Fodbold nyheder

Chelsea fuldender engelsk triumf

Af Silas Stage

Efter et stort drama på Stamford Bridge er Chelsea klar til Europa League-finalen, hvor rivalerne Arsenal venter.

Da aftenens to semifinaler i Europa League startede, kunne England gøre rent bord med fire finalister i to europæiske finaler. Da kampene så var færdige med den regulære spilletid, var Chelsea de eneste der manglede en finalebillet. Og tilhængere skulle vente helt frem til straffesparkskonkurrencens tiende spark, hvor Eden Hazard meget symbolsk sparkede Chelsea i Europa League-finalen i sin måske sidste hjemmebanekamp for London-klubben, før han skifter tilværelsen ud med det spanske i Real Madrid.

Det var ellers skræmmende tæt på, at Chelsea blev sendt ud i mørket. Små ti minutter inde i den forlængede spilletid fik Chelsea sig noget af en overraskelse, da Marco Haller var centimeter fra få bolden over linjen før David Luiz fløj ind over mållinjen og fik bolden ekspederet væk.

Med sejren fuldender Chelsea en total engelsk dominans, der nu har alle fire finalebilletter til Champions League- og Europa League-finalen. Sejren fuldender også den totale genfødsel af engelsk fodbold i de europæiske turneringer og giver Chelsea en mulighed for at gentage triumfen fra 2013, hvor de vandt 2-1 over Benfica.

Nu er det så lokalrivalerne fra Arsenal, der venter i finalen. Chelsea har allerede hevet første stik hjem indbyrdes med sikringen af en top fire-placering, men Arsenal formåede at gøre kort proces mod Valencia og fandt blandt andet nettet hele syv gange over de to opgør, så tiden må vise om Maurizio Sarri kan kølne sit managersæde med en Europa League-titel eller om Unai Emery kan hente en titel til ”The Gunners” i sin første sæson.

Chelsea-Eintracht Frankfurt: 1-1 (1-0) str. 4-3
1-0: Ruben Loftus-Cheek (28)
1-1: Luka Jovic (49)

Straffesparkskonkurrence:
0-1: Sebastian Haller
1-1: Ross Barkley
1-2: Luka Jovic
1-3: Jonathan de Guzman
2-3: Jorginho
3-3: David Luiz
4-3: Eden Hazard

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik