Torsten Brix

Rajko Lekic - Mr. Silkeborg

Indkast.dk har talt med den omrejste angriber, der kigger på nogle af de mange klubber, som han har været i – flest mål blev lavet i Silkeborg, som Lekic roser meget.
B93, Avanta, Herfølge Boldklub, Fremad Amager, Silkeborg, Xerez, OB, ZTE, Esbjerg, Silkeborg, New England, Lyngby og Roskilde. Sådan lyder karriereforløbet for den omrejste Rajko Lekic, som Indkast.dk har taget en snak med i karrierens efterår for den 32-årige angriber. For tiden spiller Lekic i Roskilde FC i den danske 2. Division, men hvordan har Lekic det egentligt med de hold, som han har spillet for i Superligaen og deres nuværende position.

- Jeg må sige, at det gør ondt at se Silkeborg rode rundt i 1. Div… de hører til i Superligaen. Jeg synes, at de har en fin trup og har fået nogle dygtige spiller, som nok skal blive en gevinst for dem. Derudover hører jeg fra mange fra truppen, at Jesper Sørensen skulle være en dygtig træner, så jeg tror på, at de vender tilbage til “Suppen” med det samme. Det må blive Horsens og Silkeborg, anderledes kan det vel ikke blive.

Lekic har af flere omgange været i Silkeborg, og samlet set lavede han en masse mål for dem og var også stærkt medvirkende i Silkeborgs Superligaen-oprykning i 2003, hvor Lekic blev kåret til “Årets Profil i 1. Division”. Silkeborg solgte efterfølgende angriberen til den spanske 2. Divisionsklub – Xerez. Tiden i Spanien blev dog ikke til den store succes, og heller ikke det efterfølgende ophold hos OB, som Lekic også kigger nærmere på.

- OB… jamen de har overrasket mig helt vildt i år, efter de har ligget, som de har gjort de sidste par år. Jeg synes, at de har en stærk trup, men selvfølgelig har de været uheldige med en masse skader til store profiler. Men jeg har hele tiden været sikker på, at Troels Bech nok skulle få det vendt, siger Lekic til Indkast.dk.

Fra 2009 og et par sæsoner frem var Lekic i Silkeborg sammen med Troels Bech, og den veltalende træner får rosende ord fra Lekic.

- Troels Bech har jeg tidligere haft som træner, og jeg må nok indrømme, at han også er den bedste, jeg har haft….

Lekic virker til at have masser af rosende ord for Silkeborg, men han har også selv været i Esbjerg, som også får rosende ord af Lekic, der spillede for Esbjerg i 2007/08-sæsonen, selv om han kan ikke genkende klubben fra dengang.

- Der er sgu sket meget, siden jeg var der. De har fået et fantastisk stadion, fantastisk støtte fra byen og ligner et hold som virkelig har gang i noget spændende. De har en meget meget ung trup, men truppen virker til at have det godt sammen, og de spiller fantastisk fodbold. Fedt at se at de bare blæser derudaf, men på trods af deres gode start, så må de ende med at blive et top 6-hold. Det er også stærkt, og det tror jeg også på, at de er godt tilfredse med…

Sådan slutter omrejste Lekic – eller måske – Mr. Silkeborg!