Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Magnus Pilgaard

Ryan Giggs - going down the wing

Manchester United's Ryan Giggs scorede søndag sit første sæsonmål for “De Røde Djævle”, men satte endnu en rekord og forbliver den eneste spiller, der har scoret i samtlige Premier League-sæsoner.
Det virker helt passende at indlede artiklen med en helt unik statistik, der sætter Ryan Giggs op imod United's ærkerivaler og naboer fra Manchester City – en klub som Giggs faktisk kunne have spillet for i dag, hvis det da ikke havde været for Sir Alex Ferguson.

Ryan Giggs:
Premier League-kampe: 651
Premier League-medaljer: 12
Community Shield's: 8
FA Cup's: 4
League Cup's: 4
Champions League: 2

Manchester City:
Premier League-kampe: 608
Premier League-medaljer: 1
Community Shield's: 4
FA Cup's: 5
League Cup's: 2
Champions League: 0

I Manchester United's kamp søndag mod Everton spillede Ryan Giggs sin kamp nummer 929 for klubben, og alene det gør ham til en levende klublegende, og klart den spiller med flest kampe for United. Da han en aften i maj 2008 i kolde Moskva vandt sin anden Champions League-titel, slog han en anden United-legendes klubrekord på 758 kampe (Sir Bobby Charlton), og i sidste sæson markerede han sin kamp nummer 900 med et overtidsmål på udebane mod Norwich, der sikrede United sejren.

Det kan godt være at Ryan Giggs ikke er den samme spiller som han var, da han tilbage i 90'erne og i starten af 00'erne gjorde enhver højre back rundtosset weekend efter weekend med sine snævre driblinger og hurtige fødder, og fodrede sine angribere, hvad enten det var Eric Cantona, Dwight Yorke, Ruud van Nistelrooy eller Andy Cole. Men i dag har han en anden rolle og spiller ikke så mange kampe, men man skal aldeles ikke undervurdere hans betydning på Uniteds hold. Når forskellige spillere på mere eller mindre alle offensive pladser trænger til et hvil, går Giggs ind og tager dirigentstokken, og strør om sig med knivskarpe afleveringer.

Alt dette ville aldrig være sket, hvis det ikke havde været for United's mindst lige så legendariske manager Sir Alex Ferguson. Ryan Giggs blev født i Cardiff, Wales i 1973, begyndte nemlig på Manchester City's School of Excellence i sine tidlige teenageår, men da han var 14, dukkede en dengang for nyligt tiltrådt skotte ved navn Alex Ferguson op og tilbød ham at komme til den røde del af Manchester, og da United altid havde været favoritholdet, takkede han pænt ja. Han fik sin debut i 1991, og det blev startskuddet på en glorværdig karriere.

Han vandt allerede sit første trofæ med United i 1991, da de slog Røde Stjerne i den europæiske Super Cup. I 1992/93 kom hans første Premier League-titel i hus, og i 1993/94 og 1995/96 blev det krydret med to gange ”The Double”. Det blev udvidet med en Champions League-titel oven i hatten i den legendariske 1998/99-sæson. Giggs' største bidrag til denne ”Triple” var et helt unikt solomål i semifinalen i FA Cuppen mod Arsenal, der sendte United i finalen. I 2007-08 vandt han sin anden Champions League-titel i den dramatiske finale mod Chelsea i Moskva, hvor han bl.a. scorede i straffesparkskonkurrencen.

Sæsonen efter vandt Giggs i en alder af 35 år prisen som årets spiller i Premier League – helt utroligt nok for første gang i karrieren. Det var alle hans Premier League-kolleger, der havde stemt ham frem til den hæder.

- Jeg har været heldig med at vinde mange trofæer, talentprisen to gange, men det her er den store pris. Den er den bedste at vinde, for det er ens kolleger, der har stemt, sagde hovedpersonen om hæderen.

I 2010/11 vandt waliseren så sit 12. engelske mesterskab med Manchester United, og efter hver sæson i de senere år har folk diskuteret frem og tilbage om, hvor længe denne mand kan fortsætte på allerhøjeste niveau. Ferguson har tidligere påpeget, at næste sæson kan blive hans sidste, men lad os nu se – måske kan Giggs nå op på det helt fuldstændig vanvittige antal: 1000 kampe for samme klub!?

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER