Fodbold nyheder

VM-vidunderbørn: William Carvalho

Af Anders Fjord Hansen

Sporting Lissabons stålmand på midtbanen går en lovende fremtid i møde.
Article image
Ritzau-Scanpix
21-årige William Carvalho er først i denne sæson blevet fast inventar på Sporting Lissabons midtbane, men mange tipper ham alligevel til at få et gennembrud på det portugisiske landshold ved VM-slutrunden i Brasilien.


Carvalho er født i Angola, men rejste til Portugal med familien, da han stadig var et spædbarn. I Portugal blev Carvalho hurtigt involveret i fodbold, og ankom i en ung alder på Sporting Lissabons ungdomsakademi. Gennembruddet på førsteholdet lod dog vente på sig, og Carvalho måtte finde sig i at blive lejet ud år efter år.

I denne sæson har karrieren så for alvor taget fart for Carvalho, der har potentialet til at blive en defensiv midtbanespiller i verdensklasse. Carvalho har en relativ simpel rolle for Sporting Lissabon, hvor han primært ligger og rydder op foran forsvaret. Hans placeringsevne er uovertruffen, og hans fysik giver ham overhånden i de fleste dueller.

Det bemærkelsesværdige ved Carvalho er, at han ikke har nogle umiddelbare svagheder. Godt nok er portugiseren ikke blandt de hurtigste, men det gør han op for med sin placeringsevne og store overblik. Han er en udmærket afslutter, ligesom han er god til at distribuere bolden videre til medspillere længere fremme på banen. Derudover er Carvalho en benhård tackler, der også er god i hovedspillet. Kan Carvalho formå at bygge videre på alle disse færdigheder, har han i sandhed potentialet til at blive en absolut topspiller.

Carvalho fik sin debut på det portugisiske landshold i den sidste af de to playoff kampe mod Svergie, og det skal blive spændende at se, om landstræner Jorge Bento tør gøre brug af Portugals nye juvel.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik