Fodbold nyheder

Optakt: Paris SG - Liverpool

Af Daniel Fisker

Champions League-gruppespillet lakker mod enden. Meget kan dog stadigvæk nå at ske i Gruppe C.

Kommentar:

Paris Saint-Germains første hjemmekamp i Champions League i denne sæson var en magtdemonstration, hvor Røde Stjerne blev besejret 6-1. Den næste og seneste hjemmekamp var dog en anden historie. Her var den franske hovedstadsklub således heldig med at få et enkelt point fra banen. Napoli var næsten for stor en mundfuld for den franske storklub. De italienske gæster var foran to gange i løbet af kampen, inden Angel Di Maria udlignede efter 93 minutters spil, hvilket sikrede PSG et enkelt point.

”Les Parisiens” har på den anden side klaret sig bemærkelsesværdigt godt i Ligue 1 i denne sæson, hvor det hidtil er blevet til maksimumpoint for den franske hovedstadsklub. Den parisiske angrebstrio – Kylian Mbappé, Neymar og Edinson Cavani – er alle at finde i top fem på topscorerlisten, som toppes af Mbappé. Den måske bedste angrebstrio i verden har sammenlagt scoret 30 mål i sæsonens 14 Ligue 1-kampe.

Paris Saint-Germain har efter al sandsynlighed holdt vejret i spænding siden landskampspausen, hvor både Neymar og Kylian Mbappé måtte udgå med skader. Det forventes dog, at begge angrebsstjerner er kampklare, når Liverpool-mandskabet kommer på besøg.
Paris Saint-Germain-træneren Thomas Tuchel har tidligere understreget, at han ikke ville tage chancer med Neymar og Mbappé, hvorfor de begge blev sparet i weekendens kamp. Den tyske træner mener dog ifølge AS, at duoen kan være klar til Champions League-opgøret onsdag, hvorfor de begge var på træningsbanen mandag.

Liverpool har ingenlunde været overbevisende på udebane i Champions League-gruppespillet. ”The Reds” har således tabt begge udekampe – først til Napoli og derefter til Røde Stjerne. Liverpool-mandskabet har dog virkelig noget at spille for, når de besøger Paris. Gruppespillet lakker efter hånden mod enden, hvilket blandt andet betyder, at Liverpool kan sikre sig en billet videre fra gruppespillet, hvis de får tre point med fra den franske hovedstad.

Et uafgjort resultat i Paris kommer til at betyde, at Liverpool skal matche Paris Saint-Germains resultat i den sidste spillerunde. Et nederlag i Paris vil dog betyde, at Liverpool skal slå Napoli med mindst to mål i den sidste spillerunde, hvor “Gli Azzurri” besøger Anfield, mens PSG besøger Røde Stjerne i Beograd. Det er dermed ikke definitivt for Liverpool, hvorvidt de vinder i Paris eller ej. ”The Reds” kommer dog efter al sandsynlighed til at gøre alt, hvad der står i deres magt for at gøre arbejdet færdigt.

Karantæner og skader:

Paris Saint-Germain må undvære Jesé Rodríguez, Stanley N'Soki og Colin Dagba, mens Neymar og Kylian Mbappé måtte udgå med skader i landskampspausen, hvorfor de er tvivlsomme. Meget kunne dog tyde på, at angrebsduoen er kampklare onsdag aften.
Liverpool må fortsat undvære den langtidsskadede Alex Oxlade-Chamberlain og Adam Lallana, mens Joe Gomez er tvivlsom. Angrebstalentet Rhian Brewster er desuden også ukampdygtig grundet en ankelskade.

Forventede startopstillinger:

Paris SG (3-4-3):Liverpool (4-3-3):Bud på kampens profil:

Man skal skyde med spredehagl, hvis man vil forudsige kampens profil. Det er to af verdens bedste angrebstrioer, som kommer til at stå over for hinanden på Parc des Princes. Meget kunne dog tyde på, at Kylian Mbappé skal levere målene, hvis Paris Saint-Germain skal leve op til favoritværdigheden.

Bud på kampens resultat:

Man kan ikke tage favoritværdigheden fra Paris Saint-Germain, som potentielt kan sikre sig førstepladsen i gruppen med en hjemmebanesejr over Liverpool. Meget kunne dog også tyde på, at der bliver tale om endnu en målrig kamp mellem Paris Saint-Germain og Liverpool. Buddet herfra bliver derfor 3-2 til PSG.

Formkurve:
Paris SG:V-V-U-V-V
Liverpool:V-V-T-U-V

Seneste kampe Paris SG:
2018-11-24Paris SGToulouse1 - 0
2018-11-11AS MonacoParis SG0 - 4
2018-11-06NapoliParis SG1 - 1
2018-11-02Paris SGLille OSC2 - 1
2018-10-28MarseilleParis SG0 - 2

Seneste kampe Liverpool:
2018-11-24WatfordLiverpool0 - 3
2018-11-11LiverpoolFulham2 - 0
2018-11-06Røde StjerneLiverpool2 - 0
2018-11-03ArsenalLiverpool1 - 1
2018-10-27LiverpoolCardiff City4 - 1

Seneste interne opgør:
2018-09-18LiverpoolParis SG3 - 2

Kampen spilles onsdag d. 28/11 klokken 21.00 og kan følges på TV3+.
Kampens dommer er Szymon Marciniak (Polen).

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik