Mads Dornfeldt

Lukaku - Det helt store gennembrud?

Romelu Lukaku er utvivlsomt en af de største stjerner i Belgien, både når det kommer til teknik og fysik, men er den store belgier klar til at erobre verden?
Romelu Menama Lukaku er uden tvivl et af tidens største angrebstalenter, og det kunne man se allerede fra barnsben af. Som U/13-spiller formåede Lukaku at score hele 76 mål på en enkelt sæson, hvorefter turen gik til Anderlecht.

I Anderlecht gik der ikke mange år, før Lukaku viste, hvilken støbning han er lavet af. Som 16-årig blev han en fast del af førsteholdet og scorede hele 15 mål i sin første sæson, hvilket rakte til at blive topscorer i den bedste belgiske række. Året efter fulgte han flot op og scorede 16 mål i ligaen.

De flotte præstationer betød, at flere storklubber ville hente den unge målmaskine, der med sine 193 centimeter og en krop der er Hulk værdig, så ud til at skulle kæmpe om pladsen hos ét af Europas allerstørste hold.

Det blev Chelsea, der løb med Lukaku, hvilket passede Lukaku perfekt. Chelsea er nemlig Lukakus drømmeklub, og på en skolevideo kan man se en meget ung Lukaku med tårer i øjnene på Stamford Bridge og love, at næste gang man ville se ham græde, var når han selv spillede på dette stadion. Lukakus barndoms-ønske blev som bekendt en realitet, da han skiftede til Chelsea i 2011, bare 18 år gammel.

Lukaku har sidenhen imponeret i West Bromwich og Everton, hvor han i alt har scoret 30 mål i 64 kampe per 1.5.2014, og Lukaku står derfor til at blive Belgiens topangriber, når VM går løs i næste måned.

Med Lukakus fysik og talent har han alle muligheder for at blive én af verdens bedste angribere, men det er ikke nok for Lukaku, der studerer alverdens topangribere i håb om at kunne lære fra dem alle. Lukaku har tidligere udtalt, at han gerne vil blive en kloning mellem spillere som Robin van Persie, Rooney, Defoe, Drogba og endelig Thierry Henry. Lukaku drømmer om at tage alt det bedste fra de angribere og putte i sin egen krop, som van Persies placeringsevne, Rooneys allround-spil, Defoes afslutninger, Drogbas spil som target-man, og endelig den frygt, forsvaret udviser, når de ser Henry løbe med bolden.

Det lå længe i kortene, at det ville blive Christian Benteke fra Aston Villa, der skulle være Belgiens favorit-angriber, men en slem skade til Benteke betyder, at Lukaku nu er rykket op som det umiddelbare førstevalg. Lukaku har derfor alle muligheder for at slå sit navn fast blandt eliten under VM - men kan den kun 20-årige Lukaku stå for presset og levere varen?