Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Inter vs. Milan – Derby della Madonnina

Indkast.dk har kigget nærmere på ”Slaget om modebyen”…

Der findes ikke mange lokalopgør, der er værre end dette… og når man så dertil skal lægge, at holdene deler stadion og at der er tale om to klubber med italiensk blod i årene, så har man altså ingredienserne til et rigtig giftigt opgør.

Stadio Gieseppe Meazza eller San Siro er som bekendt hjemmebanen for både Milan og Inter, hvilket har været tilfældet siden henholdsvis 1926 og 1947. I denne periode har der været nogle historiske opgør, som da Milan i 1977 vandt den italienske pokalfinale med 2-0 på San Siro eller i 2003, hvor de mødtes i Champions League.

Første opgør sluttede målløst og ”returkampen” sluttede 1-1, så Milan gik i Champions League-finalen på reglen om udebanemål, selvom begge kampe var blevet spillet på samme sted. Det første møde var i 1908, men det opgør blev spillet i Schweiz, da Milan vandt 2-1 i Chiasso Cuppen, men samlet set har Inter vundet flest af de interne opgør.

Selvom der er en åbenløs rivalisering imellem de to hold, så har meget store profiler været i begge klubber – både trænere og spillere - som Giuseppe Meazza, Giovanni Trapattoni, Roberto Baggio, Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic. På trods af hadet imellem klubberne har de faktisk formået at samarbejde i de seneste år om en ændring af det fælles stadion med plads til 60.000 tilskuere.

 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER