ALT om VM

Fodbold nyheder

Danny Welbeck – En genfødt angriber

Af Kasper Duelund Jensen

Indkast.dk har i samarbejde med FourFourTwo valgt at sætte fokus på Danny Welbeck. Her følger et portræt af Arsenals nye håb i angrebet.
Article image
Ritzau-Scanpix
Drømmedebut som 17-årig
- It is a beauty...... Not all Manchester United-stars cost millions. Some they bring through their academy.


Sådan lød den berømte sætning fra Guy Mowbray, da han i sin tid kommenterede Danny Welbecks seniordebut.

Historien om Welbeck finder sin begyndelse den 15. november 2008. Manchester United mødte Stoke City i Premier League og førte lidt inde i anden halvleg komfortabelt med 3-0 på mål af Cristiano Ronaldo, Michael Carrick og Dimitar Berbatov. Stillingen gav manager Sir Alex Ferguson mod på, at sende en dengang blot 17-årige Welbeck på banen. Teenageren havde inden kampen gjort sig fortjent til en plads i førsteholds-truppen på baggrund af en imponerende form på akademiet. Trods manglende seniorerfaring lod den unge angriber sig dog ikke kyse foran 76.000 forventelige United-tilhængere, da han midt i anden halvleg erstattede Carlos Tévez. I kampens resterende minutter spillede Welbeck således med intelligens, gode løbemønstre og en fin spilforståelse, men den unge englænder gemte det bedste øjeblik til sidst.

Welbeck fuldendte sin fine indsats med et sandt perlemål af et langskud, da han fra 25 meters afstand modtog en aflevering fra Berbatov, vendte med bolden i samme bevægelse og derefter konsekvent huggede et dommedags-spark op i trekanten uden chance for en prisgivet Thomas Sørensen.

United endte med at vinde kampen 5-0 og trods to kasser fra Cristiano Ronaldo, så blev portugiseren for en gang skyld overgået i avisernes overskrifter dagen derpå. Engelsk fodbold havde fundet sit nye store angriber-håb i Manchester. Danny Welbeck var på alles læber.

Manglende gennembrud på Old Trafford - Hvor blev det af?
En drømmedebut er en ting. Noget andet er at kunne slå igennem på den lange bane – noget som Welbeck fandt umådeligt svært gennem sin tid i United. Lejeophold og manglende tillid fra managers har været de overskyggende årsager, når man skal finde frem til, hvorfor Welbeck aldrig nåede at udfolde sit åbenlyse potentiale på Old Trafford. Ganske vidst fik han i 2011-2012-sæsonen igen vist udmærkede prøver på sit angribertalent, da han under et misundelsesværdigt partnerskab med Wayne Rooney kom op på i alt 12 mål i alle turneringer. Welbecks indsats i daværende sæson fik ham fortjent placeret blandt de officielle kandidater til Premier Leagues PFA Young Player of the Year Award – en pris som i sidste ende dog blev vundet af Kyle Walker fra Tottenham Hotspur.


Efter en på mange måder imponerende kampagne forventede de fleste så, at de kommende år ville stå i Welbecks tegn. United-fansene var enige om, at den unge englænder nu var klar til at repræsentere ”The Red Devils” i en position som retmæssig arvtager for store navne som Eric Cantona, Andrew Cole og Rud van Nistelrooy. Welbecks endelige gennembrud dukkede dog aldrig op. Kulminationen på dette kom under sommerens transfervindue, da Louis van Gaal indkaldte Welbeck til et privat møde for at informere angriberen om hans endeligt som United-spiller.

Hjertet sagde United, men hjernen valgte Arsenal
Old Trafford har altid haft en særlig plads i Welbecks hjerte. Som barn voksede han op i Manchester med en ubeskrivelig kærlighed for United, hvilken han tit og ofte har formået at erklære til de offentlige medier. Der er på mange måder tale om en ægte Manchester-dreng, men selvom hjertets aldrig har været i tvivl om sin placering, så var kærligheden i sidste ende ikke nok til at holde Welbeck i United. Signalet fra van Gaal og co. var simpelthen ikke til at tage fejl af. United arbejdede således hårdt i de sidste timer af sommerens transfervindue på at hente Radamel Falcao til klubben via en lejeaftale, og med denne viden i baghovedet besluttede Welbeck sig for at træffe livets måske sværeste, men også mest nødvendige afgørelse til dato. Resultatet indtraf i form af en kontrakt med Premier League-rivalerne fra Arsenal.

Selvtilliden bobler – Laver Welbeck en ”Sturridge”?
Efter flere års oplæring i Manchester United nyder Welbeck nu godt af en fin åbning på karrieren i Arsenal. London-klubben har skrevet en fem-årig kontrakt med den 23-årige landsholdsspiller, og selvom det umiddelbart lyder af meget, så er hovedpersonen allerede godt igang med at betale tilbage for tilliden i form af mål. Fire mål i fem kampe er det blevet til indtil videre. Noget tyder på, at Welbeck trives med endelig at have fået chancen som central-angriber, og fortsætter han på samme måde, så kan han imitere Daniel Sturridge, der ligeledes har fået udfoldet sit talent siden sin tids nødvendige skifte fra Chelsea til Liverpool.

Welbeck er klar over, hvor god en start han har fået i Arsenal, men alligevel ønsker han ikke at have for store drømme til fremtiden. Den nye ”Gunners”-profil tager en kamp ad gangen og håber det kan blive ved med at bære ham i den rigtige retning.

- Du kan ikke se for langt ind i fremtiden i øjeblikket. Det er altid den næste kamp, der er vigtigst. I den næste kamp ønsker jeg at være en spiller, der kan gøre en forskel for mit hold, og hvis den personlige hæder følger med, så er det bare en bonus, udtaler Welbeck til FourFourTwo.

VM 2022

Lande-beskrivelser

Profiler

Lisandro Martinez
Amsterdams carnicero
Kevin De Bruyne
Kasseret af Mourinho
Gabriel Jesus
Er fortovsmaleren med øgenavnet Tetinha ”up 4 it”?
Gabriel Martinelli
Arsenals diamant
Neymar
30 år
Rodrygo
Fundet på gaden
Vinícius Júnior
VINI, VIDI, VICI
Joachim Andersen
Ukendt rekordindkøb eller Ronald Koeman?
Martin Braithwaite
Bedre end FIFA
Andreas Cornelius
Ny i FCK… for tredje gang
Kasper Dolberg
SMIL
Christian Eriksen
Tæt på Helveg og Jan Dahl
Pierre-Emile Højbjerg
Fremskudt bryst og frie følelser
Simon Kjær
Lederen der taler med fødderne
Phil Foden
Storsamler af fodboldkort og større end Messi
Harry Kane
Otte ord
Marcus Rashford
Red for life
Raheem Sterling
Hjem til London
Ben White
Fremtidsløsningen for Arsenal?
Karim Benzema
BenzeNA eller hattrick-helt?
Olivier Giroud
Jagter Henry
Antonie Griezmann
Tidligere Esencia!
Kylian Mbappé
Den næste Pelé kender retningen
Raphaël Varane
Gennembrud imod Manchester United
Memphis Depay
Tarzan med tatoveringer
Mohammed Kudus
Alle har retten til at drømme
Takehiro Tomiyasu
Fjerde gang var lykkens gang
Luka Modric
Fra flygtning til verdens bedste
Hakim Ziyech
Gadedrengen
Robert Lewandowski
Var bedre end Messi og Ronaldo
Wojciech Szczesny
Flot aktion til VM i skyggen af Schmeichel
Joao Felix
Bedre end Ronaldo
Bruno Fernandes
Portugals redningsmand
Ronaldo
Ulidelig tilværelse, temperamentet og den handicappede dreng
Bernardo Silva
Alf'en
Xherdan Shaqiri
Alpine Messi
Granit Xhaka
Udskældt stjerne
Luka Jovic
Når 6% ikke er nok
Dušan Tadić
Den hjemvendte søn
Dušan Vlahović
DV9
Álvaro Morata
Udskældt helt
Kai Havertz
Kopi af Lampard
Edinson Cavani
Tidligere bevaret hemmelighed
Darwin Nunez
Den næste Luis Suarez eller Liverpools manglende brik?
Brenden Aaronson
The Medford Messi
Gareth Bale
Kasseret af Mourinho og Real Madrid
Daniel James
Den walisiske Usain Bolt

Vidste du om ...

VM Artikler

VM Legender

Kampe og tabeller

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik