Fodbold nyheder

Horsens og Hobro delte i intens fight

Af Jacob Bøgen Clausen

AC Horsens kom foran, men Hobro svarede igen med to mål, inden hjemmeholdet udlignede til sidst.

AC Horsens og Hobro mødtes her til eftermiddag i søndagens tidligste Superliga-kamp. Hjemmeholdet havde nyindkøbet, Sivert Heltne Nilsen, med fra start, mens også keeper, Matej Delac, var tilbage i kassen.

Hobro havde ingen kampen i Horsens tabt de første tre kampe, og Allan Kuhn jagtede dermed sine første point som chef for nordjyderne.

Østjyderne kom bedst fra start, hvor den nye nordmand tog dirigentstokken på midten af banen. Den gode start gav bonus efter små tyve minutter, da Hallur Hansson trykkede af i højre side af feltet, og efter en lidt tvivlsom målmandsaktion af Jesper Rask, smuttede bolden i nettet.

Gæsterne havde svært ved at tilspille sig de store chancer før pausen. De fik dog en enkelt mulighed, da Horsens-keeper, Matej Delac, spillede bolden lige ud til en Hobro-spiller, men nordjyderne fik ikke udnyttet Horsens-kikset.

Kuhn brugte halvlegen til at skifte Mathias Haarup med Sebastian Grønning, hvilket gav en mindre formationsændring og det gav bonus. Der skulle nemlig ikke gå lang tid efter sidebyttet før Hobro fik bragt balance i regnskabet. Emmanuel Sabbi blev nedlagt omkring feltet, hvilket dommer Peter Munch Larsen mente var indenfor de kriminelle kridtstreger, og han pegede derfor på pletten. Det tog Edgar Babayan sig af, og selvom Delac valgte den rigtige side, så sparkede angriberen så hårdt, at bolden strøg i nettet.

Hobro havde meget bedre fat i anden halvleg, og Horsens havde modsat svært ved at få det fine spil fra første halvleg frem. Det udnyttede nordjyderne til at vende kampen på hovedet, da Sabbi dukkede op efter et farlig indlæg, og sendte dermed sæsonens første sejr på vej mod Hobro.

Hjemmeholdet forsøgte at skabe et tryk de sidste tyve minutter, hvor Mikkel Qvists arme kom på overarbejde med mange lange indkast, men backens anstrengelser gav dog ikke udbytte i sidste ende. Derfor måtte Qvist tage sagen i egen hånd, da han dukkede op i det lille felt efter et fint indlæg, og headede det ene point mod Horsens.

Til trods for masser af dramatik og intens fight mod slutningen blev det ikke til mere, og de to hold deler dermed i porten. Hobro fik samtidig sæsonens første point, mens Horsens er på fem.

AC Horsens – Hobro IK 2-2 (1-0)
1-0: Hallur Hansson (19)
1-1: Edgar Babayan (Straffespark) (49)
1-2: Emmanuel Sabbi (69)
2-2: Mikkel Qvist (85)
Tilskuere: 3.330

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik