Michael Thykier

Dortmund videre efter fantastisk drama

Dramaet ville ingen ende tage i returopgøret mellem Dortmund og Malaga. Læs her et fyldigt referat af årets mest hæsblæsende opgør i Champions League.
Med 0-0 i det første opgør lå alting åbent før opgøret mellem Borussia Dortmund og Malaga på Signal Iduna Park.

I kampens indledning forblev det meste af spillet midt på banen, hvilket stod i skærende kontrast til det første opgør, hvor spillet ellers havde bølget kraftigt frem og tilbage.

Efter et kvarters spil forsøgte den altid farlige Robert Lewandowski sig med et lob fra ca. 20 meter, men målmand Willy og resten af Malaga-holdet slap med skrækken. Derefter sad Dortmund på spillet, og selvom det ikke blev til deciderede chancer, sad man med en fornemmelse af, at tyskerne havde godt styr på sagerne.

Efter 24 minutter var det så endelig Malagas tur. Baptista fik ført bolden op, hvorefter den endte hos den bund rutinerede og altid direkte spillende Joaquin. Med en skudfinte fangede han Dortmunds forsvar på flade konvolutter, og så blev kuglen ellers banket ind med venstreskøjten, fladt ved forreste stolpe. 0-1 til de undertippede spaniere.

Dortmund begyndte stille og roligt at sætte sig på kampen, dog uden at tilspille sig de helt store chancer. Det var som om, at tyskerne for alt i verden ville undgå, at Malaga fik sat det andet mål ind, og det lagde lidt en dæmper på det pres, som tyskerne trods alt var nødt til at lægge på modstanderne.

Efter 38 minutter skete det så. Dortmund på 1-1, efter et fremragende kontrastød sat i gang af Mario Götze, videre til Marco Reus, der med hælen flot sendte bolden i dybden til. Ja, hvem ellers. Robert Lewandowski, som på fornem vis prikkede bolden over en fremadstormende Willy og derefter ind i det tomme mål.

Dortmund fortsatte med at presse Malaga inden pausen, men det blev alligevel Malaga, der fik den største chance, da Joaquin igen var farlig. Et indlæg efter et frispark midt på banen endte lige i panden på målscoreren, men forsøget endte lige i lapperne på Dortmunds målmand Weidenfeller, og føringsmålet udeblev i denne omgang.

Hjemmeholdet kom bedst ud fra pausen, og Lewandowski havde et udmærket forsøg allerede ét minut efter dommeren havde sat tiden i gang igen. Forsøget endte dog lige lapperne på Willy.

Der skulle ikke gå mere end ét minut før Joaquin igen kunne heade mod Dortmunds mål. Og igen stod han helt umarkeret. Denne gang blev afslutningen mere kvalificeret, men en kanon redning af Weidenfeller forhindrede Joaquin i at blive dobbelt målscorer.

Efter godt 70 minutter fik Malagas Toulalan trykket godt af langt udefra, men igen var Weidenfeller på plads, men man sad med et underligt indtryk af, at Dortmund måske ikke havde det ekstra gear, som man måske havde forventet inden kampen.

Og så kan det godt være, at dette kampreferat begynder at blive langt, men der var bare fantastisk mange højdepunkter i anden halvleg. To kæmpe chancer til hjemmeholdet efter 74 og 78 minutters spil, men igen var vilde Willy på plads i Malaga-målet. Kæmperedninger ved begge lejligheder.

Og så gik det ellers helt amok efter 80 minutter. Indskiftede Eliseu satte sidste fod på et Malaga-angreb hvor den fantastisk spillende Baptista igen havde hovedrollen. På den langsomme gengivelse kunne det dog tydeligt ses, at Eliseu var i offside position, da bolden forlod Julio Baptistas fod. Men altså 1-2, i en kamp der bare blev ved og ved med at udvikle sig.

Kort inde i overtiden fik Marco Reus udlignet for Dortmund efter klumpspil i feltet, og så gik det stærkt! Kun ét minut efter var det Dortmunds Santanas tur, som efter en lignende situation fik gjort det til utrolige 3-2. Kæmpe drama på Signal Iduna Park. Dortmund videre, og hold da op en kamp.

Dortmund – Malaga 3-2 (1-1)
0-1 Joaquin (24.)
1-1 Lewandowski (40.)
1-2 Eliseu (80.)
2-2 Reus (90+1)
3-2 Santana (90+2)