Fodbold nyheder

England sender Colombia ud efter straffe

Af Selver Elezovic

120 minutter og en straffesparkskonkurrence skulle der til for England, der sender Colombia ud af VM.

Kampen om den sidste kvartfinalebillet skulle slås i Moskva på Spartak Stadium, hvor Colombia og England udgjorde duellen.

Der var før kampen spekulationer om, hvorvidt colombianske James Rodríguez ville blive klar til den store kamp, efter at offensivspilleren måtte udgå i den sidste gruppekamp mod Senegal.

Colombia måtte dog stille deres start-11'er uden James Rodríguez, som ikke var blevet sin lægskade kvit. Og det fik stor betydning for Colombias aften i Moskva.

England startede kampen bedst ud ved at lægge et tungt pres på colombianerne allerede fra start. Et kvarter inde i kampen lagde Kieran Trippier fra sin højreside bolden ind i feltet, hvor Harry Kane fik sat et hovedstød på, som dog gik lige over mål.

I slutningen af halvlegen opstod der lidt tumult i det colombianske felt, efter at Colombias Lerma havde begået frispark på Kane lige udenfor feltet. Tumulten inde i feltet var blot en start på en ond stemning mellem spillerne på banen.

Højrebacken Trippier tog sig af frisparket, som han sparkede tæt forbi mål.

England fortsatte det kontrollerede spil gennem anden halvleg, hvor de viste, at de var aftenens bedste hold på banen.

Ti minutter inde i anden halvleg fik englænderne så tildelt et straffespark, da Harry Kane blev revet omkuld af Carlos Sánchez i en hjørnesparkssituation. Her tog det flere minutter for den amerikanske dommer, Mark Geiger, at få ro på spillerne, så Harry Kane kunne tage sig af sit straffespark.

Da VM-topscoreren så endelig fik lov at tage sit straffespark, var han stensikker i sin sag, og dermed kom englænderne fortjent foran.

Efter målet opstod der flere situationer, hvor colombianerne viste deres tydelige frustrastion gennem hårde dueller, tacklinger og massiv brok til dommer Mark Geiger. 'Three Lions' fortsatte flot deres kontrollerede spil gennem anden halvleg.

Men lige da man skulle tro, at Colombia var ved at være færdige ved dette VM, så fik indskiftede Mateus Uribe fremtvunget et hjørnespark til Colombia, efter at Pickford flot havde pareret hans drøn af et langskud ud over baglinjen.

På hjørnesparket kom FC Barcelona-forsvareren Yerry Mina op og headede en udligning i kassen tre minutter inde i dommerens tillægstid. Den sene udligning betød, at de to hold skulle ud i forlænget spilletid.

I den forlængede spilletid var englænderne i første halvleg tydeligt bagud på både fysiske og mentale point, hvor Colombia virkede klart stærkest. Englænderne fik dog samlet sig op til anden halvleg, hvor det så var dem, som fik dikteret spillet. Der faldt dog ingen mål i den forlængede spilletid og dermed skulle der en nervepirrende straffesparkskonkurrence til for at få afgjort den sidste af de otte ottendedelsfinaler.

Colombia - England 1-1 (0-0)
0-1: Harry Kane (57') (Straffe)
1-1: Yerry Mina (90+3')

Straffesparkskonkurrence:
1-0: Radamel Falcao
1-1: Harry Kane
2-1: Juan Cuadrado
2-2: Marcus Rashford
3-2: Luis Muriel
3-2: Jordan Henderson
3-2: Mateus Uribe
3-3: Kieran Trippier
3-3: Carlos Bacca
3-4: Eric Dier

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik