Daniel Zass

Kæmpe-analyse: Det nye Manchester United under INEOS

Manchester United er blevet overtaget af Sir Jim Ratcliffe, der har ambitionerne i orden på The Red Devils' vegne.

Af de fem PL-ejere, der har tilknytning til lokalområdet, har to af dem tjent deres formue på gambling, mens en var en pornobaron. 

Det skal ikke tage noget fra Tony Blooms og Matthew Benhams arbejde for henholdsvis Brighton og Brentford eller West Ham-ejer David Sullivan, men det ændrer ikke på det faktum, at det at være lokal ikke er ensbetydende med, at man fjerner moralske dilemmaer ved klubejerskab. 

Et dilemma, der også rejses, efter Sir Jim Ratcliffe overtog Manchester United, da han lagde 13 milliarder kroner og opkøbte 25 % af klubben.

Ratcliffe er klar til at gøre en forskel på Old Trafford. 

Den engelske forretningsmand er født i Failsworth, 6 kilometer øst for Manchester, der nu bor i Monaco, kom på andenpladsen over den sidste Rich List i Sunday Times med en formue på 260 milliarder kroner. 

Ratcliffe har udtalt til engelske medier, at det er "en drengedrøm, der går i opfyldelse”, og han er kendt for at være en mand, der går op i sit lokalområde og byens største hold målt på trofæer.

Ratcliffe ejer INEOS, der er et engelsk konglomerat. 

Ratcliffe ejer OGC Nice i Frankrig og Lausanne Sport, og Manchester United har allerede to Nice-spillere i kikkerten: Jean-Clair Todibo og Khephren Thuram. 

The Athletic har kigget på Premier League-ejere gennem tiden og vurderer, at selvom man er fra lokalområdet, er det ikke ensbetydende med, at man pr. automatik bliver populær. 

Ultimativt er det resultaterne, der skaber ens popularitet, og derfor skal Ratcliffe bevise noget, hvis han vil vinde Manchester United-fansenes hjerter. 

Der har tidligere været forlydender om, at Ratcliffe vil bygge et nyt stadion eller renovere Old Trafford. 

Medejeren af The Red Devils skulle også være ivrig efter at forstærke Manchester United og vil ikke kun hente spillere i Nice.

Ratcliffe udtalte tidligere på ugen til Sky Sports: 

- Det er ikke en nem overtagelse. Det tager ikke bare lige én nat - det tager to-tre sæsoner. 

- Fansene skal være tålmodige. Jeg ved, folk foretrækker succes med det samme, men sådan er det ikke i fodbold. 

Ratcliffe udtalte også, at Manchester City og Liverpool skal være under Manchester United. 

Manchester United skulle være på markedet for at hente Dan Ashworth, der er sportsdirektør i Newcastle, og Jason Wilcox, der er sportschef i Southampton, og som har en fortid i Manchester City som leder for akademiet. 

Her kan du se nogle af de største signings, Ashworth har lavet: 

United har allerede hentet Omar Berrada, som skal stå i spidsen for The Red Devils som CEO fra juli. 

Berrada er Chief Football Operations Officer for Manchester City og har arbejdet for FC Barcelona fra 2004 til 2011. 

Berrada er kendt for at kunne skabe resultater og er en af de bedste CEO's i fodboldverdenen. 

Berrada blev ansat i Manchester City i 2011 og har arbejdet for klubben siden - fra 2020 for City Football Group, så han står i spidsen for ikke kun Manchester City, men også City-ejede klubber som Girona, Melbourne City, Palermo, Lommel, Montevideo City, Troyes med flere. 

Ratcliffe er ved at skabe det nye Manchester United, hvor det organisatoriske skal være, som englænderen vil have det. 

Til sommer skal Ratcliffe og INEOS vise deres værd, når transfervinduet åbner den 14. juni og smækker i den 2. september.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER