget, så er hovedpersonen allerede godt igang med at betale tilbage for tilliden i form af mål. Fire mål i fem kampe er det blevet til indtil videre. Noget tyder på, at Welbeck trives med endelig at have fået chancen som central-angriber, og fortsætter han på samme måde, så kan han imitere Daniel Sturridge, der ligeledes har fået udfoldet sit talent siden sin tids nødvendige skifte fra Chelsea til Liverpool.

Welbeck er klar over, hvor god en start han har fået i Arsenal, men alligevel ønsker han ikke at have for store drømme til fremtiden. Den nye ”Gunners”-profil tager en kamp ad gangen og håber det kan blive ved med at bære ham i den rigtige retning.

- Du kan ikke se for langt ind i fremtiden i øjeblikket. Det er altid den næste kamp, der er vigtigst. I den næste kamp ønsker jeg at være en spiller, der kan gøre en forskel for mit hold, og hvis den personlige hæder følger med, så er det bare en bonus, udtaler Welbeck til FourFourTwo.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER