Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Mike Bunde

Marco Reus - jagtet profil

Dortmund-stjernen Marco Reus bliver med tysk statsgaranti en stor profil i den kommende sæson, men måske er det også den sidste for BVB?
I 2012 var Marco Reus den helt store oplevelse på Mönchengladbachs overraskende tophold i Bundesligaen. Den daværende 22-årige offensive spiller scorede 37 mål for Gladbach. Marco Reus blev, efter sine fremragende præstationer i traditionsklubben Gladbach, købt tilbage til klubben, hvor han startede sin fodboldkarriere – nemlig i Dortmund. Reus forlod ellers klubben i 2006, da gennembruddet lod vente på sig. Men gennembruddet er bestemt kommet her to år efter, hvor Marco Reus regnes som en af de største profiler i Bundesligaen. En succesrig transfer for BVB, der betalte knap 130 millioner kroner for Reus, en pris Bayern München også var klar til at smide.

Kort efter transferen sagde Dortmunds sportsdirektør, Michael Zorc, følgende om genforeningen med Marco Reus.

- I Marco Reus får vi vores absolutte ønskespiller til offensiven. Vi glæder os over, at at Marco trods stor konkurrence har besluttet sig for Borussia Dortmund, sagde sportsdirektør Michael Zorc til klubbens hjemmeside i vinteren 2012.

Til trods for at Marco Reus har sit udgangspunkt på højre eller venstrekanten, er han i løbet af en kamp ofte at finde over hele banen, hvilket gør ham uforudsigelig i sit spil. Danske Bjarne Goldbæk følger Bundesligaen tæt, og ser Marco Reus flakkende spillestil som en stor force:

- Han bevæger sig meget rundt på banen og tager mange løb både i dybden og på tværs af banen. Det gør, at han har brug for en relativ fri rolle. Jeg synes egentlig, han har mange forskellige kvaliteter, men han er først og fremmest enormt løbestærk. Samtidig kan han også slå den afgørende aflevering, og han kan score selv, så han kan jo en hel masse ting. Alligevel er han svær ar sætte i bås, fordi han flyder meget i sit spil, og det er det, der gør ham så spændende, siger Goldbæk.

Nu er spørgsmålet så, hvor længe Dortmund kan holde på deres tyske stjerne, som de i 2006 solgte for knap 7,5 millioner kroner til Gladbach, men altså købte tilbage fire år efter for 130 millioner kroner. En ting er i hvert fald sikker, det er ikke interessen der mangler. Bundesliga-stjernen, som på grund af en ærgerlig ledbåndsskade, ikke var med til at vinde tysk VM-guld i Brasilien, har nemlig et triumfkort i sin kontrakt med Dortmund.

Marco Reus har nemlig en frikøbsklausul på omkring 250 millioner kroner, og derfor tror "Der Kaiser" Franz Beckenbauer på, at tyskeren forlader Dortmund i 2015 til fordel for en storklub som Bayern, Real Madrid eller Manchester United.

- Jeg kan udmærket forestille mig ham spille i Bayern. Hvis man kan få fat i en spiller af hans klasse, så skal man forsøge. Hvis ikke han kommer til Bayern i 2015, så forlader han Dortmund til fordel for en anden storklub som Real Madrid eller Manchester United, udtaler ”kejseren” til tyske Bild.

- Dortmund kan formentlig ikke holde på ham. Jeg forstår udmærket hvorfor de (Dortmund, red.) ikke kan lide snakken om Reus. Beløbet på frikøbsklausulen er formentlig ikke en stor hemmelighed. Jeg tror, at alle interesserede parter kender til beløbet.

Men selvom mange klubber, heriblandt også Atlético Madrid, står på spring for at hente Reus, så ligner det endnu en sæson for Dortmund i Bundesligaen. I hvert fald hvis man skal tro hovedpersonen selv.

- Jeg kan med sikkerhed sige, at jeg også spiller for Dortmund i næste sæson. Jeg behøver ikke igen og igen at understrege hvor godt jeg har det her, siger Reus til Kicker.

25-årig Marco Reus Dortmund-kontrakt løber til sommeren 2017. Nu er spørgsmålet så, om den bliver fuldført eller en ny klub venter i dette transfervindue eller til næster sommer? Flere klubber i Europa er i hvert fald klar til at indløse frikøbsklausulen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER