Fodbold nyheder

Liverpool gled ikke mod rivalerne

Af Silas Stage

Lugten af et deja-vu fra 2014 lurede i luften, da Liverpool tog imod Chelsea, men ”The Reds” fik revanche.

Det blev alt andet end en gentagelse af den historiske kamp for fem år siden, da Chelsea gæstede Liverpool i dag. Resultatet blev vendt om og fuldt fortjent hev 200 kamps-jubelaren Jürgen Klopp og Liverpool-truppen en sikker 2-0-sejr hjem. Dermed bragte de sig i spidsen af Premier League nok en gang.

Første halvlegs spil var tynget af kampens betydning for begge hold. Liverpool var ikke overraskende det spilstyrende hold, men formåede ikke at spille sig til de store chancer. Mens sambabolden og de store målforsøg udeblev, var tændingen og nervøsiteten synlig i duellerne, hvor særligt Eden Hazard blev udsat for nogle hårde tacklinger. Netop Hazard havde også været et tema på pressemødet forud for kampen, hvor Klopp var opsat på at få lukket belgieren ned.

Både Chelsea og Liverpool fik efterhånden spillet sig varme og fik et par lunkne afslutningerne afsted – ofte efter kontraangreb. Første og eneste store chance faldt i 37. minut hvor formstærke Sadio Mané hamrede bolden mod forreste hjørne. En afslutning der til hjemmebanefansenes skuffelse gik forbi Kepa Arrizabalagas mål.

Anden halvleg lignede en helt ny kamp. Liverpool satte Chelsea under massivt tryk og udnyttede kaos i Chelsea-defensiven. Kaptajn Jordan Henderson, der havde karantæne i opgøret i 2014, chippede bolden ind i feltet, hvor Sadio Mané stod helt fri, og kunne heade Liverpool på sejrskurs. Derefter åbnede kampen helt op.

Mohamed Salah har været noget udskældt i denne sæson, hvor han ikke har kunne følge helt op på fantom-sæsonen i fjor, men få minutter efter Mané's mål sendte han Anfield i himlen. Virgil van Dijk lavede et sideskift til egypteren, der tog et kort træk ind i banen og kanonerede bolden i det fjerne hjørne fra 25 meter og efterlod Kepa magtesløs i målet.

Kampen bølgede frem og tilbage derefter, men der var aldrig tvivl om resultatet. Liverpool-fansene fik sig dog en lille overraskelse, da Robertson lavede en tro kopi af Steven Gerrards fald fra 2014. Bolden endte dog på Liverpool-fødder og uden konsekvens.

Derfra kunne Liverpool køre sejren hjem, og da Michael Oliver endelig blæste i fløjten for sidste gang brød Anfield ud i et massivt lettelses-brøl. Denne gang gled de ikke, når det gjaldt.

Liverpool-Chelsea 2-0 (0-0)
1-0: Sadio Mané (51. minut)
2-0: Mohamed Salah (53. minut)

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik