Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Anders Fjord Hansen

Falcao – Tigeren fra Colombia

Monaco-spilleren er dødsensfarlig i boksen og er kendt for at score på alt. Men kommer ”El Tigre” overhovedet med til VM?
Radamel Falcao er den helt store profil på det Colombia-hold, der om en måneds til drager til Brasilien for at deltage i verdensmesterskaberne. Det helt store spørgsmål i Colombia forbliver dog: Når Falcao at blive klar?

Falcao krydsede i sommers grænsen mellem Spanien og Frankrig, da han efter to succesfulde år forlod Atlético Madrid til fordel for nyrige Monaco. Skiftet virkede for mange uforståeligt, for hvorfor ville verdens måske bedste boksspiller tage til en klub, der kun kan huse 18.000 til deres hjemmekampe?

Onde tunger ville sige, at Falcao valgte penge frem for succes, mens Falcao selv siger, at han vil være med til at opbygge noget stort i Monaco. Det startede da også lovende for Falcao, der sammen med Monaco kæmpede med i toppen af ligaen på trods af deres status som oprykkere. Colombia kunne glæde sig over, at deres største VM-håb fortsatte med at banke kasser ind i Frankrig, men i januar led Falcao og Colombias VM-drømme et knæk.

I kamp for Monaco blev Falcao skadet og efterfølgende undersøgelser viste, at Falcao havde revet sit ledbånd i knæet over. Minimum seks måneders pause lød dommen på.

Siden da har Falcao haft travlt med genoptræningen, og den målfarlige angriber er optimistisk omkring sine chancer for at komme med til VM.

- Jeg er tilfreds, for jeg er på vej tilbage fra min knæskade, og alt forløber, som det skal. Mit knæ tillader mig lidt træning, så jeg kan opretholde mit fysiske niveau. Jeg håber, jeg kan komme til at fortsætte sådan, sagde Falcao så sent som for fire dage siden.

Alt håb er altså endnu ikke ude for Colombias spydspids, og det er godt nyt for Colombias VM-chancer.

Falcao er nemlig en dødsensfarlig boksspiller, der kan score på alle tænkelige og utænkelige måder. Angriberens første 50 mål for Atlético Madrid faldt inden for halvanden sæson og var fordelt således:
25 scoret med højre fod, 13 scoret med venstre fod og 12 med hovedet. Han er ofte afhængig af at blive fodret af sine medspillere, men når chancen byder sig, er Falcao som regel iskold – deraf tilnavnet ”El Tigre” – ”Tigeren” på dansk.

Udover Falcaos evne til at score med alle lemmer af kroppen, har den 28-årige colombianer vist sig ekstremt kampafgørende i finaler. I Super Cup-finalen mod Chelsea scorede Falcao hattrick, og alle målene blev scoret med angriberens ”kolde” venstreben. Derudover afgjorde Falcao også den portugisiske cup-finale i 2008/09, da han stadig spillede for Porto, ligesom han i 2011/12 afgjorde Euro League-finalen til Atlético Madrids fordel.

Skulle Falcao ikke nå at blive klar til sommeren slutrunde, vil det ikke kun være et tab kæmpe for Colombia, men for enhver fodboldfan, der havde glædet sig til at se en af verdens farligste boksspillere på den helt store scene.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER